205
Εργαζόμενη σε μπαρ της Ρώμης ελέγχει το πάσο μιας πελάτισσας | REUTERS/Yara Nardi

Ιταλία: Εως €1.000 το πρόστιμο στους επιβάτες ΜΜΜ χωρίς πράσινο πάσο ή αρνητικό τεστ

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 11:00
Εργαζόμενη σε μπαρ της Ρώμης ελέγχει το πάσο μιας πελάτισσας
|REUTERS/Yara Nardi

Ιταλία: Εως €1.000 το πρόστιμο στους επιβάτες ΜΜΜ χωρίς πράσινο πάσο ή αρνητικό τεστ

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 11:00

Νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα θα ισχύσουν στην Ιταλία από τη Δευτέρα, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι, ο οποίος εφαρμόζει από το καλοκαίρι από τα πιο «σκληρά» μέτρα κατά των ανεμβολίαστων στην Ευρώπη.

Ετσι, από τις 6 Δεκεμβρίου, σε όποιον μπαίνει σε μέσα αστικής μεταφοράς χωρίς αρνητικό τεστ κορονοϊού ή πράσινο πάσο, θα επιβάλλεται πρόστιμο από 600 μέχρι 1.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι δεν θα πραγματοπoιούνται μόνον από τους μόνιμους ελεγκτές, αλλά και από αστυνομικούς, καραμπινιέρους και αστυφύλακες και άνδρες και γυναίκες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το «σούπερ πράσινο πάσο», από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνον από τους εμβολιασμένους πολίτες και από όσους έχουν μολυνθεί με τον ιό και έχουν θεραπευθεί, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ντράγκι, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, ζήτησε, επίσης, την αποδοτική συνεργασία όλων των εμπορικών ενώσεων της χώρας, ώστε η εφαρμογή του μέτρου που δεν θα επιτρέπει την είσοδο σε καταστήματα, καφέ και εστιατόρια σε όποιον δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού (από τις 6 Δεκεμβρίου) να είναι αυστηρή και χωρίς κανενός είδους εξαίρεση.

Υπενθυμίζεται ότι και στη Γερμανία ισχύει κάτι αντίστοιχο με τις μεταφορές, αλλά εκεί στα υπεραστικά μέσα, δηλαδή σε τρένα και λεωφορεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News