• Μετά τον Τσίπρα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έστειλε εξώδικο στα «Νέα»

    Αυτή η ιστορία με το εξοχικό του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο έχει γεμίσει «Τα Νέα» με εξώδικες διαμαρτυρίες.

     

    Διότι μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που το λες και λογικό να στείλει εξώδικο ασχέτως του τι υποστηρίζει σε αυτό (εδώ), έστειλε στην εφημερίδα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που δεν το λες λογικό –η Ζωή εξάλλου πέρασε τον πρώην κομματικό της σύντροφο από γενναιές δεκατέσσερις για αυτή τη βίλα (εδώ).

     

    Η ειρωνεία μάλιστα είναι ότι η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και νυν επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας (ΠΛΕΛ για να συνενννούμαστε) έστειλε τη διαμαρτυρία στα «Νέα» ζητώντας τους να ανασκευάσουν για ένα άρθρο που είχε ως αφορμή ακριβώς αυτό το σπίτι του κ. Τσίπρα στο Σούνιο.

     

    Η εφημερίδα δημοσίευσε το εξώδικο της κυρίας Κωνσταντοπούλου στη σελ. 34 της έκδοσης της Πέμπτης και αφορούσε άρθρο με τίτλο «Χρυσαλοιφή» που είχε γράψει ο Δημήτρης Ψυχογιός στις 10 Δεκεμβρίου.

     

    Τι έγραψε όμως ο κ. Ψυχογιός ώστε να προκαλέσει τη διαμαρτυρία της Ζωής η οποία εκτός από πολιτικός και επικεφαλής της ΠΛΕΛ είναι και διακεκριμένη νομικός; Εγραψε αυτό:

     

    «Πολλοί θα ήθελαν να νοικιάσουν το εξοχικό του κ. Τσίπρα με τους εξόχως ευνοϊκούς όρους που πέτυχε αυτός – όμως πολλοί περισσότεροι θα ήθελαν να έχουν τα προνόμια που εξασφαλίζει η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμα και του αποτυχημένου αρχηγού κόμματος, που όμως επιδοτείται: η κ. Κωνσταντοπούλου θα προικοδοτηθεί με 85.000 ευρώ (αφορολόγητα) με τα οποία μπορεί να νοικιάσει πέντε τουλάχιστον εξοχικές κατοικίες για τρία χρόνια».

     

    Ετσι, «Τα Νέα» έλαβαν στις 14 Δεκεμβρίου εξώδικη δήλωση στην οποία η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε την ανάκληση του περιεχομένου του επίμαχου άρθρου, την αποκατάσταση της πραγματικότητας και την έκφραση συγγνώμης, χωρίς πάντως, όπως επεσήμανε η εφημερίδα, να υποδεικνύει κείμενο προς καταχώριση.

     

    Η εφημερίδα λοιπόν έγραψε ένα κείμενο-απάντηση:

     

    Το άρθρο έχει ως αφετηρία και ασχολείται με τη μίσθωση εξοχικής κατοικίας από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Σούνιο (ή στη Λαυρεωτική), τα προνόμια αυτής της θέσης και την ηθικολογούσα και σκανδαλοθηρική φρασεολογία του πρώην Πρωθυπουργού κατά «διεφθαρμένων» και» πλούσιων», που συνδυάζεται με την απόκρυψη του πλούτου και των πολυτελών συνηθειών του (πούρα, καλά ποτά, ξενύχτια, κότερα) και με καταγγελίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ως «διεφθαρμένου» και «πλούσιου».

    Η κ. Κωνσταντοπούλου θεωρεί το δημοσίευμα συκοφαντικό για την ίδια και κακόβουλο, λόγω της αναφοράς σε επιδότηση του Κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» με 85.000 €. Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου ισχύουν τα ακόλουθα: Η επιχορήγηση ανήλθε σε 78.225 €, το Κόμμα ιδρύθηκε το 2015 και δεν έλαβε χρηματοδότηση μέχρι το 2019, οπότε και συμμετείχε για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές. Μετά τη συμμετοχή στις εκλογές του 2019, για τις οποίες δαπάνησε 110.310 €, με σημαντικό μέρος των εισφορών να προέρχεται από την ίδια, το Κόμμα έλαβε συνολική εκλογική επιχορήγηση 7.915 € και τον Μάρτιο 2020 για πρώτη φορά τακτική κρατική χρηματοδότηση 70.310 €. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε από την ίδια και το Κόμμα ότι 17.500 ευρώ, δηλαδή το 1/4 του ποσού αυτού, θα διατεθεί όχι για ιδιοτελείς, αλλά για κοινωφελείς σκοπούς (ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού, με δωρεές κλινών ΜΕΘ και κλιβάνων στο Νοσοκομείο του ΕΣΥ Παμμακάριστος, φαρμάκων σε έλλειψη στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ενός υπερσύγχρονου καρδιογράφου και ενός λουτρού υπερήχων στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, με δωρεά 2.000 € στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ενός απινιδωτή σε Σύλλογο χωριού των Σερρών).

    Στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας δεν υπονοήθηκε ότι την επιχορήγηση εισέπραξε η κ. Κωνσταντοπούλου προσωπικά, κάτι που επιβεβαιώνει και η ίδια, θεωρεί όμως την έκφραση «προικοδότηση» άκρως υποτιμητική και σεξιστική, αφού η ίδια έχει μοναδική πηγή εισοδημάτων της την αναμφισβήτητα επιτυχημένη άσκηση μαχόμενης δικηγορίας μετά από σημαντικές σπουδές. Με τη λέξη αυτή περιγράφηκε η παραχώρηση του χρηματικού ποσού από το κράτος στο Κόμμα της, χωρίς η χρήση αυτή (συνηθισμένη άλλωστε στην καθομιλουμένη) να υποκρύπτει πρόθεση μείωσης και προσβολής της προσωπικότητάς της.

    Οι επιχορηγήσεις των κομμάτων, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν φορολογούνται. Συνεπώς δεν γίνεται κανένας υπαινιγμός. Η αναφορά των ποσών των επιχορηγήσεων των Κομμάτων «Πλεύση Ελευθερίας» και «ΜέΡΑ25» έγινε σε αντιπαραβολή προς αυτά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όχι προς μείωση της απαξίας των συμπεριφορών του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που μάλιστα αποτελεί το θέμα του δημοσιεύματος. Εξάλλου με το επίμαχο δημοσίευμα δεν υπονοείται ότι οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων μισθώνουν πράγματι ή ότι θα μισθώνουν με τα χρήματα των επιχορηγήσεων εξοχικές κατοικίες, ούτε ότι ακολουθούν την ηθικολογούσα και σκανδαλοθηρική φρασεολογία του πρώην Πρωθυπουργού κατά «διεφθαρμένων» και «πλούσιων». Επίσης στο δημοσίευμα δεν μπορεί να αποδοθεί ο ψόγος της αποδοχής, αλλά ούτε ακόμη και της επίκλησης του ισχυρισμού «όλοι τα ίδια κάνουν». Ενόψει αυτών ορθώς η κ. Κωνσταντοπούλου με την εξώδικη δήλωσή της τονίζει ότι έχει δημοσιοποιηθεί ότι διαφώνησε με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ λόγω προδοσίας του εις βάρος του ελληνικού λαού και ότι αποχώρησε και έπαυσε να περιλαμβάνεται στους 300 βουλευτές, αδιαφορώντας για τα θεσμικά προνόμια που συνοδεύουν τη θέση του 3ου τη τάξει Πολιτειακού Παράγοντα και τις αποζημιώσεις που προβλέπονται και καταβάλλονται.

    Με τις διευκρινίσεις αυτές που δημοσιεύονται σε αντίστοιχη ημέρα της εφημερίδας, αποσαφηνίζεται το περιεχόμενο του δημοσιεύματός μας.

  • Ο Στουρνάρας, ο Τασούλας και η «άλλη που με κυνηγούσε να με κλείσει φυλακή»

    Μια που έφερε η κουβέντα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, να πούμε ότι οι δύο διάδοχοί της στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

     

    Αυτό αποκαλύφθηκε μετά και την τελευταία συνάντηση που είχε ο κ. Στουρνάρας με τον Κωνσταντίνο Τασούλα, για να του παραδώσει την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» ο διοικητής της ΤτΕ χαρακτήρισε τον κ. Τασούλα «κόσμημα της Βουλής» και αντάλλαξαν και δώρα:

     

    Ο Πρόεδρος της Βουλής χάρισε στον κ. Στουρνάρα το βιβλίο του Μαξ Σέλερ «Ανθρώπινη Μνησικακία» ενώ ο διοικητής της ΤτΕ χάρισε στον κ. Τασούλα το βιβλίο του Χρυσάνθη Ιορδάνογλου «Η ελληνική οικονομία μετά το 1950».

     

    Αλλά, λέει ο «Βηματοδότης», ο κ. Στουρνάρας δεν είχε καλά λόγια μόνον για τον κ. Τασούλα. Είχε και για τον προκάτοχό του, Νίκο Βούτση, τον οποίο χαρακτήρισε «ήπιο» Πρόεδρο.

     

    Πού κολλάει σε όλα αυτά η Ζωή; Διότι ο κ. Στουρνάρας φέρεται να έχει συμπληρώσει: «όχι σαν την άλλη που με κυνηγούσε να με κλείσει φυλακή».

     

  • O Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν το έχει και τόσο με τη μάσκα

    Ισως να φταίει ότι είναι ρήτορας –με τις γνωστές γλωσσικές ακροβασίες αλλά πάντα ρήτορας– και έτσι δύσκολα μπορεί να ανεχτεί ένα εμπόδιο στην εκφορά του λόγου, που, όπως και να το κάνουμε, είναι η μάσκα.

     

    Ισως να φταίει και ότι είναι ιδιαίτερα εκφραστικός –και έτσι η μάσκα δύσκολα κάθεται ήσυχη πάνω σε ένα πρόσωπο που όλο κινείται.

     

    Το θέμα είναι ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κορυφαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε σταυρούς και πρώην υπουργός Οικονομικών, διαπιστώθηκε ότι με τη μάσκα δυσκολεύεται και συχνά αυτή υποχωρεί κάτω από τη μύτη του –θα τη βλέπει καμιά Λινού και θα τρελαίνεται.

     

    Το είδαμε αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή, όπου καθότι συζητείτο ο προϋπολογισμός –δικό του γνωστικό πεδίο– ο κ. Τσακαλώτος έδωσε ρέστα.




text
  • Στέφανε τα Hamptons 10-12 ώρες δρόμο είναι. Και ησυχάζεις


    24 Αυγούστου 2024, 22:30