

-
Καραμανλής και Σαμαράς δεν πήγαν στην κηδεία του Σημίτη, αλλά πήγαν στην κηδεία του Δομάζου
Πλήθος κόσμου έσπευσε τη Δευτέρα στην Μητρόπολη Αθηνών, για να συμμετάσχει στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίμη Δομάζου και στην εξόδιο ακολουθία. Μεταξύ των αμέτρητων ανώνυμων και επώνυμων φίλων και θαυμαστών του θρυλικού πόδοσφαιριστή ξεχώρισαν και σημαντικοί πολιτικοί άνδρες της χώρας –γεγονός που μαρτυρά το μεγαλείο του εκλιπόντος.
Το παρών στη Μητρόπολη έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον ωστόσο είχε η παρουσία δύο πρώην Πρωθυπουργών: ο Κώστας Αλ. Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς εθεάθησαν σκυθρωποί στον περίβολο της Μητρόπολης συμμετέχοντας και αυτοί στο πένθος –ο δεύτερος είχε και μια κουμπαριά με τον Δομάζο.
Το ξεχωριστό στην περίπτωσή τους είναι ότι πριν τρεις εβδομάδες δεν έκριναν σωστό ως πρώην Πρωθυπουργοί να παραστούν, όπως θα υπαγόρευε ένας στοιχειώδης πολιτικός πολιτισμός, στην κηδεία του Κώστα Σημίτη –αλλά έκτοτε δεν χάνουν κηδεία για κηδεία που να μην πάνε.
-
Η Ολγα Κεφαλογιάννη πήγε στη Βουλή να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαζί με τα παιδιά της
Πέρασε κάπως απαρατήρητο, μέσα στο πυκνό από επικαιρότητα Σαββατοκύριακο –βλέπε εκδημία του αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου, συλλαλητήρια για τα Τέμπη–, αλλά το πρωί του Σαββάτου η Ολομέλεια της Βουλής συνεκλήθη για πρώτη φορά για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Φυσικά δεν εξελέγη Πρόεδρος. Με βάση την ειδική εκλογική διαδικασία, η πρώτη ψηφοφορία απαιτεί τουλάχιστον 200 ψήφους και ο Κώστας Τασούλας, πρόταση της ΝΔ, πήρε 160 –περιμένει λοιπόν την τέταρτη ψηφοφορία, στην οποία απαιτούνται 150.
Αλλά το κλίμα στη συνεδρίαση στην Εθνική Αντιπροσωπεία ήταν πανηγυρικό, με τους βουλευτές χαλαρούς και ευδιάθετους.
Ηταν έτσι η ατμόσφαιρα που η Ολγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθηνών και υπουργός Τουρισμού, εθεάθη στην Ολομέλεια με τα παιδιά της. Προφανώς δεν είχε νταντά να τα αφήσει.
-
Ο ηθοποιός Σερβετάλης στη γραμμή της «Νίκης»: Προτιμότερο μια γυναίκα να γεννήσει το παιδί και να το πετάξει παρά να κάνει άμβλωση
Θα έπρεπε να το περιμένουμε ότι θα μας έρθει κι εδώ το πισωγύρισμα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μια έκπληξη, αν όχι ένα σοκ να βλέπεις αναγνωρισμένους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, ανθρώπους που υποτίθεται ότι έχουν υψωμένες τις κεραίες τους για τα δικαιώματα, να κατρακυλάνε στα σκοτεινά μονοπάτια της οπισθοδρόμησης –με αρωγό βέβαια και τα πρωινάδικα που τους δίνουν βήμα.
Ο λόγος για τον Αρη Σερβετάλη, γνωστό ηθοποιό του θεάτρου και της τηλεόρασης, ο οποίος βγήκε στην εκπομπή «Super Katerina» της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha και συντάχθηκε με τις απόψεις ευρωβουλευτή της Νίκης περί απαγόρευσης του δικαιώματος των αμβλώσεων.
Ο κ. Σερβετάλης κλήθηκε από τον ρεπόρτερ της εκπομπής να σχολιάσει τις δηλώσεις του Νίκου Αναδιώτη, γνωστού και μη εξαιρετέου ευρωβουλευτή της «Νίκης», που είχε ζητήσει την απαγόρευση των αμβλώσεων.
Ο ηθοποιός όχι μόνο δήλωσε αντίθετος με τις αμβλώσεις, αλλά έφτασε και στο σημείο να υποστηρίξει ότι είναι προτιμότερο μια γυναίκα να γεννήσει το παιδί και μετά να το δώσει σε ορφανοτροφείο ή ακόμη και να το πετάξει, παρά να προχωρήσει σε άμβλωση!
«Οι αμβλώσεις για μένα είναι μια δολοφονία. Είναι απροστάτευτα πλάσματα που προτιμάμε να τα σκοτώσουμε. Δυστυχώς αισθάνομαι πως τη γυναίκα δεν την τιμά να ταυτίζεται με μια δολοφονία, ειδικά ενός πλάσματος που είναι τελείως απροστάτευτο. Είναι προτιμότερο για μένα να πάρει κάποιος την ευθύνη, να το κυοφορήσει και μετά ας το πετάξει, ας το δώσει σε ένα ορφανοτροφείο, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σερβετάλης, ο οποίος φαίνεται ότι έχει άποψη και για το τι πρέπει να κάνουν οι γυναίκες με το σώμα τους, μολονότι τελευταία φορά που ρωτήσαμε δεν είχε μήτρα.
Γράψτε σχόλιο στο: Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #735
Παρακαλούμε, εισάγετε σχόλια μόνο σχετικά με το θέμα. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή με περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες και τους όρους χρήσης του protagon.gr δεν θα δημοσιεύονται.Το email σας δεν θα εμφανίζεται.