• Ο Καρανίκας για στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Θα «πεθάνουν» στην Κεντρική Επιτροπή όπως οι ηθοποιοί στο σανίδι

    Για όσους ενδιαφέρονται ακόμα για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ –κόμμα που γίνεται όλο και πιο αόρατο– να πούμε ότι ο Νίκος Καρανίκας, άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και τώρα διαπρύσσιος υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, έδωσε την Παρασκευή συνέντευξη στον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Status Fm 107,7 και επιτέθηκε εκ νέου στα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, με την απόφασή του να απαγορεύσουν στον πρώην πρόεδρο να είναι εκ νέου υποψήφιος για την αρχηγία.

     

    Ο κ. Καρανίκας έκανε λόγο για «μία αντίληψη απαξίωσης του λαού, ο λαός είναι κατώτερος, είναι η πλέμπα. Θα κάνουν αυτό που λέμε εμείς. Εμείς είμαστε οι σοβαροί, εμείς ειμαστε οι σωστοί, εμείς τα ξέρουμε όλα… τρίχες!» είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Οι άνθρωποι είναι εκτός εποχής και γι’ αυτό τραβάνε τα πάντα στο βούρκο τους. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μεγάλωσα, τους θαύμαζα όταν ήμουν φοιτητής, σιγά σιγά τους γνώρισα και κατάλαβα ότι δεν είναι τίποτα από όλα αυτά».

     

    Ο λαός θέλει τον Κασσελάκη γιατί είναι απλός άνθρωπος, καθαρός και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, είπε επίσης ο κ. Καρανίκας και συνέχισε:

     

    «Οταν λέμε κομματικές εξαρτήσεις, εννοούμε εξάρτηση από την ηγεσία, δηλαδή τα σχεδόν μόνιμα, με συμβόλαιο, στελέχη της Αριστεράς. Θα πεθάνουνε στην Κεντρική Επιτροπή, όπως οι ηθοποιοί, που λένε, στο σανίδι».

     

    Ο κ. Καρανίκας, ο οποίος είχε διατελέσει και σύμβουλος του Πρωθυπουργού, όταν, επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στο συγκεκριμένο αξίωμα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι δεν θα ήθελε μία επάνοδο του τελευταίου στην αρχηγία, αν την κάνει, όπως είπε, με το ίδιο περιβάλλον και τους ίδιους συνεργάτες, καθώς όπως εξήγησε, αυτό δηλώνει ότι «δεν έχουμε αντίληψη του τι κάνουμε, δηλαδή τι άλλαξε από πέρυσι μέχρι φέτος».

     

    «Θα το δεχόμουν, αλλά αν έβλεπα, ότι έχει αδειάσει το περιβάλλον του, ότι έχει πάρει απόσταση από τα στελέχη που είναι 30 χρόνια ηγεσία, τόσα χρόνια δίπλα του, αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

     

    «Παρακολούθησα την εκδήλωση του Ινστιτούτου “Αλέξης Τσίπρας” με τον ίδιο να κάνει ομιλία και να έχει μπροστά τους ανθρώπους, που είναι πλέον γνωστοί σε όλη τη χώρα για το αντιδημοκρατικό και το σταλινικό τους πνεύμα, που αποκλείουν και διαγράφουν ανθρώπους.
    Δεν γίνεται δηλαδή να θέλεις να κάνεις επάνοδο και να είσαι με τους πρηγούμενους, δηλαδή με την παλιά σου ύλη και επίσης δεν κάνεις επάνοδο ή φορέα με εκθέσεις ιδεών», σχολίασε ο κ. Καρανίκας.

  • Χειραψία Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη στον ΣΕΒ μετά το «ελάτε με φόρα» στη Βουλή

    Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης ψιλοκαβγάδισαν στη Βουλή –ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε ότι θα «ανοίξει την πόρτα της εξόδου» στον Πρωθυπουργό, με τον τελευταίο να τον προκαλεί θυμίζοντας το τσαπανιδικό «ελάτε με φόρα». Αλλωστε ήταν ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να διαλέξει αντίπαλο, χρίζοντας τον κ. Ανδρουλάκη ως άτυπο αλλά ουσιαστικό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

     

    Το βράδυ της Πέμπτης, όμως, οι δύο αντίπαλοι μια χαρά αντάλλαξαν χειραψίες στην εκδήλωση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη συζήτηση στη Βουλή και μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε με ένα «όλα θα γίνουν στην ώρα τους», στις ερωτήσεις για το ραντεβού του με τον Πρωθυπουργό, που αποτελεί μια εκρεμότητα από το 2021.

     

    Η χορογραφία της εκδήλωσης του ΣΕΒ είχε και ένα άλλο αξιοσημείωτο: ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε να κάθεται δίπλα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, άλλοτε κορυφαίο υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

  • Καμία έκπληξη: Ο Καμμένος καλεί τους ομογενείς σε ψήφο υπέρ του Τραμπ

    Τον θυμάστε τον Πάνο Καμμένο; Τον άλλοτε πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και συγκυβερνήτη της χώρας, επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε υπουργό Εθνικής Αμυνας, δηλαδή αρμόδιο να έχει τη χώρα έτοιμη απέναντι σε οποιαδήποτε εξωτερική απειλή;

     

    Αυτός ο άλλοτε πολιτικός αστέρας της εθνικιστικής Δεξιάς και αδελφός εν όπλοις του κ. Τσίπρα, αποφάσισε να μας υπενθυμίσει την παρουσία του με μια παρέμβασή του για τις αμερικανικές εκλογές. Καλώντας τους ομογενείς να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου –ποιον άλλον;– τον Ντόναλντ Τραμπ.

     

    Θα πει κανείς ότι ταιριάζουν οι δυο τους. Ο άνθρωπος που χυδαιολογούσε «στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα», βλέπει στον Τραμπ μια πορτοκαλί εκδοχή του.

     

    Αλλωστε το ότι ο Τραμπ είναι ο αγαπημένος του Ταγίπ Ερντογάν, δεν φαίνεται να τον απασχολεί τον κ. Καμμένο. Οπως δεν απασχολούσε τους Συριζαίους που συγκυβερνούσαν με τον κ. Καμμένο…




text
  • Mε τα μεγάλα «Οχι» φτιάχνεις χαρακτήρα και ιστορία


    28 Οκτωβρίου 2024, 06:22