• Ο Κοτζιάς καβγαδίζει με τον Σπηλιωτόπουλο και τον Αντώναρο για τα αριστερόμετρα και τι έκανε ο καθένας στη χούντα

    Τα οικογενειακά δράματα είναι τα χειρότερα, ιδίως αν υπάρχει ένα παιδί στη μέση. Στην περίπτωσή μας το «παιδί» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω ό,τι έχει απομείνει από αυτόν. Και αντιμαχόμενες πλευρές είναι οι παλιοί και οι νέοι.

     

    Βγήκε που λέτε ο Νίκος Κοτζιάς, άλλοτε υπουργός Εξωτερικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και πάντα επικεφαλής της κίνησης Πράττω, και μίλησε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, επαναλαμβάνοντας εκ νέου τις αιχμές του για τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, τους οποίους για όσους δεν παρακολουθούν όλα τα επεισόδια της πολιτικής σαπουνόπερας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προσφάτως αποκαλέσει «νεοχουλιγκάνους», «νεοδεξιούς» και «νεογραφειοκράτες» (βλέπε Βαβέλ εδώ).

     

    Ο κ. Κοτζιάς άσκησε σφοδρή κριτική κυρίως στον Αρη Σπηλιωτόπουλο, άλλοτε βουλευτή και υπουργό της «νεοκαραμανλικής» ΝΔ, καθώς και στον Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου των κυβερνήσεων του Κώστα Αλ. Καραμανλή αλλά έχει μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ –ήταν, μάλιστα, επί Αλέξη Τσίπρα, υποψήφιος βουλευτής Ανατ. Αττικής (δεν πήγε καλά αυτό).

     

    «Δεν μπορώ να τους βλέπω να μου κουνάνε εμένα το δάχτυλο και να μου λένε εκείνοι τι είναι και τι δεν πρέπει να είναι η Αριστερά και να λένε ότι η άλλη Αριστερά, έξω από αυτούς, είναι χουντική…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος επιλέγει, βέβαια, να ξεχνάει ότι μια χαρά συνέπραξε η δική του Αριστερά με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

     

    Ο ίδιος σημείωσε και τα εξής: «Ο κ. Αντώναρος γεννήθηκε το Δεκέμβρη του ’50, δεν τον θυμάμαι στον αντιχουντικό αγώνα, ώστε να έχει όλο αυτό το θράσος να χαρακτηρίζει κάποιους αγωνιστές, που έκαναν φυλακή, που βασανίστηκαν, που κάποιοι δολοφονήθηκαν κιόλας, να τους χαρακτηρίζει με χουντική αντίληψη. Καλά κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης και τους έχει υποστηρικτές, αλλά ας τους κατεβάσει το δάχτυλο και να μη μιλούν με αυτόν τον τρόπο.  Εγώ όταν έφυγα από το ΚΚΕ έγραψα άρθρο 25 σελίδων κι εξήγησα τους λόγους. Εκείνοι, ωστόσο, δεν είπαν και δεν εξήγησαν ποτέ τους λόγους που έφυγαν από τον Καραμανλή και τη ΝΔ. Διαλύουν κάποιοι σήμερα την ηθική, το ήθος και τους κανόνες της Αριστεράς».

     

    Στον κ. Κοτζιά πάντως απάντησαν και οι δύο.

     

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μέσω μιας ανάρτησης στην πλατφόρμα X, παρέθεσε εννέα σημεία:

     

    Και ο κ. Αντώναρος, σε δική του ανάρτηση, είπε ότι στη χούντα έκανε πολλά ως νεαρός δημοσιογράφος.

  • Ο Γιώργος Βλάχος των «11» επιμένει και καταθέτει νέα ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια»

    Μένουμε με έναν τρόπο στον κόσμο των «νεοκαραμανλικών» για να πούμε ότι όσοι πίστευαν, ή ήλπιζαν, ότι η ιστορία με τους 11 βουλευτές της ΝΔ (που έγιναν δέκα αφού διαγράφηκε ο Μάριος Σαλμάς) και την ερώτησή τους για τα «κόκκινα δάνεια», ήταν κάτι το παροδικό, μια συνηθισμένη άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων των βουλευτών, όπως ήταν και το επίσημο αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου, μάλλον διαψεύδονται.

     

    Οχι τόσο επειδή υπήρξε και άλλη μία ερώτηση, οκτώ αυτή τη φορά βουλευτών της ΝΔ, για τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων, προς τους υπουργούς Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, και Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, αλλά επειδή ένας από τους αρχικούς «11» επανήλθε με νέα ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια», λέγοντας μάλιστα ότι δεν καλύφθηκε από την απάντηση που του είχε δοθεί τότε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

     

    Πρωταγωνιστής του νέου επεισοδίου είναι ο Γιώργος Βλάχος, βουλευτής Ανατ. Αττικής της ΝΔ και από τους πιο ένθερμους «νεοκαραμανλικούς», ο οποίος κατέθεσε νέα ερώτηση προς τον Κωστή Χατζηδάκη με τίτλο «Προστασία των δανειοληπτών, εγγυητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων», υποστηρίζοντας ότι «τα ερωτήματα που θέσαμε δεν έλαβαν απάντηση».

     

    Ο κ. Βλάχος, ο οποίος φυσικά είχε ψηφίσει όλους τους σχετικούς νόμους για τα κόκκινα δάνεια –με τελευταίο τον Δεκέμβριο του 2023–, τώρα θυμήθηκε τα funds και παρέθεσε με την ερώτησή του σειρά πιο εξειδικευμένων ερωτημάτων προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όπως αν θα γίνει ενιαία πλατφόρμα για όλα τα funds ή αν εκτός από τις χρηματικές ποινές που μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί σε servicers, θα προβλέπεται η αφαίρεση της άδειας σε όσους από αυτούς είναι υπότροποι.

     

    «Υπάρχει η βούληση από μέρους του Υπουργείου σας για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ Τραπεζών – Funds και δανειοληπτών κλείνοντας οριστικά ένα κρίσιμο κοινωνικό και οικονομικό θέμα που άνοιξε η κρίση με ευθύνη και των δυο πλευρών» διερωτήθηκε ο κ. Βλάχος, ο οποίος αυτή τη φορά κινήθηκε μόνος του και δεν είχε άλλους συνυπογράφοντες.




text
  • 30 χλμ/ω ανώτατο όριο ταχύτητας μέσα στις πόλεις. Και ποιος θα το ελέγχει;


    4 Ιανουαρίου 2025, 07:22