• Ο Παππάς, ο Αυλωνίτης και άλλοι απειλούν με αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν επιτραπεί στον Κασσελάκη να είναι υποψήφιος

    Στα νέα του ΣΥΡΙΖΑ (ΠΣσσσσ.), να πούμε ότι τουλάχιστον δύο βουλευτές βγήκαν την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισαν ότι αν δεν επιτραπεί στον Στέφανο Κασσελάκη να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές για την αρχηγία, θα φύγουν από το κόμμα.

     

    Πρώτος άνοιξε τον χορό, στην εκπομπή «Σήμερα», ο βουλευτής Κέρκυρας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο οποίος είπε για τον κ. Κασσελάκη και την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος (ως γνωστόν η Κεντρική Επιτροπή έλαβε το Σάββατο την απόφαση να αποκλείσει τον καθαιρεθέντα πρόεδρο από μια νέα διεκδίκηση της αρχηγίας): «Αν είναι υποψήφιος και δεν εκλεγεί θα μείνουμε στο κόμμα. Αν δεν είναι υποψήφιος, κάποιοι από εμάς θα φύγουμε».

     

    Ο ίδιος δεν είπε πόσοι είναι αυτοί οι «κάποιοι», αλλά υπενθύμισε ότι «όταν έγινε η εσωτερική ψηφοφορία στην ΚΟ για το ποιον θα εκλέξουμε πρόεδρο υπήρχαν 17 άτομα που ψήφισαν για τον Νίκο Παππα που ήταν πρόταση Κασσελάκη».

     

    Εξήγησε επίσης πως σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχουν τρεις τρόποι να φύγει κανείς από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ένας είναι να ανεξαρτητοποιηθείς, ο δεύτερος είναι να ενταχθείς σε νέο πολιτικό σχηματισμό και ο τρίτος είναι να πας στο σπίτι σου».

     

    Ακολούθησε, στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής Κιλκίς και από τους πιο φανατικούς Κασσελακικούς, ο οποίος είπε: «Αν αποκλειστεί ο Στέφανος Κασσελάκης από τις εκλογές, δεν θα έχω θέση στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα».

     

    Ολα αυτά έχουν την αξία τους, όχι τόσο για το αν ο κ. Κασσελάκης θα είναι ή όχι υποψήφιος, αλλά κυρίως ως προς την αριθμητική της Βουλής. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ (ΠΣσσσσ….) αριθμεί 35 βουλευτές και ως εκ τούτου είναι δεύτερο κόμμα σε κοινοβουλευτική δύναμη και αξιωματική αντιπολίτευση. Αν όμως του φύγουν πέντε βουλευτές, τότε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που αριθμεί 31 βουλευτές, θα γίνει αυτό δεύτερο κόμμα και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Η Τζάκρη αναρωτιέται: «Αν αυτοί οι άνθρωποι κάνουν έτσι για τα κλειδιά της Κουμουνδούρου, τι θα κάνουν αν αποκτήσουν εξουσία;»

    Σε άλλα νέα, η κατ’ εξοχήν εκφραστής του Κασσελακισμού, η Θεοδώρα Τζάκρη, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Πέλλας, έκανε την τηλεοπτική εμφάνιση της ημέρας στο Mega, όπου υπερασπίστηκε τη διαδικτυακή πλατφόρμα odikosmassyriza.gr, που έφτιαξε ο καθαιρεθείς πρόεδρος, ενώ κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις των «87».

     

    «Ο πρώην πρόεδρος και πέρυσι, όταν τοποθετήθηκε για πρώτη φορά υποψήφιος, επειδή δεν είχε κάποια συγκροτημένη ομάδα να τον στηρίζει, είχε κάνει αυτή την ιστοσελίδα που είναι σελίδα υποστήριξης. Καλεί δηλαδή ανθρώπους να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του», είπε η κυρία Τζάκρη στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», για να αποκαλύψει ότι μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης είχαν εγγραφεί στην ιστοσελίδα του κ. Κασσελάκη 10.000 υποστηρικτές και 2.500 εθελοντές.

     

    «Από τότε που έχει αποκλειστεί δεν έχει πρόσβαση στα αρχεία του ΣΥΡΙΖΑ, με ποιον τρόπο να επικοινωνήσει με τους υποστηρικτές του;» τον δικαιολόγησε, λέγοντας επίσης πως ο κ. Κασσελάκης «διαχώρισε την δική του ιστοσελίδα από τον τρόπο που γίνεται η εγγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους υποστηρικτές του να εγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ από τον iSYRIZA».

     

    Μολονότι η δημιουργία της επίμαχης ιστοσελίδας-πλατφόρμας μπορεί να αποτελέσει λόγο διαγραφής του κ. Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ –πολλοί θεωρούν ότι ο καθαιρεθείς πρόεδρος έδωσε στους «87» την αφορμή που έψαχναν– η κυρία Τζάκρη, σχολίασε:

     

    «Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό και απελπισία και δεν ξέρω ειλικρινά μέχρι πού θα φτάσει… Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία στο Συνέδριο θα συνταχθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί η βάση δεν μπορεί να ελεγχθεί, δεν είναι κλειστό όργανο και σιχαίνεται τις μηχανορραφίες και τις μεθοδεύσεις. Η στάση των “87” είναι θέμα δημοκρατίας και κατάφορης αδικίας και οι πολίτες αναρωτιούνται αν αυτοί οι άνθρωποι κάνουν έτσι για τα κλειδιά της Κουμουνδούρου, τι θα κάνουν αν αποκτήσουν εξουσία». Δεν θέλουμε να σοκάρουμε την κυρία Τζάκρη, αλλά τους είδαμε τι έκαναν όταν πήραν την εξουσία –και δεν το ξεχνάμε…




text
  • Δεν είσαι ΠΑΣΟΚ αν δεν θυμάσαι δύο-τρία περιστατικά με τη Βάσω


    17 Οκτωβρίου 2024, 15:52