244
Το περιστατικό έγινε μέσα στην πλατεία της κωμόπολης Βογκέρα | ansa.it

Ιταλία: Δημοτικός σύμβουλος της Λέγκας πυροβόλησε θανάσιμα μαροκινό μετανάστη

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 22:42
Το περιστατικό έγινε μέσα στην πλατεία της κωμόπολης Βογκέρα
|ansa.it

Ιταλία: Δημοτικός σύμβουλος της Λέγκας πυροβόλησε θανάσιμα μαροκινό μετανάστη

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 22:42

Δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος της ακροδεξιάς Λέγκας πυροβόλησε θανάσιμα την Τετάρτη έναν 39χρονο μαροκινό μετανάστη σε πλατεία της κωμόπολης Βογκέρα, κοντά στην πόλη Παβία.

Ο Μάσιμο Αντριάτιτσι βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό και κατηγορείται για υπερβολική αυτοάμυνα. Ο δικαστικός αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες θα πρέπει να αποφασίσει αν, ενδεχομένως, ο δημοτικός σύμβουλος του κόμματος του Ματέο Σαλβίνι πρέπει να κατηγορηθεί για σοβαρότερο αδίκημα.

Σε δηλώσεις του, ο  Αντριάτιτσι είπε ότι «πυροβόλησε κατά λάθος» ενώ έπεφτε, διότι το θύμα τον έσπρωξε και τον απείλησε με μπουκάλι. Αυτόπτες μάρτυρες, όμως, δήλωσαν ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν από τον πυροβολισμό, δεν είδαν να κινδυνεύει η ζωή του δημοτικού συμβούλου. Ο Μαροκινός ήταν άοπλος και, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, είχε διαπληκτιστεί με κατοίκους -και ίσως τους είχε ενοχλήσει- στην ίδια πλατεία.

Στο παρελθόν, σύμφωνα με τον Τύπο, ο δράστης είχε προτείνει την υποχρεωτική απομάκρυνση των αστέγων από το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ο γραμματέας της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, υπερασπίστηκε τον Αντριάτιτσι  και μέσω Διαδικτύου τόνισε: «Στη Βογκέρα δεν υπάρχουν καουμπόι. Αυτό που μάλλον συνέβη είναι μια πράξη αυτοάμυνας. Δεν υπάρχουν πολίτες που έχουν στην κατοχή τους όπλα και γυρίζουν τους δρόμους πυροβολώντας. Αλλά σε περίπτωση επίθεσης, ως ύστατη λύση, η άμυνα είναι πάντα νόμιμη».

Αντιθέτως, ο Ενρίκο Λέτα, γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, απάντησε: «Το τι έγινε θα το εξακριβώσουν η αστυνομία και οι δικαστικοί. Κανείς δεν πρέπει να τους αντικαταστήσει. Πρέπει, όμως, να κάνουμε κάτι: Να ζητήσουμε να σταματήσει η οπλοκατοχή απ’ τους απλούς πολίτες. Να οπλοφορούν μόνον καραμπινιέροι και αστυνομικοί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...