• Ο Χάρης Δούκας δίνει βραβείο στον... ελληνικό λαό και μπλέκει στα του ΠΑΣΟΚ την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

    Σύμφωνοι, στον έρωτα, στον πόλεμο και στην πολιτική όλα επιτρέπονται. Αλλά ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κάπου το έχει χάσει το μέτρο.

     

    Και εντάξει, το να κάνει φιέστα για «εγκαίνια» του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων της Αθήνας, ο οποίος λειτουργεί ήδη έναν χρόνο (!), πάει κι έρχεται –το έκανε και με μια παιδική χαρά την προηγούμενη εβδομάδα και άλλωστε και ο προκάτοχός του, ο Κώστας Μπακογιάννης, είχε φροντίσει να παρουσιάσει το εν λόγω έργο, τον ΣΜΑ, λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές πέρυσι.

     

    Αλλά το άλλο; Ο κ. Δούκας ανακοίνωσε πως το βράδυ της Τετάρτης θα βραβεύσει τον… ελληνικό λαό! Συγκεκριμένα ο δήμαρχος θα απονείμει στον ελληνικό λαό (του) το Βραβείο της Πόλεως των Αθηνών για τα 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση σε ειδική τελετή στην Στοά του Αττάλου –το βραβείο θα παραλάβει για λογαριασμό του λαού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

     

    Και εδώ υπάρχουν κάποια θέματα. Υπάρχει, για παράδειγμα, η ανησυχία για το αν ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και θεωρητικά εν δυνάμει υποψήφιος Πρωθπουργός υποφέρει από μια μορφή folie de grandeur –αν και κάποιοι σωστά υπενθύμισαν ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επί των ημερών του στον δημαρχιακό θώκο, είχε υπογράψει, εν έτει 1996 μ.Χ. σύμφωνο επίσημου τερματισμού του Πελοποννησιακού Πολέμου, ίσως δηλαδή όλο αυτό το μεγαλείο να πηγαίνει με τη δουλειά, αν βέβαια μπορείς να το υπηρετήσεις.

     

    Από την άλλη όμως, η κυρία Σακελλαροπούλου δεν σκέφτηκε ότι με την παρουσία της παρεμβαίνει στο εσωκομματικό παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σπεύδοντας να συμμετάσχει σε μια αμφιβόλου άλλου νοήματος πέραν της προεκλογικής καμπάνιας, εκδήλωση του δημάρχου;

     

    Η γκρίνια για την εισπήδηση της κυρίας Σακελλαροπούλου στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ –ένα πολιτικό  «φάουλ» που σε κάνει να απορείς αν οι σύμβουλοί της κάνουν καλά τη δουλειά τους– ανάγκασε τον Δήμο Αθηναίων, δηλαδή τον κ. Δούκα, να εκδώσει ανακοίνωση:

     

    «Το βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων από το 2016.

     

    »Η τελετή απονομής είθισται να πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, που γίνεται αρχές Οκτωβρίου, μια σημαντική πρωτοβουλία του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Art and Culture Foundation.

     

    »Η επιλογή των βραβευμένων γίνεται από Συμβουλευτική Επιτροπή του Δήμου, στην οποία συμμετέχουν ο Ακαδημαϊκός κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος και ο Serge Schnemman, editorial board των N.Y Times, και ο Ν. Κωνσταντάρας, δημοσιογράφος της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

     

    »Επισημαίνουμε ότι η σύνθεση της επιτροπής παραμένει όπως ήταν και στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

     

    »Εχουν βραβευτεί ως τώρα ξένες προσωπικότητες, όπως οι Jean-Claude Juncker και Volodymyr Zelenskyy.

     

    »Εφέτος, λόγω της επετείου των 50 χρόνων από την Μεταπολίτευση, προτάθηκε από την επιτροπή, και έγινε αποδεκτό από τον Δήμαρχο, το βραβείο να αφορά τους αγώνες και τις θυσίες των ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία.

     

    »Το βραβείο θα το παραλάβει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για λογαριασμό όλων μας.

     

    »Σημαντικό γεγονός αποτελεί ότι στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι πρέσβεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, γιατί την ίδια περίοδο έδωσαν και οι λαοί των χωρών αυτών το δικό τους αγώνα για τη Δημοκρατία.

     

    »Είναι πράγματι όχι μόνο λυπηρό, αλλά απαράδεκτο και ντροπιαστικό, να επιτίθενται ορισμένοι κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Δημάρχου Αθηναίων, για μια εκδήλωση -θεσμό που αφιερώνεται στους αγώνες του Ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία.

     

    »Είναι ακόμη περισσότερο ανησυχητικό ότι την ώρα που σε όλη την Ευρώπη ενισχύεται η Ακροδεξιά, αμαυρώνουν μια τέτοια σημαντική επέτειο για την Ελλάδα και τον λαό της».

  • Η Μονογυιού λέει ότι για τη βία των ανηλίκων φταίει το ότι τα παιδιά δεν πάνε στο κατηχητικό

    Πολλή συζήτηση έχει γίνει για τη βία ανηλίκων μετά και το περιστατικό στη Γλυφάδα. Και επειδή ως γνωστόν όλοι έχουν από μία άποψη, τη δική της μας παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης, η Κατερίνα Μονογυιού, βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας.

     

    Η κυρία Μονογυιού εμφανίστηκε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και αφού τσακώθηκε με τον άλλο καλεσμένο του πάνελ, τον ποινικολόγο Κώστα Ντάλτα – «Θα με αφήσεις χριστιανέ μου να μιλήσω; Τι είναι αυτό το πράγμα;»«Διάλογο κάνουμε, δεν είμαι χριστιανός κυρία Μονογυιού»– συνέχισε το θέμα με τον χριστιανισμό.

     

    Είπε πως για την αντιμετώπιση του φαινομένου η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου είναι ένα σημαντικό πρώτο μέτρο, αλλά ακολούθως παρουσίασε ως βασική αιτία της έξαρσης της βίας μεταξύ μαθητών την απομάκρυνση των παιδιών από την θρησκεία και την Εκκλησία.

     

    «Πρέπει να επιστρέψουμε στις βάσεις μας» απεφάνθη η κυρία Μονογυιού, για να συμπληρώσει: «Έχει απομακρυνθεί κι ο κόσμος λίγο από αυτό που λέμε θρησκεία. Τα παιδιά στην επαρχία πηγαίνουν και ένα κατηχητικό. Θα το πάει η γιαγιά, θα το πάει η μάνα. Γιατί να μην συμβαίνει αυτό και στις μεγάλες πόλεις;»

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Κρατάμε την ανάσα μας με τη σύγκρουση Αντώναρου-Ζαχαριάδη στον πολύπαθο ΣΥΡΙΖΑ


    2 Οκτωβρίου 2024, 16:13