• Ο Λοβέρδος ήθελε να δείρει τον Αλέξη Τσίπρα

    Σε όρους μάρκετινγκ, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα μπορούσε να προωθήσει καλύτερα το βιβλίο που έγραψε υπό τον τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας» και με θέμα την υπόθεση Novartis.

     

    Μόνο από τα αποσπάσματα που διέρρευσαν στον κυριακάτικο Τύπο, η συγγραφική αυτή απόπειρα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής –μια προσωπική μαρτυρία για την «σκευωρία της Novartis»– έχει πολλή ίντριγκα και αρκετό ξύλο (μόνο το σεξ λείπει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, ίσως μάθουμε περισσότερα στην παρουσίαση του βιβλίου την Τρίτη).

     

    Το βιβλίο ήδη προκάλεσε ένα μικρό ζήτημα στο ΚΙΝΑΛ, καθώς σε ένα από τα αποσπάσματα που κυκλοφόρησαν, υπονοείται ότι ο κ. Λοβέρδος συζητούσε με τον βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη, για τροπολογίες σχετικά με την υπόθεση που θα κατέθετε το Κίνημα Αλλαγής.

     

    Αλλά αυτό που έχει πιο ενδιαφέρον είναι ένα απόσπασμα, στο οποίο ο κ. Λοβέρδος συστήνεται τρόπον τινά ως ένας Σουγκλάκος της σοσιαλδημοκρατίας και περιγράφει πώς είχε αποφασίσει να… δείρει τον Αλέξη Τσίπρα.

     

    Περιγράφει ο συγγραφέας πώς είχε εξοργιστεί από τα όσα άκουγε να διατυπώνονται σε βάρος του στη Βουλή από την τότε κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είχα, ωστόσο, εστιάσει στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα. Το βάναυσο αυτό συναίσθημα διαχέονταν προς όλες και όλους, όσοι διέσπειραν συκοφαντίες. Τους εκπροσωπούσε ο αρχηγός τους, ο τότε πρωθυπουργός. Έτσι γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να τον δείρω. Κυριολεκτώ. Την οργάνωσα, μάλιστα, λίγο στο μυαλό μου. Θα επεδίωκα, σκεφτόμουν, να διασταυρωθώ μαζί του, όταν θα ερχόταν στην αίθουσα της Βουλής για να μιλήσει και τότε θα του έσπαγα τη μύτη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σοβαρολογούσα».

     

    Η… προετοιμασία του ξυλοδαρμού συνεχίζεται ως εξής: «Παρακάλεσα τον Αγγελο Καραχάλιο και τη Μαρία Μιλήνη να συσκεφτούμε για τη στάση μου στη Βουλή. Όταν έκανα ως εισήγηση τη σκέψη να δείρω τον πρωθυπουργό και κατάλαβαν πως δεν αστειεύομαι, έμειναν αγάλματα. Δεν συνήλθαν αμέσως. Είμαι τόσο ξένος και ριζικά αντίθετος με όλα αυτά, που έψαχναν να βρουν κάτι να πουν. Μετά άρχισαν να διαμαρτύρονται, ίσως και να φωνάζουν. Τους κοιτούσα απολύτως αδιάφορος. Έως που άρχισαν να αρθρώνουν επιχειρήματα εναντίον όσων σκεφτόμουν να κάνω. Εν πάση περιπτώσει πείστηκα αμέσως. Μετά το συζήτησα για λίγο και με τον εαυτό μου. Δεν θα μπορούσα στην πραγματικότητα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο. Ωστόσο, το είχα σκεφτεί».

  • Η Κανέλλη καταγγέλλει την ψηφιακή εποχή και την καινοτομία ως λέξεις-«πιπίλα» και κερκόπορτα για φτηνό επιστημονικό δυναμικό

    Πολλά ειπώθηκαν αυτές τις ημέρες στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021, αλλά από τα πιο αξιωσημείωτα ήταν όσα είπε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία ξιφούλκησε κατά της ψηφιακής εποχής και της καινοτομίας.

     

    Σε κάποιο σημείο της ομιλίας της, η κυρία Κανέλλη χλεύασε τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης για προσλήψεις, λέγοντας ότι δεν αρκούν και απέρριψε τις δικαιολογίες ότι λόγω ψηφιακής εποχής δεν χρειάζονται περισσότερες.

     

    «Α! Είμαστε σε ψηφιακή εποχή… Τι είναι η ψηφιακή εποχή και η καινοτομία; Δυο λέξεις-πιπίλα. Είναι η πιπίλα για το κλάμα και το στέναγμα των λαών που, δυστυχώς, –τώρα όμως έρχεται και αυτό είναι που σας φοβίζει– εγκατέλειψαν την αντίληψη ότι χωρίς αγώνα και χωρίς κεντρικό σχεδιασμό δεν γίνεται τίποτα. Τι θα κάνετε; Τον κεντρικό σχεδιασμό του σοσιαλισμού θα τον αντικαταστήσετε, νομίζετε, με την ψηφιοποίηση; Προσπαθώ να το πω σε όλους τους τόνους. Τι κάνατε; Σας έπιασε κομμουνιστική ιδεολογία στην ψηφιοποιημένη, φιλελεύθερη, κεϋνσιανη εποχή και εκδοχή της στον 21ο αιώνα, λόγω πανδημίας; Μας δουλεύετε δηλαδή;» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία λογικά θα πρέπει να βρει και άλλους τόνους για να μας το πει και να το καταλάβουμε.

     

    Ακολούθως περιέγραψε την επιστημοσύνη και την καινοτομία ως συνάρτηση του επάρατου κεφαλαίου.

     

    Και έπειτα αποκάλυψε: «Παίρνετε την καινοτομία και κρύβεστε πίσω από την καινοτομία για να αγοράσετε φτηνό επιστημονικό δυναμικό»!

    Λογικά θα πιστεύει ότι τα εμβόλια γίνονται με σφυρί και δρεπάνι.

     

  • Ο Κωνσταντινόπουλος διαμαρτύρεται για τους δημοσιογράφους της «Αυγής» στα παράθυρα

    Μιας που πιάσαμε τις ομιλίες στη Βουλή, αξίζει να σημειωθεί και αυτή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, αντιπροέδρου του Σώματος και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής.

     

    Ο οποίος, πρώτον, αναφέρεται στο κόμμα του με το πατρικό του «ΠΑΣΟΚ» και, δεύτερον, παρατήρησε ότι οι δημοσιογράφοι της «Αυγής» στα τηλεοπτικά παράθυρα είναι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους στην εφημερίδα.

     

    Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε λοιπόν, κατ’ αρχάς, ότι όταν βρίσκεσαι σε μια τόσο μεγάλη κρίση «χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα, δημιουργικές προτάσεις. Αυτό που κάνει το ΠΑΣΟΚ. Γιατί έχουμε κουλτούρα να λειτουργούμε υπέρ της χώρας, υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και μετά να βάζουμε το κόμμα».

     

    Και κατά δεύτερον, έθεσε θέμα της εκπροσώπησης των κομμάτων στα ΜΜΕ και υποεκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ): «Δεν αντέχει ο κόσμος αυτό που βλέπει στα πρωινά και στις ειδήσεις. (…) Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ να μην εκπροσωπούνται τα υπόλοιπα κόμματα (πλην ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ). Εδώ έχει γίνει το εξής. Η “Αυγή” έχει περισσότερους δημοσιογράφους στα πρωινά απ’ ό,τι έχει στα φύλλα που πουλάει. Εδώ μιλάμε για έναν δημοσιογράφο του ΣΥΡΙΖΑ, έναν δημοσιογράφο που στηρίζει την κυβέρνηση της ΝΔ και δεν υπάρχει άλλο κόμμα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.




text
  • Με 200 μεταρρυθμίσεις και 200 έργα το 2025. Πολλά δεν είναι; Πώς θα τα μετράμε;


    23 Δεκεμβρίου 2024, 10:54