• Ο Γρηγόρης Ψαριανός διορίστηκε στο γραφείο του Πικραμμένου

    Ο διορισμός του Γρηγόρη Ψαριανού, πρώην βουλευτή του Ποταμιού (και της ΔΗΜΑΡ και του Συνασπισμού), στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (εδώ) και προκάλεσε αντιδράσεις.

     

    Προκάλεσε αντιδράσεις όχι μόνο μόνο επειδή ο κ. Ψαριανός ήταν το καλοκαίρι του 2019 υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Αθήνας όμως απέτυχε να εκλεγεί (τέταρτος επιλαχών με 11.189 σταυρούς), αλλά και επειδή ο ίδιος είχε υπάρξει στο παρελθόν διαπρύσιος επικριτής του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετακλητούς που διόριζε.

     

    Σύμφωνα με το ΦΕΚ, ο κ. Ψαριανός διορίστηκε με απόφαση του κ. Πικραμμένου και στο πλαίσιο του «επιτελικού κράτους» από την 1η Νοεμβρίου 2020, «σε θέση συνεργάτη στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης».

     

    Ο διορισμός του πρώην βουλευτή του Ποταμιού και υποψήφιου με τη ΝΔ στο γραφείο του κ. Πικραμμένου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μοιάζει με ένα κλασικό βόλεμα ημετέρων.

     

    Συγκεκριμένα ο αν. εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, υπενθύμισε σε ανάρτησή του στο Facebook ένα παλαιότερο σχόλιο του κ. Ψαριανού και ανέφερε:

     

    Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση των αρίστων και της αξιοκρατίας, που στον αριθμο ρεκόρ των μετακλητών πρόσθεσε πλέον και…

    Δημοσιεύτηκε από Alexandros Nikolaidis στις Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020

     

    Ο κ. Ψαριανός από την πλευρά του, μετρ του ανταρτοπόλεμου στα social media, σχολίασε τις αντιδράσεις για τον διορισμό του, ως εξής:

  • Οταν ο Ηλίας Μόσιαλος επικαλείται Τάκη Τσουκαλά

    Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας στο φημισμένο LSE και ειδήμων στα του εμβολίου του κορονοϊού στο ελληνικό σύμπαν των social media —μια εξαιρετικά χρήσιμη και κρίσιμη παρουσία σε ένα περιβάλλον γεμάτο αμφισβήτηση και συνωμοσιολογία—, «αναβάθμισε» τις παρεμβάσεις του το Σάββατο επιστρατεύοντας τον γνωστό και μη εξαιρετέο Τάκη Τσουκαλά.

     

    Ο κ. Μόσιαλος επικαλέστηκε τον πιο διάσημο οπαδό του Ολυμπιακού —από τις πιο cult φιγούρες της μικρής οθόνης— για το θέμα του εμβολίου, λέγοντας πως «ο Τάκης Τσουκαλάς τα λέει καλύτερα και από εμένα για τα εμβόλια».

     

  • Ο Κοντοζαμάνης λέει τώρα ότι δεν είναι ωραίο να συγκρινόμαστε με άλλες χώρες

    Πολύ ενδιαφέρον είχε μια φράση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη την Παρασκευή, στην τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό.

     

    Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα μετρά δυστυχώς χιλιάδες θανάτους μέσα σε έξι εβδομάδες —για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, την 1η Νοεμβρίου είχαμε φτάσει τους 635 νεκρούς από την αρχή της επιδημίας και στις 12 Δεκεμβρίου είχαμε φτάσει τους 3.540 (2.804 θάνατοι σε 41 μέρες)— και το κατά πόσο αυτό μας έχει εκτοξεύσει στους σχετικούς πίνακες θνητότητας, ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε:

     

    «Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές και δεν είναι ωραίο να συγκρίνουμε τη χώρα μας με άλλες χώρες».

     

    Αλήθεια; Δεν είναι ωραίο να συγκρίνουμε τη χώρα μας με άλλες χώρες; Σωστά, δεν είναι ωραίο. Όμως εδώ και οκτώ μήνες αυτό δεν κάνει η κυβέρνηση; Πόσες και πόσες φορές ο Στέλιος Πέτσας δεν βγήκε στο μπρίφινγκ κραδαίνοντας πίνακες με τις καμπύλες της Ελλάδας σε σύγκριση με εκείνες άλλων ευρωπαϊκών κρατών;

     

    Απλώς τώρα δεν είναι ωραίο να συγκρίνουμε την Ελλάδα με άλλες χώρες διότι δυστυχώς φτάσαμε και εμείς στην ημέρα που τα νεκροταφεία γέμισαν και που τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία άρχισαν να μεταδίδουν φωτογραφίες με εκατοντάδες τάφους, όπως τόσους μήνες έκαναν με τις άλλες χώρες (με τις οποίες συγκρινόμασταν και βαυκαλιζόμασταν ότι τα έχουμε πάει καλύτερα).

     

  • Η αμφίσημη ενεργοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή

    Αίσθηση και σχόλια προκάλεσε η ενεργοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου κοινοβουλευτικά.

     

    Τόσο καιρό ο τέως Πρωθυπουργός απέφευγε να τοποθετηθεί στη Βουλή και να ασχοληθεί με τα τρέχοντα, νομοσχέδια, επιτροπές κλπ. –άλλωστε είναι ολόκληρος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ομως την Πέμπτη ο κ. Παπανδρέου εκπροσώπησε το Κίνημα Αλλαγής στη συζήτηση στην Ολομέλεια για τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Πολιτισμού περί μακροχρόνιων δανεισμών αρχαιοτήτων.

     

    Κάποιοι σχολίασαν το πολύ casual ντύσιμο του κ. Παπανδρέου, που είχε σχεδόν ντυθεί για μπάρμπεκιου και όχι για τη Βουλή. «Kρίμα. Αυτό το παιδί όσο μεγαλώνει συριζοποιείται μέχρι και ενδυματολογικά…» σχολίασε πικρόχολα η «Πανδώρα» του Στέφανου Κασιμάτη στα «Νέα».

     

    Ομως ο κ. Παπανδρέου κάθε άλλο παρά συριζοποιημένος ακούστηκε. Τάχθηκε υπέρ των μακροχρόνιων δανεισμών των ελληνικών αρχαιοτήτων, όπως αυτή προτείνεται από τη Λίνα Μενδώνη, μίλησε για «κατανοητούς αλλά αβάσιμους φόβους» και για συλλογές που βρίσκονται για χρόνια «στο σκοτάδι μιας αποθήκης». Περιέγραψε δε αυτό το σχέδιο ως μια ενέργεια που ενδεχομένως να ξεκλειδώσει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

    Μάλιστα τον κ. Παπανδρέου χειροκρότησαν οι βουλευτές της ΝΔ, όχι όμως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει γούστο να τον ανάγκασε η Φώφη να το κάνει για να τον εκθέσει στους συντρόφους….

  • Τσίπρας: «Υπερβολική κριτική» τα σχόλια του Γιαννούλη για τον Σρόιτερ

    Είπε πολλά στη συνέντευξή του στον Γιώργο Παπαδάκη του ΑΝΤ1 ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε και για το εξοχικό στο Σούνιο, επιτέθηκε και στον γνωστό εχθρό, τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ. Και κάπου εκεί θυμήθηκε ο κ. Παπαδάκης ότι ο Χρήστος Γιαννούλης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ ότι χρηματίστηκαν για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη (δείτε προηγούμενη Βαβέλ, εδώ).

     

    «Η κριτική η οποία γίνεται στους δημοσιογράφους, δεκτή γιατί πρέπει να γίνεται κριτική στους δημοσιογράφους, να μην έχει αιχμές ότι πίσω από μια συνέντευξη υπάρχει μια συναλλαγή όπως έγινε π.χ. για τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στον ALPHA. Δεν θέλω να υπερασπιστώ τον Αντώνη Σρόιτερ, ούτε κανέναν από τους συναδέλφους στον οποίο προτίθεστε να κάνετε αγωγή, αλλά λέω μήπως μπαίνουμε σε μια διαδικασία η οποία δεν είναι και τόσο δημοκρατική και δεν εξυπηρετεί την ελευθεροτυπία;» ρώτησε ο κ. Παπαδάκης.

     

    Η απάντηση του κ. Τσίπρα: «Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας, αναφέρεστε σε μια κριτική που έγινε από έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν υπερβολική η κριτική, νομίζω ότι και ο ίδιος το παραδέχτηκε. Από την άλλη όμως, πρέπει να μας προβληματίσει κάτι, κ. Παπαδάκη: Ζούμε σε μια περίοδο που, δυστυχώς, και με ευθύνη των ΜΜΕ και με ευθύνη ορισμένων δημοσιογράφων, είναι η εποχή της αναξιοπιστίας, της θεσμικής αναξιοπιστίας και της κρίσης αξιοπιστίας και των μέσων ενημέρωσης».

     

    Κάποιοι σε αυτήν την απάντηση διάβασαν «άδειασμα» του κ. Γιαννούλη. Δεν ήταν. Οι καταγγελίες περί χρηματισμού του Alpha και του κ. Σρόιτερ δεν είναι «υπερβολική κριτική». Είναι μια διαδικτυακή καφρία –άλλωστε γι’ αυτό και έσπευσε να κατεβάσει την ανάρτηση.

     

    Και ακολουθεί τη γνωστή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ κατά των δημοσιογράφων (όσων δηλαδή δεν γράφουν και δεν λένε αυτά που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να γράφουν και να λένε). Ας μην ξεχνάμε ότι ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ περιέγραφε τον Ιούνιο συλλήβδην τους δημοσιογράφους ως αργυρώνυτους.

  • Η Δούρου λέει ότι «οι αιγιαλοί και οι παραλίες είναι δημόσια αγαθά»

    Οσοι νόμισαν ότι Ρένα Δούρου είναι μια has been της πολιτικής σκηνής επειδή έχασε από τον Γιώργο Πατούλη –τον Πατούλη!– την Περιφέρεια Αττικής, κάνουν λάθος.

     

    Η τέως περιφερειάρχης συνεχίζει την αντιπολίτευση με κάθε τρόπο. Να, με ανάρτησή της, ζητάει από την Περιφέρεια Αττικής να διεκδικήσει τους αγιαλούς και τις παραλίες για τους πολίτες –«οι αιγιαλοί και οι παραλίες είναι δημόσια αγαθά» θυμίζει η Ρένα.

    Δίκαιο το αίτημα της κυρίας Δούρου, αλλά το να το λες αυτό τέτοια εποχή, που έχει αποκαλυφτεί ότι το εξοχικό του προέδρου Αλέξη στο Σούνιο έχει ουσιαστικά ιδιωτική παραλία, το λες και χτύπημα κάτω από τη ζώνη…




text
  • Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους: Ο νεότερος Ελληνας που έχει ψηφίσει Σημίτη είναι πια 43 χρονών


    2 Ιανουαρίου 2025, 20:11