• Ο Παύλος Γερουλάνος σε καθεστώς αφωνίας για τουλάχιστον 10 ημέρες

    O Παύλος Γερουλάνος, βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οριακά τρίτος στην κούρσα των εκλογών για την αρχηγία και ως εκ τούτου ένα από τα what if, που θα απασχολήσουν την εγχώρια σοσιαλδημοκρατία, αναβαθμίστηκε μεν στον ανασχηματισμό που έκανε στο κόμμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά θα πρέπει να περιμένει λίγες ημέρες για να αναλάβει τα κρίσιμα και απαιτητικά καθήκοντά του, όπως αυτό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και του μέλους του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου του κόμματος.

     

    Τούτο διότι υποβλήθηκε σε επέμβαση στις φωνητικές χορδές του και θα πρέπει να μείνει άφωνος για τουλάχιστον ένα δεκαήμερο. Ο ίδιος το αποκάλυψε, σε μια ανάρτηση που συνοδεύτηκε από τον συνήθη αυτοσαρκασμό του, λέγοντας ότι η αναγκαστική σιωπή του θα ηρεμήσει και τη σύζυγό του, Λάρα.

     

     

    Οριακά δηλαδή ο κ. Γερουλάνος πρόλαβε να τηλεφωνηθεί και να μιλήσει με τον κ. Ανδρουλάκη ώστε να συμφωνήσουν τους ρόλους στη νέα ημέρα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

  • Ο Βλάχος της ΝΔ προειδοποιεί να μη θεωρούν δεδομένη την ψήφο του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Για όσους κυβερνητικούς επαναλαμβάνουν ως πολιτικό μάντρα τη φράση ότι η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι πρώιμη, υπάρχει μια απάντηση: Γιώργος Βλάχος, βουλευτής Ανατ. Αττικής της ΝΔ, ο οποίος ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι η ψήφος του σε αυτό το θέμα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

     

    Ο κ. Βλάχος βέβαια είναι από τους γνωστούς «αντάρτες» της ΝΔ που δεν θέλουν να τους αποκαλούν «αντάρτες». Βγήκε στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, και επανέλαβε ότι εξακολουθεί να έχει απορίες σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, ακόμα και μετά την απάντηση του αρμόδιου υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, επαναφέροντας εκείνη την υπόθεση με την ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ (που έπειτα έγιναν 10, με τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά).

     

    Ο κ. Βλάχος επέμεινε επίσης ότι οι βουλευτές έχουν την ελευθερία να εκφράζουν την γνώμη τους. Και τόνισε ότι η θετική ψήφος του δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ούτε σε ψηφοφορίες για νομοσχέδια ούτε και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  • Η Ολγα Κεφαλογιάννη κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μίνωα Μάτσα - τι θα γίνει με τα παιδιά

    Για όσους αγωνιούσαν, να πούμε ότι εκδόθηκε προσωρινή δικαστική διαταγή για το εν εξελίξει διαζύγιο της Ολγας Κεφαλογιάννη, υπουργού Τουρισμού, και του συνθέτη Μίνωα Μάτσα.

     

    Ως γνωστόν, στα τέλη του περασμένου μήνα η κυρία Κεφαλογιάννη είχε κάνει λόγο για κρίση στον έως τότε πολυδιαφημισμένο γάμο της (διαβάστε σχετική Βαβέλ εδώ) και οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν, με το ζευγάρι να καταλήγει στα δικαστήρια την περασμένη Παρασκευή.

     

    Την Τρίτη, με προσωρινή διαταγή του προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών, ο κ. Μάτσας διατάχθηκε να αποχωρήσει εντός τριών ημερών από την κατοικία του ζευγαριού στο Νέο Ψυχικό. Θα έχει το δικαίωμα επικοινωνίας με τα παιδιά του για τρεις ώρες, τρεις φορές την εβδομάδα. Επίσης κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, θα τα παίρνει στο σπίτι του.

     

    Η κυρία Κεφαλογιάννη είχε καταθέσει αίτημα στο δικαστήριο διεκδικώντας την αποκλειστική επιμέλεια των διδύμων ανηλίκων παιδιών της που έχει αποκτήσει με τον συνθέτη, όπως επίσης και την αποχώρησή του από το σπίτι που διέμεναν.

     

    Ο κ. Μάτσας ζητούσε από την πλευρά του τη συνεπιμέλεια των παιδιών αλλά και τη μετοίκηση της κυρίας Κεφαλογιάννη από το σπίτι που διέμεναν ως οικογένεια.

     

    Ο δικαστής, όμως, παραχώρησε τη χρήση της συζυγικής κατοικίας αποκλειστικά στην κυρία Κεφαλογιάννη.

     

    Το εν διαστάσει ζευγάρι θα αποφασίζει από κοινού για τα θέματα ανατροφής των παιδιών τους, ενώ η μητέρα θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον τόπο κατοικίας των ανηλίκων.

  • Εμετός: Κάποιοι Droulias Brothers αφιέρωσαν στον Κασιδιάρη μαντινάδες-υμνους στη βία

    Κάτι πάει εντελώς στραβά σε αυτή τη χώρα. Ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που έχει αίμα στα χέρια της,  έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, πήρε άδεια, πήγε να το γλεντήσει σε ένα νυχτερινό κέντρο, όπου εμφανίζονται κάποιοι Droulias Brothers και αυτοί χάρηκαν τόσο που τον είδαν στο μαγαζί που του αφιέρωσαν μαντινάδα-ύμνο στη βία που ο ίδιος άσκησε!

     

    «Λάθος κεφάλι χτύπησες Ηλία αδερφάκι, έπρεπε να τις έριχνες στον γέρο Παπαδάκη», τραγούδησαν ενθουσιασμένοι οι Droulias Brothers, παραπέμποντας στη διαβόητη επίθεση του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη, όταν η Χρυσή Αυγή πρωτοσυστηνόταν στο πανελλήνιο ως μια συμμορία τραμπούκων με πολιτικό μανδύα.

     

    Σε μια ακόμα στιγμή μάλιστα, που η δικαιολογία για το έγκλημα είναι χειρότερη από το ίδιο το έγκλημα, ένας από τους Droulias Brothers —αδιάφορο ποιος και πάλι διαφήμιση τους γίνεται που τους αναφέρουμε— απέδωσε το όλο συμβάν σε… πλάκα και χιούμορ!

     

    Ένας εξ αυτών, βγήκε στον Alpha στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και είπε διάφορα για να δικαιολογήσει την υμνολογία στη χρυσαυγίτικη βία.

     

    Σταχυολογούμε μερικά από αυτά:

     

    «Εντάξει, είχε έρθει στο μαγαζί ο Ηλίας Κασιδιάρης, ήξερα ότι ήταν στην φυλακή και αφιερώσαμε μια μαντινάδα στα πλαίσια του χιούμορ που μας διακατέχει εκεί που εμφανιζόμαστε. Εμένα γενικά δεν μου αρέσει η λογοκρισία στο τραγούδι. Θεωρώ ότι ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα και μπορούμε να τραγουδήσουμε και να πούμε ό,τι θέλουμε. Ήταν μια πράξη που είχε κάνει πριν από 11 χρόνια στο πλατό του κυρίου Παπαδάκη με την κυρία Κανέλλη, το οποίο σαφώς είναι κατακριτέα πράξη δεν το ώς είναι κατακριτέα πράξη δεν το συζητάμε. Και επιτέθηκε σε μια γυναίκα που το κάνει πιο πολύ κατακριτέο αυτό»…

     

    «Ηταν στο κομμάτι της πλάκας. Ξέρετε ότι η δική μας δισκογραφία και τα τραγούδια μας, όλα αναφέρονται στον έρωτα, στην αγάπη, στον χαβαλέ, στις επανεκτελέσεις μας και σ’ όλα αυτά. Δεν είναι ένα τραγούδι το οποίο παροτρύνει να δείρει τον κύριο Παπαδάκη. Καταλαβαίνετε… Απλά θεώρησα ότι ήταν στο πλαίσιο του χιούμορ, από κει και πέρα αν κάποιος προσβλήθηκε…»

     

    «Δεν έχει πολιτική πεποίθηση η μαντινάδα αυτή ούτε παρακίνηση σε βία».

     

    «Δεν αλλάζουν της μοίρας τα γραμμένα, θέλω να πω έγινε. Τώρα τι να πω. Απλά θεωρώ ότι η συγγνώμη δεν θα αλλάξει το περιστατικό, ας την πούμε».

     

    Θα θέλαμε να ξέραμε τι θα έλεγε ο αδελφός Droulias στη Μάγδα Φύσσα για την παρακίνηση σε βία. Αλλά, είπαμε. Κάτι πάει εντελώς στραβά σε αυτή τη χώρα.




text
  • Mε τα μεγάλα «Οχι» φτιάχνεις χαρακτήρα και ιστορία


    28 Οκτωβρίου 2024, 06:22