350
Ανδρας της Πυροσβεστικής μπροστά στο κτίριο της λεωφόρου Συγγρού 3 όπου σημειώθηκε η έκρηξη | SOOC/Stringer

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο της λεωφόρου Συγγρού – βομβαρδισμένο τοπίο η γύρω περιοχή

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2022, 08:42
Ανδρας της Πυροσβεστικής μπροστά στο κτίριο της λεωφόρου Συγγρού 3 όπου σημειώθηκε η έκρηξη
|SOOC/Stringer

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο της λεωφόρου Συγγρού – βομβαρδισμένο τοπίο η γύρω περιοχή

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2022, 08:42

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε κτίριο στη λεωφόρου Συγγρού, κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, η έκρηξη σημειώθηκε στο κτίριο στη Συγγρού 3, στο ρεύμα ανόδου, σχεδόν απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Πρόκειται για πενταώροφο κτίριο που στεγάζει εταιρεία βιολογικών προϊόντων. Η φωτιά επεκτάθηκε και στα κτίρια της Συγγρού 1 και Συγγρού 5, όπου βρίσκονται επιχειρήσεις αλλά και διαμερίσματα. Τέθηκε υπό έλεγχο ύστερα από επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Η λεωφόρος Συγγρού έκλεισε και στα δύο ρεύματα.

Από το ωστικό κύμα έσπασαν όλα τα τζάμια σε προσόψεις καταστημάτων και σε κτίρια σε ακτίνα 100 μέτρων. Χαρακτηριστικά τα όσα περιέγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η δημοσιογράφος Ελένη Βαρβιτσιώτη.

Εκτοξεύτηκαν αντικείμενα, όπως κλιματιστικά, σε απόσταση πολλών μέτρων, ακόμα και ένα κομπρεσέρ, πάνω σε ΙΧ, στο καθοδικό ρεύμα και σε παρακείμενα καταστήματα. Στην περιοχή μύριζε έντονα αέριο και υπήρχε ανησυχία και για το ενδεχόμενο νέας έκρηξης.

Οι εικόνες του πρακτορείου SOOC περιέγραψαν εκτεταμένες ζημιές στα κτίρια και στις δύο πλευρές της λεωφόρου.

Ζημιές και σε ένα από τα γνωστά sex shops της περιοχής… (SOOC)

Μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι έγινε αισθητή μέχρι το Καλαμάκι, στα νότια προάστια.

Το ertnews.gr ανέφερε ότι κάτοικος της περιοχής σχολίασε: «Ολοι νόμιζαν ότι έγινε σεισμός. Όταν είδαμε το έκτακτο δελτίο καταλάβαμε τι έγινε. Έσπασαν τα τζάμια εκεί που μένω, στον 6ο όροφο, κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε απόσταση 150-200 μέτρα μακριά», είπε.

Λίγες στιγμές μετά την έκρηξη, νωρίς το πρωί της Τετάρτης (social media)

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στο κτίριο δεν υπήρχαν άνθρωποι, ωστόσο, όταν έφθασαν οχήματα στο σημείο, αναφέρθηκε στους πυροσβέστες ότι είχε παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ένας τραυματίας που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Λαϊκό». Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΚΑΒ, ο τραυματίας, 78 ετών, φέρει εγκαύματα στα άνω και κάτω άκρα και εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...