255
Χέρι-χέρι ανεβαίνουν στη σκηνή του Χιούστον ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ναρέντρα Μόντι | REUTERS

«Ιστορική» υποδοχή του ινδού πρωθυπουργού από 50.000 υποστηρικτές του στο… Τέξας

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 15:13
Χέρι-χέρι ανεβαίνουν στη σκηνή του Χιούστον ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ναρέντρα Μόντι
|REUTERS

«Ιστορική» υποδοχή του ινδού πρωθυπουργού από 50.000 υποστηρικτές του στο… Τέξας

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 15:13

Πενήντα χιλιάδες Ινδοί, που διαμένουν στις ΗΠΑ, συγκεντρώθηκαν στο Χιούστον του Τέξας, για να υποδεχθούν, μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Σε μία σπάνια, για ξένο πολιτικό, συγκέντρωση στις ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε τον Μόντι ως έναν από τους «καλύτερους, πιο αφοσιωμένους και πιστούς φίλους των ΗΠΑ».

Ο ινδός πρωθυπουργός ανταπόδωσε αποκαλώντας τον οικοδεσπότη του, «έναν αληθινό φίλο, θερμό, προσβάσιμο, γεμάτο ενέργεια και χιούμορ».

Ο ινδός πρωθυπουργός απευθύνεται στους χιλιάδες συγκεντρωμένους

Η συγκέντρωση έγινε φυσικά για να αποκομίσουν κέρδη και οι δύο ηγέτες. Ο μεν Τραμπ είχε στόχο να κερδίσει την προτίμηση των ινδών ψηφοφόρων, ειδικά στο Τέξας, μία από τις πολιτείες που ίσως αποδειχθεί κρίσιμη στις προεδρικές εκλογές του 2020, ενώ ο Μόντι ελπίζει πως η θερμή υποδοχή από τον αμερικανό πρόεδρο θα ανατρέψει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί από την πολιτική του στο Κασμίρ.

Πάντως, ο Μόντι δεν αναμένεται να τύχει της ίδιας υποδοχής στην έδρα του ΟΗΕ, όπου θα αντιμετωπίσει την κριτική πολλών κρατών για τη στάση του στο γειτονικό κρατίδιο, όπου εδώ και έναν μήνα έχουν συλληφθεί χιλιάδες ακτιβιστές, πολιτικοί και επιχειρηματίες.

Χιλιάδες συγκεντρωμένοι, οι περισσότεροι Ινδοί, στο στάδιο του Χιούστον

Στις ΗΠΑ ζουν τέσσερα εκατ. Ινδοί, οι περισσότεροι στην Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και το Τέξας. Παραδοσιακά, στην πλειοψηφία τους, ψηφίζουν τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ενα ζευγάρι ινδών υποστηρικτών του Ναρέντρα Μόντι

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...