-
Ο Γκλέτσος καβγαδίζει με τον Σπηλιωτόπουλο και ζητάει εισαγγελέα για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Για να καταλάβουμε σε τι θλιβερή κατάσταση έχει περιέλθει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που πριν μια δεκαετία ετοιμαζόταν να καταλάβει την εξουσία της χώρας, λέγοντας ότι θα αλλάξει την Ευρώπη, είναι χαρακτηριστικό ότι η σύγκρουση είναι του επιπέδου μονομαχίας Αρη Σπηλιωτόπουλου εναντίον Απόστολου Γκλέτσου. Αυτό συνέβη το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό αέρα του Mega, στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά (επίσης χαρακτηριστικό του όλου ευτελισμού), στη σκιά των όσων έγιναν με την εκλογή συνέδρων εν όψει της κρίσιμης διαδικασίας του τριημέρου 8-10 Νοεμβρίου.
Το τι έγινε με τους συνέδρους είναι μια επίσης θλιβερή ιστορία, καθώς οι δύο πλευρές, οι υπέρμαχοι της κομματικής-αριστερής ορθοδοξίας από τη μία και οι υπέρμαχοι του καθαιρεθέντος προέδρου Στέφανου Κασσελάκη από την άλλη, αλληλοκατηγορούνται για νοθεία στις εκλογές στις νομαρχιακές επιτροπές και αμφισβητούν το αποτέλεσμα –κάτι που λέει πολλά και για το πόσο σέβονται τη δημοκρατία εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ του ηθικού πλεονεκτήματος και των άλλων γραφικών.
Το αποτέλεσμα της εκλογής είναι ασαφές. Μπορεί να είναι από 65-35 έως 55-45 υπέρ του «ΣΥΡΙΖΑ Κουμουνδούρου», δηλαδή των ορθόδοξων «87» και των συμμάχων τους. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Κασσελάκης διαθέτει ακόμα μια κρίσιμη μάζα υποστηρικτών. Θα φτάσουν όμως αυτοί στο συνέδριο; Κανείς δεν ξέρει, διότι μετά τις εκλογές ανάδειξης συνέδρων υπάρχει και η κρησάρα της επιτροπής «νομιμοποίησης συνέδρων», που μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.
Και έτσι καταλήξαμε πρωί Δευτέρας στην εκπομπή «Buongiorno» της κυρίας Σκορδά. Από τη μία ο κ. Γκλέτσος, πρώην δήμαρχος Στυλίδας και υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη ο κ. Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ και νυν ενθουσιώδης υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος άφησε αρχικά να υπονοηθεί ότι η επιτροπή νομιμοποίησης συνέδρων θα σπεύσει να κόψει τους Κασσελακικούς.
«Αν πράγματι οι “87” θεωρούν ότι έχουν την πλειοψηφία, θα αφήσουν ελεύθερες τις διαδικασίες, δεν θα λειτουργήσει δηλαδή η επιτροπή νομιμοποίησης των συνέδρων άρα η επιτροπή face control», σχολίασε και αναφορικά με το ποια πλευρά τελικά επικράτησε είπε:
«Το συμπέρασμα δεν έχει να κάνει με το τι εγώ καταλαβαίνω. Σημασία έχει ότι από τη στιγμή που υπήρξαν αποτελέσματα και εξελέγησαν σύνεδροι, όποιος έχει δίκιο θα αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες. Προφανώς θα αποφασίσουν δημοκρατικά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη. Αυτό θα είναι ένα case study για ένα δημοκρατικό κόμμα», προσέθεσε.
Ακολούθησε η παρέμβαση του κ. Γκλέτσου, ο οποίος είναι από τους πιο διαπρύσσιους αντιπάλους του κ. Κασσελάκη.
«Ελάτε, λοιπόν, στο συνέδριο. Κανένα πρόβλημα, σας περιμένουμε. Το μόνο που θα παρατηρήσω και θα επιστήσω την προσοχή είναι στην Εισαγγελία Αθηνών, γιατί υπάρχουν καταγεγραμμένες, παρακίνηση για να γίνουν κάποια πράγματα από τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος θα είναι ο ηθικός αυτουργός για ό,τι συμβεί», προειδοποίησε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνουν επεισόδια στο συνέδριο.
Και εξήγησε: «Οταν (ο κ. Κασσελάκης) λέει ότι καταλύεται η Δημοκρατία και ότι οι δικοί του άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι, τι άλλο να εννοήσω από το προφανές; Υπάρχει φάκελος που θα πάει στην εισαγγελία», ξεκαθάρισε.
«Καλή επιτυχία στον κ. Γκλέτσο. Το συνέδριο είναι η επιτομή κάθε εσωκομματικής δημοκρατίας, είναι αποδεκτό ως χώρος και θα βγουν κάποια αποτελέσματα ειρηνικά. Ο κ. Κασσελάκης είπε πως ό,τι έγινε έγινε και προχωράμε δημοκρατικά. Αν όλα γίνουν δημοκρατικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η Κεντρική Επιτροπή δια του καταστατικού εισηγείται, δεν παίρνει αποφάσεις», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος, που αμφισβήτησε εκ νέου την καθαίρεση του κ. Κασσελάκη από την προεδρία ύστερα από εκείνη την επεισοδιακή ΚΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο.
«Τι λέτε; Ποιος σας τα είπε αυτά; Από πού τα ξέρετε αυτά, κ. Σπηλιωτόπουλε; Δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη συζήτησης αυτό που λέτε! Θα μας τρελάνετε, κ. Σπηλιωτόπουλε; Θα φτιάξετε δικούς σας νόμους και δική σας διάταξη;», παρενέβη ενοχλημένος ο κ. Γκλέτσος.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος συμπλήρωσε: «Γνωρίζω πως ένα δημοκρατικό κόμμα ούτε αποκλείεται ούτε αποκλείει. Ίσως δούμε τότε η Πρώτη Φορά Αριστερά να αποκλείει υποψηφιότητες προέδρων που ήταν μέχρι και πρόσφατα πρόεδροι κομμάτων… Ολος αυτός ο θόρυβος δεν θα είχε γίνει εάν δεν ήταν σημαδεμένες όλες αυτές οι διαδικασίες. Υπήρξαν πολλές καταγγελίες ανθρώπων που τους αποθάρρυναν να ψηφίσουν ή δεν ήταν στις λίστες».
-
Ο Πολάκης, η φαμίλια του και μια ιστορία από τις εκλογές συνέδρων στο Μοσχάτο
Το πώς έγινε η ψηφοφορία και το ξεκαθάρισμα των συνέδρων, το περιγράφει μια ιστορία που ακούγεται για το Μοσχάτο, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατ’ αρχάς να πούμε ότι ο κ. Πολάκης αφού ψήφισε επέκρινε και αυτός τον Στέφανο Κασσελάκη: «Εγώ δεν θέλω ένα κόμμα “business friendly”, αλλά ένα κόμμα “workers friendly”», είπε χαρακτηριστικά παραπέμποντας στα όσα είχε δηλώσει μόλις την περασμένη Παρασκευή, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο καθαιρεθείς πρόεδρος (ο οποίος στην αρχή ήταν ιδέα του Σφακιανού να πάρει το κόμμα –δεν πήγε καλά αυτό).
Τώρα, ακούγεται το εξής: ότι υποψήφιοι σύνεδροι ήταν, μεταξύ άλλων, η σύζυγος και η κόρη του κ. Πολάκη, αλλά τελικά δεν εξελέγησαν. Και γιατί δεν εξελέγησαν; Διότι πλήρωσαν την ποσόστωση που είχε προβλεφθεί… υπέρ των γυναικών υποψηφίων!
Η ποσόστωση του 50-50 είχε οριστεί ως μια μέριμνα της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου ώστε να υπάρξει εξασφαλισμένη εκπροσώπηση των γυναικών συνέδρων. Ομως φαίνεται ότι υπήρξαν περισσότερες γυναίκες και έτσι εφαρμόστηκε το 50-50 υπέρ των ανδρών!
Οι κακές γλώσσες, βέβαια, λένε ότι αυτό το quotation δεν έγινε για όρους ισότητας, αλλά για να υπάρχει άλλη μια δικλείδα ώστε να ελεγχθούν ποιοι τελικά θα πάνε στο συνέδριο.
-
Ο Πατούλης παντρεύτηκε
Για όσους είχαν αγωνία, να πούμε ότι ο Γιώργος Πατούλης, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής – ο άνθρωπος που έχασε την υποψηφιότητα για ένα ζεϊμπέκικο– παντρεύτηκε.
Ο κ. Πατούλης, 63 ετών, παντρεύτηκε τη Νάνσυ Κοιλού, λίγους μήνες πριν υποδεχτούν το πρώτο τους παιδί.
Ο γάμος έγινε σε πολύ κλειστό κύκλο καθώς, όπως έγραψε ο ίδιος ο γαμπρός δημοσιεύοντας τις πρώτες φωτογραφίες, λόγω της εγκυμοσύνης της δεν ήθελαν να κάνουν πιο ανοιχτή εκδήλωση.
View this post on InstagramΑπών από τον γάμο ήταν ο ενήλικος γιος του κ. Πατούλη, Αλέξανδρος, από τον πρώτο του γάμο με την Μαρίνα Σταυράκη.
Οπως δήλωσε ο κ. Πατούλης, οι ίδιοι θα ήθελαν να είναι εκεί αλλά ο Αλέξανδρος είναι ενήλικος και παίρνει ο ίδιος τις αποφάσεις του και φυσικά έχει δικαίωμα να είναι ή να μην είναι παρών.