• Ο Μητσοτάκης διάλεξε αντίπαλο: Δεν άκουσε καν τον Παππά και επέστρεψε στην Ολομέλεια για να ακούσει τον Ανδρουλάκη

    Πολλά έγιναν (ας είναι καλά και οι φωνές της Ζωής Κωνσταντοπούλου) στη συζήτηση στην Ολομέλεια στη συζήτηση-απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου –θα τα διαβάσετε παραδίπλα στο Protagon. Εδώ θα σταθούμε σε μια πολιτική χορογραφία με ιδιαίτερο μήνυμα.

     

    Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την πρωτολογία του και είχε πια ανεβεί στο βήμα για να πάρει τον λόγο ο Νίκος Παππάς, ως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (κόμμα σε αποσύνθεση που παραμένει όμως δεύτερο σε κοινοβουλευτική δύναμη), ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, αποχώρησε από την αίθουσα και άφησε το πρωθυπουργικό έδρανο κενό.

    Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Παππάς φρόντισε αμέσως να προκαλέσει με τις γνωστές του ειρωνείες τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αρχικά είχε μείνει για λίγο στη θέση του.

     

    «Θα ήθελα κατ’ αρχήν (sic) να καλωσορίσω στην αίθουσα τον κ. Μητσοτάκη και να υπενθυμίσω σε όλους ότι η παρουσία του στη Βουλή δεν είναι μια χάρη προς την Εθνική Αντιπροσωπεία, αλλά βρίσκεται στον πυρήνα των καθηκόντων του», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να υπαινιχθεί ότι ο Πρωθυπουργός δεν συμμετέχει συχνά στις εργασίες του κοινοβουλίου.

     

    Τότε ο κ. Μητσοτάκης σηκώθηκε και αποχώρησε.

     

    «Δεν θα αξιώσω όμως –και με αφορμή την αποχώρησή του– μεγαλύτερο σεβασμό προς την Εθνική Αντιπροσωπεία από το επίπεδο αυτοσεβασμού που ο ίδιος διαφυλάσσει για τον εαυτό του», προσέθεσε ο κ. Παππάς, προφανώς ευχαριστημένος που λειτούργησε ως ένα είδος προβοκάτορα, μπας και καρπωθεί κάποιους πολιτικούς πόντους από μια συνθήκη οδυνηρή για τον ίδιο και το κόμμα του.

     

    Διότι η μεγαλύτερη αλήθεια δεν είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από τον κ. Παππά. Η αλήθεια είναι με την κίνησή του αυτή ο κ. Μητσοτάκης έδειξε κάτι που δεν αρέσει καθόλου στον κ. Παππά και τους συν αυτώ: ότι διαλέγει αντίπαλο.

     

    Για την κυβερνητική παράταξη δεν έχει σημασία πια τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει σημασία καν ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίπαλος είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και είναι χαρακτηριστικό ότι όταν μετά τον κ. Παππά, ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε στη θέση του για να τον ακούσει.

    Για τον κ. Μητσοτάκη αξιωματική αντιπολίτευση είναι πια το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έχει για πρόεδρο τον κ. Παππά, έναν άνθρωπο που έχει καταδικαστεί με 13-0 για παράβαση καθήκοντος.

     

    Εναν άνθρωπο, που αν θέλουμε να θυμηθούμε και κάποια πράγματα εσωτερικής καύσεως για τη ΝΔ, δεν είχε πρόβλημα να χαριεντίζεται μαζί του ο Αντώνης Σαμαράς

  • Ο Γκλέτσος λέει ότι ο Κασσελάκης την έχει ψωνίσει και ότι το Ηρώδειο δεν είναι κάτι σπουδαίο επειδή το έχτισαν οι Ρωμαίοι

    Ο Απόστολος Γκλέτσος, πρώην δήμαρχος Στυλίδας και υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, απολαμβάνει, ως υποψήφιος, μια ιδιαίτερη προβολή από την τηλεόραση – άλλωστε ως ηθοποιός βρίσκει θέση και στα πρωινάδικα.

     

    Ετσι, με αφορμή την παρουσία του, την Τρίτη, στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, βγήκε στο Mega για το πολιτικό σχόλιο της ημέρας και έπειτα βγήκε στο Star για το καλλιτεχνικό σχόλιο της ημέρας.

     

    Ας πούμε πρώτα τα αστεία. Ο κ. Γκλέτσος είπε: «Μου λείπει ο Αλέξης Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ» –περίεργο, καθώς ο Αλ. Τσίπρας είναι βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Επειτα σχολίασε τα νέα ευρύχωρα γραφεία που θα στεγάσουν την προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και να επανεκλεγεί.

     

    «Στα τόσα λάθη, ακόμα ένα λάθος παραπάνω. Συνεχίζει να προκαλεί. Είναι αυτό Αριστερά; Δεν πήγε να νοικιάσει ένα απλό γραφείο. Και εκεί τον έπιασε κρίση μεγαλείου, ποιος θέλει να μας πει ότι είναι;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκλέτσος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο καθαιρεθείς πρόεδρος την έχει ψωνίσει.

     

    «Εμείς φταίμε, δεν φταίει αυτός. Βρήκαμε ένα παιδάκι, το οποίο δεν έχει κάνει θαλαμοφύλακας και τον κάναμε αρχιστράτηγο και του δώσαμε σπαθί εν ώρα πολέμου. Την ψώνισε, έχει φύγει στο διάστημα. Δεν παρήγαγε πολιτική, παρά μόνο έκανε τσάρκα στα κανάλια και μας έδειχνε τον πλούτο και την ευτυχία του» πρόσθεσε.

     

    Στα πιο σοβαρά –λέμε τώρα– ο κ. Γκλέτσος έκανε και ένα σχόλιο για θέματα Πολιτισμού, με αφορμή και ένα ζεϊμπέκικο που χόρεψε στο Ηρώδειο.

     

    «…Εντάξει, ένας χορός ήταν και έχω χορέψει δεκάδες ζεϊμπέκικα. Δεν έχω να πω κάτι. Το Ηρώδειο είναι ένας χώρος που τον έφτιαξαν κατακτητές και δεν έχει κανένα ειδικό βάρος. Είναι ένα μνημείο από τους Ρωμαίους, δεν έχει κανένα ειδικό βάρος σημαντικό. Μέχρι και για αρένα το χρησιμοποίησαν οι Ρωμαίοι», δήλωσε αρχικά ο κ. Γκλέτσος, παίζοντας αυτή τη φορά τον ιστορικό. «Δεν είναι κάτι το φοβερό, δεν είναι η Επίδαυρος! Πολύ κακό για το τίποτα! Ας ηρεμήσουμε πια με το Ηρώδειο! Το Ηρώδειο δεν είναι τίποτα, πάμε παρακάτω», πρόσθεσε.

  • Επικίνδυνες ελαφρότητες: Ο Βελόπουλος, από το βήμα της Βουλής, λέει ότι «κάποιος πρέπει να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία»!

    Επιστρέφουμε στα της Βουλής για να σταθούμε στον αρχηγό του κόμματος που στις δημοσκοπήσεις έχει προσπεράσει πια τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση (εδώ που τα λέμε, βέβαια, τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο η Λατινοπούλου δεν τον έχει προσπεράσει, αλλά τέλος πάντων). Ο Κυριάκος Βελόπουλος, λοιπόν, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είχε και αυτός τα λεπτά που του αναλογούν στο βήμα της Ολομέλειας.

     

    Από αυτά τα 24 λεπτά, ξεχώρισε ένας διάλογός του με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, κατά τη διάρκεια του οποίου ξεπέρασε κάθε προηγούμενη υπερβολή του –και δεν είναι λίγες–, λέγοντας ότι «κάποιος θα πρέπει να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία» και υπονοώντας ότι αυτός θα μπορούσε να το κάνει!

     

    Ηταν ένα σημείο που ο κ. Βελόπουλος, με το γνωστό του ειρωνικό και δυνητικά επικίνδυνο ρητορικό ύφος καθώς τα όσα ο ίδιος θέλει να εκστομίζει διατυπώνονται από το ιερό βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας, είπε να αναγνωρίσει τη λειτουργία του «112» υπό το πρίσμα ότι θα είναι χρήσιμο και για όταν θα μας επιτεθεί η Τουρκία!

     

    «…Η μόνη στρατηγική που εφαρμόσατε ήταν το 112», είπε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Βελόπουλος, για να συμπληρώσει: «Αυτό να το αποδώσουμε στην κυβέρνηση. Είχαμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά λειτουργεί. Δηλαδή το 112 είναι κάτι που λειτουργεί. Φαντάζομαι ότι όταν αρχίσουν να βομβαρδίζουν οι Τούρκοι θα υπάρχει το 112, να τρέχουμε να κρυφτούμε όλοι μαζί. Μόνο που δεν έχουμε καταφύγια, ξέρετε. Δεν υπάρχουν καταφύγια»…

     

    Στις εύλογες αντιδράσεις κάποιων σοβαρών από τη ΝΔ, κυρίως του Διονύση Χατζηδάκη, βουλευτή Νοτίου Τομέα και Αρχιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού (ε.α), ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης το συνέχισε: «Πρέπει κάποια στιγμή, εσύ, που είσαι ναύαρχος…». Εκεί τον διέκοψε ο κ. Τασούλας.

     

    «Κύριε Βελόπουλε, όχι ατομικά, στο Σώμα απευθυνόμαστε», επιχείρησε να τον νουθετήσει ο Πρόεδρος της Βουλής.

     

    «Αφού πετάγονται από κάτω, Πρόεδρέ μου. Πετάγονται από κάτω συνέχεια. Πάλι εγώ φταίω; Πετάγονται από κάτω, κάνεις παρατηρήσεις σε μένα. Βρέξει χιονίσει, η Ελληνική Λύση φταίει για όλα», διαμαρτυρήθηκε ο κ. Βελόπουλος.

     

    «Τους τρομάξατε, γιατί κηρύξατε τον πόλεμο στην Τουρκία προηγουμένως. Θορυβήθηκαν», σχολίασε με το γνωστό του χιούμορ ο κ. Τασούλας.

     

    Και τότε ο κ. Βελόπουλος άρχισε:

     

    «Κάποιος πρέπει να τον κηρύξει, θα φτάσουν στο Σούνιο. Κάποιος πρέπει να τον κηρύξει, θα φτάσουν στην Ακρόπολη. Πού πρέπει να φτάσουν, έξω από το σπίτι του Προέδρου της Βουλής;», είπε.

     

    «Οχι απότομα, γιατί τρομάξαμε», τον σταμάτησε με ένα ευφυολόγημα ο κ. Τασούλας και κάπως έτσι ο κ. Βελόπουλος αναγκάστηκε να σταματήσει…

     

     




text
  • Με τη Novartis θα γελάσει ο κάθε Πικραμμένος


    25 Οκτωβρίου 2024, 22:12