253
Η Αντονέλα Βιόλα εργάζεται στην Πάδοβα και θεωρείται από τις κορυφαίες λοιμωξιολόγους στην Ιταλία | Facebook

Ιταλία: Αντιεμβολιαστές απειλούν να σκοτώσουν λοιμωξιολόγο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2022, 15:21
Η Αντονέλα Βιόλα εργάζεται στην Πάδοβα και θεωρείται από τις κορυφαίες λοιμωξιολόγους στην Ιταλία
|Facebook

Ιταλία: Αντιεμβολιαστές απειλούν να σκοτώσουν λοιμωξιολόγο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2022, 15:21

Μια πολύ άσχημη έκπληξη περίμενε την κορυφαία λοιμωξιολόγο της Ιταλίας όταν άνοιξε τον φάκελο που είχαν στείλει σπίτι της με το ταχυδρομείο.

Η Αντονέλα Βιόλα, διευθύντρια ερευνητικού παιδιατρικού ινστιτούτου στην Πάδοβα, βρήκε μία σφαίρα και ένα απειλητικό γράμμα για την ίδια και την οικογένειά της. Από τότε, η αστυνομία ανέλαβε την προστασία της.

Οπως γράφει το BBC, η Βιόλα βρέθηκε στο στρόχαστρο αντιεμβολιαστών, γιατί υποστηρίζει τον εμβολιασμό των παιδιών.

Η Βιόλα επιβεβαίωσε με ανάρτησή της στο Facebook ότι έλαβε μία σφαίρα και επιστολή στην οποία ο παραλήπτης απειλεί ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της, αν δεν πει ότι τα παιδιά δεν πρέπει να εμβολιαστούν.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι αντιεμβολιαστές που ξέρουν μόνο να μισούν, απορρίπτουν τη λογική και τους νόμους, προκαλούν ένταση και βία», είπε η καθηγήτρια και τόνισε ότι πάντα θα δίνει φωνή στην επιστήμη και θα μιλά σε όσους την ακούν. «Θα συνεχίσω να συμβουλεύω τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους γιατί αυτό είναι το σωστό».

Οι απειλές εναντίον της συνέπεσαν με αυτές εναντίον γάλλων βουλευτών, που ψήφισαν υπέρ της χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, και εναντίον μίας ολλανδής πολιτικού.

Ενας ακροδεξιός αντιεμβολιαστής που κρατούσε έναν πυρσό πήγε έξω από το σπίτι της Ζίγκριντ Κάαγκ, φώναζε συνθήματα και μετέδιδε το σκηνικό ζωντανά στο Facebook.

Οι ολλανδοί πολιτικοί κατηγόρησαν το ακροδεξιό λαϊκιστικό κόμμα Φόρουμ για τη Δημοκρατία για υποκίνηση μίσους εναντίον των εμβολιασμών και των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Τα μέλη του κόμματος ζητούν δίκες και φυλάκιση των πολιτικών αντιπάλων τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...