• Ο Φάμελλος θέλει να εκφράσει και ψηφοφόρους της ΝΔ

    Καθώς ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί κι αυτός ένα rebranding, όχι δικό του όπως ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά του κόμματος συνολικά –έστω να καταφέρει να ξεχαστούν οι γελοιότητες του τελευταίου συνεδρίου στο Γκάζι– και βλέπει ότι κάτι τσιμπάει στις δημοσκοπήσεις, εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση και απέδειξε ότι είναι και θιασώτης του think big: θέλει δηλαδή να φέρει στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο τους χαμένους ψηφοφόρους που σκόρπισαν στην αριστερή πανσπερμία που συνέβη όταν έσπασε το κέλυφος της εξουσίας, αλλά και αυτούς που έως τώρα ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία!

     

    Ο κ. Φάμελλος, εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα». Και αφού είπε διάφορα για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και υπερασπίστηκε τη συνεργασία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ –«οι μονοκομματικές κυβερνήσεις μας χρεοκόπησαν και οι κυβερνήσεις συνεργασίας μας έβγαλαν από το μνημόνιο»– επιχείρησε να περιγράψει την ταυτότητο του νέου ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας ότι απευθύνεται και σε ψηφοφόρους της ΝΔ.

     

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα, η αφετηρία και οι βάσεις μας έχουν αριστερές ρίζες. Έχει όμως ξεκαθαρίσει ότι θα εκφράζει από το προοδευτικό Κέντρο μέχρι την Αριστερά. Έχουμε πάρει τέτοιες πρωτοβουλίες και δεν ξέρω αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Ξέρω και βλέπω ότι υπάρχουν και πολίτες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ψάχνουν να βρουν λύση, επειδή έχουν χαμηλούς μισθούς και μεγάλο κοστολόγιο στην ζωή τους. Με ενδιαφέρει ένα τεράστιο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας να συναινέσει ότι χρειαζόμαστε μια προοδευτική λύση, μέσα στους ευρωπαϊκους θεσμούς, αλλά με μια διαφορετική Ευρώπη. Αρχή είναι ακόμη, είναι πολύ ψηλά ο πήχης, αλλά προσπαθούμε…», είπε χαρακτηριστικά.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο Νίκος Δένδιας το έριξε στο μπάσκετ στο Σικάγο

    Πολύ μπάσκετ είχε το ταξίδι του υπουργού Αμυνας, Νίκου Δένδια, στο Σικάγο των ΗΠΑ –είναι άλλωστε η πόλη του Μάικλ Τζόρνταν.

     

    Ο κ. Δένδιας επισκέφτηκε μεταξύ άλλων το ομογενειακό σχολείο «Κοραής», όπου φοιτούν 200 μαθητές, και εκεί κλήθηκε να τους δείξει πώς εκτελούνται οι βολές.

     

    «Όπως λέει και ο στίχος του Διονύση Σαββόπουλου, “πώς να κρυφτείς από τα παιδιά;”. Στο Σικάγο, οι μαθητές του ομογενειακού σχολείου «Κοραής» μου ζήτησαν να τους δείξω πώς εκτελούνται οι ελεύθερες βολές και ανταποκρίθηκα. Το χαμόγελό τους ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση» έγραψε στο Χ αναρτώντας και τις σχετικές φωτογραφίες.

    Αλλά δεν ήταν η μόνη… μπασκετική εμπειρία του κ. Δένδια στην Πόλη των Ανέμων. Ο υπουργός Αμυνας συναντήθηκε και με τον Αλέξη Γιαννούλια, υπουργό Εσωτερικών του Ιλινόι. Ο οποίος κ. Γιαννούλιας είχε στα νιάτα του περάσει από την Ελλάδα και τη σεζόν 1998-99 είχε παίξει μπάσκετ στην Α1 με τον Πανιώνιο.

     

  • Ο Μητσοτάκης απάντησε στον Ανδρουλάκη στη Βουλή, αστειευόμενος με το περιβόητο «μακέτο» του Σημίτη

     

    Είχε προαναγγελθεί ως μια μονομαχία υψηλού επιπέδου στη Βουλή –η πρώτη της χρονιάς, η πρώτη μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη, η πρώτη με προεδρεύοντα του Σώματος τον Νικήτα Κακλαμάνη, η πρώτη με θέμα τον πρωτογενή τομέα και με τους αγρότες να ζεσταίνουν τα μπλόκα– αλλά τελικά αποδείχτηκε μια σεμνή τελετή: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε αν όχι απροετοίμαστος, σίγουρα κατώτερος του αναμενομένου και ο Πρωθυπουργός είχε ένα εύκολο μεσημέρι.

     

    Ηταν, μάλιστα, τέτοια η άνεση του κ. Μητσοτάκη, που δεν απέφυγε τον πειρασμό προκειμένου να πλήξει τον αντίπαλό του, να αστειευτεί με ένα από τα πιο διάσημα σαρδάμ του αείμνηστου Κώστα Σημίτη, επιστρατεύοντας στην ομιλία του το θρυλικό «μακέτο» –μια μάλλον ατυχής, αν όχι άκομψη, επιλογή από τον Πρωθυπουργό, δεδομένης της χρονικής συγκυρίας, του ότι ο Κώστας Σημίτης απεβίωσε πρόσφατα και μάλιστα ο ίδιος είχε επιλέξει να εκφωνήσει έναν πολύ σημαντικό επικήδειο.

     

    Στη δευτερολογία του, λοιπόν, και απαντώντας στον κ. Ανδρουλάκη, είπε ο κ. Μητσοτάκης σε ένα σημείο: «…Τώρα το έχετε “έργα-τίτλοι στο Ταμείο Ανάκαμψης”. Μάλιστα. Δεν μου λέτε, όλα τα τμήματα επειγόντων περιστατικών τα οποία ξαναφτιάχνουμε, “τίτλοι” είναι; Τι είναι; Μακέτα είναι; Μακέτες είναι, που λέγατε κάποτε; Λοιπόν, πραγματικά έργα είναι όλα αυτά. Αρα, αφήστε τα τώρα αυτά…»

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Η Γροιλανδία ανήκει στα ψάρια της


    7 Ιανουαρίου 2026, 23:46