• Από πού ακριβώς παραιτήθηκε η Ελενα Ακρίτα; Και γιατί λέει «ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή σπίτι μου»;

    Αλλά το θέμα είχε και συνέχεια. Διότι η φράση της κυρίας Ακρίτα, όλα μέσω αναρτήσεων στο Facebook, ότι «έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Εστειλα σχετική επιστολή στον πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος», μπορούσε, μέσα σε αυτό το διαλυτικό κλίμα που επικρατεί στο κόμμα της κατ’ ευφημισμόν αξιωματικής αντιπολίτευσης, να παρερμηνευτεί. Οπως και έγινε από κάποιους, που θεώρησαν ότι όλο αυτό δεν ήταν παραίτηση από τη θέση του βουλευτή (σόρι, της βουλεύτριας) αλλά απλώς από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι και σε εποχές κοινοβουλευτικής largesse για να χάνει έδρες.

     

    Ενας από αυτούς που έσπειραν δαιμόνια ήταν ο άλλοτε διευθυντής της «Αυγής» και του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, Αγγελος Τσέκερης, ο οποίος σε ανάρτησή του, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

     

    «Συγγνώμη είμαι ο μόνος που δεν έχει καταλάβει από πού ακριβώς δήλωσε παραίτηση η κυρία Ακριτα; Διότι το “υπέβαλε την παραίτηση της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ” δεν λέει τίποτα. Αν δήλωσε έτοιμη να παραιτηθεί από βουλευτής, μαγκιά της, αλλά αυτό δεν το λένε “παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ”. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποσύνολο της Βουλής, άρα η παραίτηση από μια ΚΟ δεν σημαίνει παραίτηση από τη Βουλή».

     

    Στον κ. Τσέκερη απάντησε, την Κυριακή, η κυρία Ακρίτα, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθώ από την ΚΟ και να κρατήσω την έδρα, ως ανεξάρτητη. Ποτέ. Με τίποτα. Αλλά με τίποτα. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή σπίτι μου», έγραψε, κάτι που δεν είναι και άσχημο, αν σκεφτούμε ότι το σπίτι της διαθέτει και τη γνωστή πισίνα.

     

    Βέβαια, αν παραιτείτο όχι μόνο από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη Βουλή η κυρία Ακρίτα, θα άνοιγε ξανά η συζήτηση για το αν και πώς μπορεί να γίνει βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης, που ούτε κι αυτό είναι κάτι που θέλει ο κ. Παππάς και οι συν αυτώ…

  • Η Αννα Διαμαντοπούλου αποκαλύπτει ότι γεννήθηκε σε ορυχείο

    Σε άλλα νέα, αλλά με έναν τρόπο στο ίδιο φόντο –αυτό της σημασίας της λαϊκότητας στην καταγωγή ή όχι–, αίσθηση προκάλεσε στον κόσμο των ελληνικών social media, μια αποστροφή της Αννας Διαμαντοπούλου, πρώην Επιτρόπου και υποψήφιας για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η οποία σε συνέντευξή της περιέγραψε το ταπεινό οικογενειακό background της με μάλλον γλαφυρό, αν όχι «τολκινικό», τρόπο.

     

    Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Βασίλη Χιώτη και του Νότη Παπαδόπουλου, η κυρία Διαμαντοπούλου αποκάλυψε ότι γεννήθηκε σε ένα ορυχείο!

     

    Η κυρία Διαμαντοπούλου γεννήθηκε το 1959 στην Κοζάνη, περιοχή με μεγάλη μεταλλευτική δραστηριότητα. Ωστόσο η αναφορά της σε γέννα της σε ορυχείο, είχε κάτι, αν όχι το μεσσιανικό, σίγουρα κάτι που συνεπήρε τους θαυμαστές της «Μέσης Γης», της «Μόρντορ», των «Ορυχείων της Μόρια» και άλλων εμβληματικών τοποθεσιών λογοτεχνικού σύμπαντος του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.




text
  • «Θα σου σπάσω τα μούτρα» είπε ο 14χρονος στην καθηγήτρια και συνελήφθη, μαζί με τον μπαμπά του. Περιμένουμε αυτούς που θα μιλήσουν για ακραία καταστολή


    26 Σεπτεμβρίου 2024, 21:50