• Ο Χάρης Δούκας έλυσε το πρόβλημα της παραμονής Πρωτοχρονιάς: «Θα κάνουμε την αντίστροφη μέτρηση στο Σύνταγμα και θα πάμε μετά στο αφτεράδικο του Νίκου»

    Εχει που έχει η Αθήνα τα προβλήματά της, από τα σκουπίδια και την κατάσταση των σχολείων, ως το κυκλοφοριακό και τα τραπεζοκαθίσματα –παρεμπιπτόντως, θα κλείσει τη χρονιά με οκτώ εκατ. τουρίστες– έχει και το (πολιτικό) δίλημμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς: στην πλατεία Συντάγματος, θεσμικά, όπως γίνεται κάθε χρόνο, με τον «πράσινο» δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα να κάνει την αντίστροφη μέτρηση και έντεχνο ρεπερτόριο (Φοίβος Δεληβοριάς, Μάρθα Φριτζήλα, Νατάσα Μποφίλιου), ή στην… αντισυγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, όπου τον καινούργιο χρόνο θα καλωσορίσει ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, με Χρήστο Μάστορα και Zaf (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό);

     

    Επ’ αυτού του μείζονος προβλήματος τοποθετήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο κ. Δούκας, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο στούντιο της εκπομπής «Κοινωνία, ώρα Mega» στο Mega.

     

    «Να έχουμε και ένα δίλημμα την πρωτοχρονιά, να μην είναι εύκολες οι αποφάσεις» αστειεύτηκε αρχικά ο κ. Δούκας.

     

    Για να συμπληρώσει: «Είναι σημαντικό που στο Πεδίον του Αρεως έχει πολύ ωραία χρώματα και θα γίνουν εκδηλώσεις. Ήταν υπερβολή το δύο αντίστροφες μετρήσεις. Άκουσα τον Νίκο Χαρδαλιά να λέει χθες ότι θα συνδεθεί από το Πεδίον του Αρεως με οθόνη στο Σύνταγμα όπου θα γίνει η παραδοσιακή αντίστροφη μέτρηση και αυτό νομίζω είναι μια προσέγγιση πολύ σωστή», προσέθεσε ο κ. Δούκας.

     

    «Θα γίνει μια αντίστροφη μέτρηση και μετά συνεχίζεται το πάρτι. Θα γίνει από εμάς το 3,2,1. Αρα πάει και το πρόβλημα της Πρωτοχρονιάς, προχωράμε ενωτικά», σχολίασε επίσης.

     

    «Από το ’90 και μετά μία είναι η αντίστροφη μέτρηση, να τηρούμε τα έθιμα. Οι εκδηλώσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως είναι έντεχνο και ποπ. Του το είπα κιόλας, του Νίκου είναι περισσότερο… αφτεράδικο» πρόσθεσε.

     

    «Θα κάνουμε την αντίστροφη μέτρηση και θα πάμε μετά στο αφτεράδικο του Νίκου».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

    ;

  • Ο Χαρδαλιάς για το ρεβεγιόν στο Πεδίον του Αρεως: «Αν κάποιος δεν θέλει να διασκεδάσει με Δεληβοριά και Μποφίλιου, είναι κακό να έχει δικαίωμα επιλογής για κάτι άλλο;»

    Επειδή φαίνεται ότι και η Περιφέρεια Αττικής έχει λύσει τα προβλήματά της, έτσι και ο Νίκος Χαρδαλιάς με αυτό ασχολείται, με το τι θα γίνει στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, στο πάρτι που έχει στήσει στο Πεδίον του Αρεως.

     

    O περιφερειάρχης Αττικής μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha –καθώς το θέμα έχει κάνει το ανάλογο σουξέ και σε αυτού του επιπέδου τα τηλεοπτικά σόου– και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει παιχνίδι κυριαρχίας».

     

    «Θα υπάρχουν πολλά διαφορετικά ρεβεγιόν. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν. Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι κυριαρχίας, είναι αστειότητες όλα αυτά που γράφονται. Με τον Χάρη Δούκα έχω μια εξαιρετική συνεργασία. Όσοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα δήθεν διχασμού ή ανταγωνισμού, ειλικρινά σας μιλάω δεν καταλαβαίνω πως αυτό όλο μπορεί να εδραιωθεί», σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς, για να συμπληρώσει:

     

    «Εμείς δεν θα κάνουμε τίποτα περισσότερο από αυτά που κάνουμε στο σπίτι μας. Θα βρεθούμε εδώ στο πολύ όμορφο πάρκο, θα συνδεθούμε με την πλατεία Συντάγματος, θα κάνουμε την αλλαγή του χρόνου, απλά εμείς θα διασκεδάσουμε με τον Χρήστο Μάστορα. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, το δικαίωμα στην επιλογή, ακόμη και στην ψυχαγωγία είναι στοιχείο δημοκρατίας. Δεν μπορεί να απαγορευτεί αυτό κάτω υπό καμία συνθήκη. Αν κάποιος δεν θέλει να διασκεδάσει με τον Φοίβο Δεληβοριά και την Νατάσσα Μποφίλιου, είναι κακό να έχει δικαίωμα επιλογής για κάτι άλλο; Είμαστε εδώ για να ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να εκτονωθούν, θέλουν να βρεθούν με τις οικογένειές τους, ας αφήσουμε τις διαχωριστικές γραμμές και ας δουλέψουμε όλοι μαζί για αυτό».

  • Η Ολγα Κεφαλογιάννη μιλάει για το διαζύγιο με τον Μίνωα Μάτσα: Γνωστοί οι λόγοι, το θετικό είναι ότι έγινα μητέρα

    Μένουμε στον κόσμο της ελαφριάς, αν όχι σαχλής, ελληνικής τηλεόρασης για να πούμε ότι στην εκπομπή «Super Κατερίνα» της Κατερίνας Καινούργιου δεν μίλησε μόνο ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, μίλησε και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

     

    Φυσικά, η κυρία Κεφαλογιάννη κλήθηκε να μιλήσει όχι για τον πολυσυζητημένο διάκοσμο του γραφείου της στο υπουργείο –που έγινε με τα λεφτά του ελληνικού λαού–, αλλά για το πολύ πιο juicy, που θα ΄λεγε και η κυρία Καινούργιου, διαζύγιό της με τον μουσικό Μίνωα Μάτσα.

     

    «Νομίζω ότι αυτό που περνάω είναι κάτι που το βιώνουν τόσες πολλές γυναίκες. Και ο λόγος που νομίζω ότι εμείς που είμαστε δημόσια πρόσωπα, να είμαστε πολύ αληθινοί για αυτό που μας συνέβη, είναι ότι τελικά όλοι έχουμε πάρα πολλές ταυτίσεις και πολύ κοινές πορείες παρά το ότι μπορεί να έχουμε πάρα πολύ διαφορετικές συνθήκες στην καθημερινότητά μας. Και νομίζω ότι είναι ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες πως ότι κι να μας συμβεί, πρέπει να προχωράμε μπροστά και κυρίως να κρατάμε πολύ ψηλά αυτό που αγαπάμε περισσότερο και είναι τα παιδιά μας» ανέφερε αρχικά η υπουργός, η οποία ακολούθως ρωτήθηκε από την κυρία Καινούργιου για τον λυγμό της έξω από το δικαστήριο:

     

    «Προφανώς το να βρεθώ στο δικαστήριο δεν ήταν επιλογή μου, ήταν κάτι για το οποίο αναγκάστηκα. Και ο μόνος λόγος ήταν γιατί αισθάνθηκα ότι ως μητέρα έπρεπε να είμαι εκεί για τα παιδιά μου, όσο δύσκολο κι αν ήταν αυτό για την Όλγα που είναι και δημόσιο πρόσωπο. Κι εκεί είναι και η δυσκολία του να είσαι δημόσιο πρόσωπο ότι μπορεί να αισθάνεται κάποιος ότι επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο ότι δεν του επιτρέπεται ουσιαστικά να καταφύγει στη δικαιοσύνη όπως ο οποιοσδήποτε πολίτης. Εγώ λοιπόν βρέθηκα στο δικαστήριο ως Ελληνίδα πολίτης που πάω εκεί μόνο για να αναζητήσω το δίκαιο, αυτό που πιστεύω ότι είναι το καλύτερο για το μέλλον και το συμφέρον των παιδιών μου», είπε.

     

    Αλλά η κυρία Καινούργιου συνέχισε τις σκληρές ερωτήσεις: «Εχεις κλάψει πολύ;»

     

    «Ολοι και όλες έχουμε δικαίωμα να λυγίσουμε κάποια στιγμή, πάντα όμως σκέφτομαι μια φράση του μεγάλου κρητικού συγγραφέα του Καζαντζάκη που λέει ”Νίκησα; Νικήθηκα; Ενα μόνο ξέρω, είμαι γεμάτος πληγές και όμως το αντέχω”. Τουλάχιστον εγώ θέλω να βλέπω πάντα το μέλλον με αισιοδοξία. Οσο δύσκολη και αν είναι η φάση που περνάω, θέλω πάντα να είμαι θετική και αισιόδοξη για το μέλλον», απάντησε η υπουργός.

     

    Η παρουσιάστρια επέμεινε σαν σε μεξικανική σαπουνόπερα: «Μοιάζατε το τέλειο ζευγάρι ξαφνικά φάνηκε σαν να διαλύονται όλα»….

     

    «Εμένα αυτό ήταν το μεγάλο μου όνειρο, να κάνω οικογένεια. Έχω μεγαλώσει σε μια πολύ ευτυχισμένη οικογένεια, έχω τις δύο αδελφές μου που είναι το στήριγμα της ζωής μου, έχω μια υπέροχη μητέρα που μου έχει δώσει ατελείωτη αγαπη, τρυφερότητα και έναν πατέρα που ήταν πάντα εκεί, αυστηρός αλλά μας έδωσε αρχές που μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή», είπε η υπουργός, για να συνεχίσει: «Αυτό ήταν τον όνειρό μου να κάνω και εγώ μια τέτοια οικογένεια. Δυστυχώς, αυτό από ένα σημείο και μετά δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί. Κρατάω όμως ότι έχω δύο υπέροχα παιδιά. Οτι η οικογένεία μου είναι αυτά τα παιδιά, μην ξεχνάμε ότι έχω τη μητέρα μου που είναι πάντα κοντά μου. Εχει σημασία ότι τα παιδιά μου μεγαλώνουν με τη μητέρα μου, τις αδελφές μου, η μία έχει τέσσερα παιδιά, η άλλη έχει τρία, άρα έχουν τα ξαδέλφια τους που τα αγαπούν πολύ και έχουν μια ευρύτερη οικογένεια που ήταν και αυτό το όνειρο που ήθελα να προσφέρω από μικρή στα παιδιά μου».

     

    Για τους λόγους του διαζυγίου, η κυρία Κεφαλογιάννη είπε:

     

    «Είμαστε σε μια διαδικασία, αυτά είναι πράγματα που θα κριθούν. Κάποια πράγματα έχουν δημοσιοποιηθεί και αν θες είναι πασίδηλα, είναι γνωστά πράγματα σε όλους (…) Από ένα σημείο και μετά είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να προχωρήσει αλλιώς. Αναζητάς τη δυνατότητα και την πιθανότητα μιας λύσης συναινετικής και αν αυτό δεν είναι εφικτό προχωράς με αυτό που προβλέπεται από τον νόμο».

     

    «Το διαζύγιο είναι κάτι που θα έπρεπε να συμβεί;», ρωτήθηκε στη συνέχεια η κυρία Κεφαλογιάννη:

     

    «Νομίζω ότι όταν υπάρχουν δύο παιδιά, όλο αυτό επισκιάζει το οτιδήποτε, αρνητικό εγώ κρατάω το θετικό της υπόθεσης και το θετικό είναι ότι εγώ, εκεί που το είχα βγάλει τελείως από το μυαλό μου ότι θα γίνω, έγινα μητέρα. Και αυτό είναι αυτό που με προσδιορίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

    «Δυσκολεύτηκες να τα αποκτήσεις;» ήταν η επόμενη ερώτηση από την κυρία Καινούργιου:

     

    «Είναι γνωστό αυτό ότι δυσκολεύτηκα και ότι είχα κάποιες περιπέτειες όταν ήμουν σε νεαρή ηλικία που έκαναν και την απόκτηση των παιδιών ακόμη πιο δύσκολη διαδικασία. Εχω μιλήσει πολύ ανοιχτά ότι χρειάστηκε να κάνω εξωσωματική για να αποκτήσω τα παιδιά μου και ένας λόγος που το μοιράστηκαν ήταν γιατί αισθάνομαι ότι παρά το ότι έχει προχωρήσει η επιστήμη είναι ένα θέμα ταμπού. Αρα είναι καλά να μιλάμε για αυτό ανοιχτά για να δώσουμε σε όλα τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να αναζητήσουν τη βοήθεια της ιατρικής».




text
  • Kλείνουν στρατόπεδα ανά τη χώρα. Στη θέση τους να ανοίξουν πανεπιστημιακά τμήματα μάρκετινγκ να μην υποστεί απώλειες η τοπική οικονομία


    16 Δεκεμβρίου 2024, 16:22