• Ο Σπίρτζης λέει για τον Κασσελάκη ότι «έχει πρόβλημα το νερό στο Κολωνάκι»

    O Χρήστος Σπίρτζης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής, έκανε το δικό του πέρασμα από τους τηλεοπτικούς δέκτες, το πρωί της Πέμπτης, καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινή ζώνη» του Action24, για να χλευάσει τον Στέφανο Κασσελάκη –στον ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά, ύστερα από έναν ολόκληρο χρόνο και ενώ μεσολάβησαν συνέδρια, «πάμε όλοι μαζί» και ευρωεκλογές, ανακάλυψαν ότι ο καθαιρεθείς πρόεδρος ήταν τελικά ξένος με την Αριστερά και το κόμμα.

     

    Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης, άλλοτε αν. υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, είχε τη διάθεση για ειρωνείες για την ποιότητα του νερού στο… Κολωνάκι, όπου ως γνωστόν διαμένει ο κ. Κασσελάκης.

     

    Συγκεκριμένα και καθώς ο εκ των συμπαρουσιαστών της «Πρωινής ζώνης», Γιώργος Κακούσης, αναρωτήθηκε στην αρχή της συζήτησης αν έχει κάτι… το νερό στην Κουμουνδούρου και γίνονται όλα αυτά τα τραγελαφικά, ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «Δεν είναι προβληματικό το νερό στην Κουμουνδούρου. Στο Κολωνάκι (είναι)».

     

    Αφού γελάσαμε με την κρυάδα, ο κ. Σπίρτζης το πήγε στο πιο πολιτικό, κατηγορώντας τον κ. Κασσελάκη ότι έχει ακροδεξιές θέσεις.

     

    «Εδώ υπάρχει μια ομάδα “συντρόφων” που οι αρχές που εκφράζουν είναι ξένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη. Ο Κασσελάκης τους 11 μήνες που ήταν πρόεδρος έχει διατυπώσει θέσεις που είναι πιο κοντά στην Ακροδεξιά, όπως αυτή για το ΝΑΤΟ ότι είναι ιερή συμμαχία. Παράλληλα ο Πέτρος Παππάς είπε ότι πρέπει στρατευμένος σε αντιπολεμική διαδήλωση να έχει πειθαρχικές ευθύνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τρεις στρατευμένοι να έχουν σήμερα πρόβλημα. Το ζήτημα το ανέδειξε ο Πέτρος Παππάς με τον Θάνο Πλεύρη» είπε με νόημα ο κ. Σπίρτζης αναφερόμενος στην κοινή γραμμή του βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ.

     

    Ο κ. Σπίρτζης απεφάνθη επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε στις ευρωεκλογές –να και κάτι άλλο που ανακάλυψαν τελευταία κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι το βράδυ της ευρωκάλπης στις 9 Ιουνίου, άλλα έλεγαν.

     

    «Πρέπει να φύγει, ηττήθηκε στις ευρωεκλογές» είπε για τον κ. Κασσελάκη ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος σχολίασε και για το επίμαχο εξώδικο του καθαιρεθέντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Ποια είναι τα προσωπικά του δεδομένα που δημοσιεύτηκαν και έστειλε το εξώδικο; Έχει το δικό μου “πόθεν έσχες” ή όποιου άλλου που εμπλέκεται στην πολιτική προσωπικά στοιχεία; Μην τρελαθούμε, θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε».

     

    Κατά την εκτίμησή του, δε, «ο Κασσελάκης θα χάσει. Οσοι είναι υποψήφιοι έχουν διατυπώσει πολιτικές θέσεις, ο κ. Κασσελάκης δίνει τη μάχη της ψαροταβέρνας. Εχει κάνει μια ομάδα περιφερόμενων και θα μας πει για το πόσο ακριβή είναι η ταραμοσαλάτα και το τσίπουρο. Δηλαδή εικόνα. Εμείς θέλουμε πολιτική διαδικασία στο συνέδριο, να μπούμε σε πολιτικές ουσίας και στη συνέχεια να εκλέξουμε πρόεδρο που να τα εκφράζει αυτά. Δεν θέλουμε παρουσιαστή στο κόμμα μας», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Η Τζάκρη λέει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα διαγράψουν τον Κασσελάκη «γιατί δεν βάζει ζάχαρη στον καφέ του»

    H Θεοδώρα Τζάκρη, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Πέλλας, συνέχισε και την Πέμπτη τη βασική της πολιτική δραστηριότητα, που δεν είναι άλλη από το να βγαίνει στα κανάλια για να υπερασπιστεί τον Στέφανο Κασσελάκη –ο οποίος, από εκεί που έβγαινε συνέχεια στην τηλεόραση, ακόμα και για να μας επιδείξει τις κάλτσες του ή το πώς φιλάει τα σκυλάκια, έχει εξαφανιστεί.

     

    Βγήκε λοιπόν το πρωί της Πέμπτης η πιστή Θεοδώρα του Κασσελάκη στο Mega και κατηγόρησε και πάλι την κομματική γραφειοκρατία ότι μεθοδεύει τη διαγραφή του καθαιρεθέντος προέδρου με κάθε τρόπο.

     

    Η κυρία Τζάκρη εξήγησε ως προς αυτό ότι το εξώδικο που έστειλε ο κ. Κασσελάκης κατά των κομματικών οργάνων και προκάλεσε την αντίδραση της Ολγας Γεροβασίλη, βουλεύτριας™ Αρτας, που ζήτησε τη διαγραφή, ήταν ένα πρόσχημα.

     

    «Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε εξώδικο, σημαίνει έγγραφη διαμαρτυρία, που στο τέλος κρατάει μία επιφύλαξη. Είναι αυτό αγωγή; Είναι μήνυση κατά του κόμματος; Να τι είπε με την έγγραφη διαμαρτυρία του: “σας παρακαλώ πολύ, διερευνήστε να δείτε πως διέρρευσαν τα προσωπικά μου δεδομένα”. Ήθελε να προστατεύσει τον εαυτό του από τις συνέπειες αυτής της διαρροής», είπε αρχικά η κυρία Τζάκρη, για να συνεχίσει:

     

    «Επί μήνες ακούω από στελέχη να λένε ότι θέλουν τη διαγραφή Κασσελάκη. Πιστεύετε ήταν το εξώδικο το πρόσχημα; Θα μπορούσε να είναι γιατί έχει ανοιχτά τα φώτα στο σπίτι του ή γιατί δεν βάζει ζάχαρη στον καφέ του», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

     

    Εδώ που τα λέμε, ποιος αφήνει ανοιχτά τα φώτα εκεί που έχει φτάσει το ρεύμα;

  • Ο Βασιλειάδης του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται: «Είμαστε σε μια φάση που ο κόσμος όταν ακούει για εμάς, θέλει να γελάσει»

    Με κάτι τέτοια πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ σαν να έχουν βγει ξαφνικά στο ξέφωτο της αλήθειας και απολαμβάνουν λουτρά αυτογνωσίας. Χθες γράφαμε, εδώ στη Βαβέλ, για τον Κώστα Ζαχαριάδη, πρώην βουλευτή και υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος ομολόγησε ότι προεκλογικά έλεγε αηδίες στην τηλεόραση.

     

    Τώρα βγαίνει ο Γιώργος Βασιλειάδης, πρώην υπουργός και νυν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, και παραδέχεται ότι το κόμμα έχει «γίνει τσίρκο» και όταν ο κόσμος ακούει ΣΥΡΙΖΑ, γελάει.

     

    Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φλέρταρε με το τσίρκο χρόνια τώρα, απλώς είχε και την εξουσία και αυτό το έκανε τρομακτικό –ο κόσμος δεν γελούσε.

     

    Τώρα όμως, ο κ. Βασιλειάδης, δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα όταν ήταν Πρωθυπουργός και έκανε ό,τι έκανε στο Μέγαρο Μαξίμου, βγαίνει στην τηλεόραση, εν προκειμένω στο Action24, στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» και δηλώνει ευθαρσώς ότι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι για γέλια.

     

    Ο κ. Βασιλειάδης στάθηκε στο περιβόητο εξώδικο που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κουμουνδούρου αναφορικά με τη διαρροή του «πόθεν έσχες» του και προκάλεσε νέα ένταση.

     

    «Τα κομματικά ζητήματα δεν λύνονται με εξώδικα, γινόμαστε τσίρκο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης, για να συμπληρώσει:

     

    «Δεν χρειάζεται καν να μας σχολιάσει η ΝΔ. Δυστυχώς ο πρώην πρόεδρος, με κινήσεις πράξεις και παραλείψεις, κάποιες φορές και το περιβάλλον του, οδηγούν την κατάσταση στα άκρα και έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δίμηνο».

     

    Αναφερόμενος δε στο εξώδικο του κ. Κασσελάκη σημείωσε: «Εχουμε ένα στέλεχος που στέλνει εξώδικο και απειλεί με νομικές διαδικασίες την ηγεσία του κόμματός του. Οταν έχουμε διαβεί αυτόν τον Ρουβίκωνα, δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς μπορεί να εκτονωθεί η ένταση εφόσον υπάρχει ακόμα αυτό στο τραπέζι», ενώ πρόσθεσε πως «όταν έχουμε αυτή την εξέλιξη, οτιδήποτε άλλο δείχνει έλλειψη σοβαρότητας».

     

    «Είμαστε σε μια φάση που ο κόσμος όταν ακούει για εμάς, θέλει να γελάσει», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

     

    [γελάστε υπεύθυνα]




text
  • Μη χαλάτε τις καρδιές σας στον ΣΥΡΙΖΑ. Δώστε αριθμούς να ψηφίζει το κοινό


    10 Οκτωβρίου 2024, 13:24