• Εξαλλος on air ο Αδωνις Γεωργιάδης με Πολάκη και Παππά: «Εχουν πάει να με φάνε»

    Μια μέρα που κανονικά θα ήταν ημέρα λαμπρή και ευτυχισμένη για τον Αδωνι Γεωργιάδη, υπουργό Υγείας και αντιπρόεδρο της ΝΔ, κατέληξε να είναι επεισοδιακή –τηλεοπτικά επεισοδιακή, έστω, που είναι και το στοιχείο του κ. Γεωργιάδη, αλλά και πάλι, δεν χρειαζόταν τόση ένταση χρονιάρα μέρα.

     

    Ο κ. Γεωργιάδης μας θύμισε, με ανάρτηση στο Facebook, ότι η 16η Σεπτεμβρίου είναι διπλά σημαντική, διότι το 2005 έγινε μπαμπάς και το 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής (με τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη).

     

    Ομως, σε παρουσία του στην ενημερωτική εκπομπή του Action24, με τους Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθυνού, ο κ. Γεωργιάδης κάπου έχασε την ψυχραιμία του.

     

    Ολα ξεκίνησαν στο σημείο που ο υπουργός Υγείας εξηγούσε το σχέδιο για τις εφημερίες στα νοσοκομεία, όταν διέκρινε πίσω από τις κάμερες τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, ο οποίος ήταν ο επόμενος καλεσμένος.

     

    «Βλέπω τον κ. Παππά που χαμογελάει απέναντι, γιατί ξέρει ότι αυτό είναι ένα δύσκολο στοίχημα. Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα λένε “λες να καταφέρουμε να φάμε τον Γεωργιάδη από τις εφημερίες”;» είπε αρχικά ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στον και κ. Παππά, ο οποίος ωστόσο δεν μπορούσε να απαντήσει, καθώς δεν ήταν στο πάνελ και δεν είχε μικρόφωνο.

     

    Και ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε:

     

    «Εχουν πάει να με φάνε με Novartis, με ΚΕΕΛΠΝΟ, με συκοφαντίες, με λεφτά, με διαφθορά. Τα έχω γυρίσει όλα πίσω. Τώρα εύχεται ο Παππάς. Σου λέει “λες να αποτύχει, να τον φάμε τελικά με τις εφημερίες, με τα ράντζα;”. Πάλι θα αποτύχουν, όπως έτριψα στη μούρη τη Novartis. Όπως τους έτριψα στη μούρη το ΚΕΕΛΠΝΟ. Και δεν έχουν πάει να ζητήσουν μια συγγνώμη, όχι για μένα. Κυνηγάει ο Πολάκης τα παιδιά του ΚΕΕΛΠΝΟ, αποκλείει τους δημοσίους υπαλλήλους», πρόσθεσε και όταν οι δημοσιογράφοι τού είπαν πως δεν χρειάζεται να αναφερθεί ξανά στον Παύλο Πολάκη, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Εντυπωσιάζομαι με την κακία σας».

     

    «Σας λέω για δύο ανθρώπους που τους απέλυσαν από το Δημόσιο αδίκως και δικαιώθηκαν στο δικαστήριο και ολόκληρος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει μια συγγνώμη; (…). Μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το να απολύεις ανθρώπους, να τους αφήνεις στον δρόμο να πεθάνουν από την πείνα, αν είναι για πολιτικούς σκοπούς δεν πειράζει. Δεν πειράζει κ. Παππά», είπε έπειτα –απευθυνόμενος ξανά στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που περίμενε στα παρασκήνια.

     

    Ηταν το σημείο που οι δύο παρουσιαστές προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και σηκώθηκαν από τις θέσεις τους πλησιάζοντας τον καλεσμένο ο οποίος στο μεταξύ είχε πάρει τη γνωστή του φόρα.

     

    Διότι ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε: σε ειρωνικό τόνο και υποδυόμενος τον… ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Ο Πολάκης έκανε λάθος, τι να κάνουμε; Τι να κάνουμε (…)».

     

    Και έπειτα συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, για να κάνει το κομμάτι του ο Πολάκης, ο φασίστας»!

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Η Κατερίνα Νοτοπούλου καταγγέλλει ότι είχε δεχτεί bullying από τον Κασσελάκη

    Στον ΣΥΡΙΖΑ, πιστοί στις συνταγές της Αριστεράς, έχουν μπει σε μια διαδικασία αποσταλινοποίησης: στον ρόλο του «πατερούλη» που αποκαθηλώθηκε βάλτε τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος καταγγέλλεται για όλα –σε λίγο θα ακούσουμε ότι έπαιρνε και τα χαρτιά τουαλέτας από την Κουμουνδούρου για να τα πάει στο σπίτι στο Κολωνάκι.

     

    Το πρωί της Δευτέρας, η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλεύτρια (κατά τη συριζαϊκή ιδιόλεκτο) Α’ Θεσσαλονίκης και από τις πιο γνωστές πολέμιες του καθαιρεθέντος προέδρου, βγήκε στο Mega και έφτασε στο σημείο να καταγγείλει ότι έχει υποστεί bullying από τον κ. Κασσελάκη.

     

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τις αποφάσεις του, προχωράμε σε εκλογές. Έχουμε πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Νίκο Παππά, που έδωσε χθες (Κυριακή) μία εξαιρετική συνέντευξη Τύπου και απάντησε στα ερωτήματα που έθεσαν οι δημοσιογράφοι με απόλυτη σαφήνεια», είπε αρχικά η κυρία Νοτοπούλου, η οποία στα πρώτα της βήματα στη Βουλή ήταν συχνά κοντά στον κ. Παππά.

     

    Οσον αφορά στην καθαίρεση του κ. Κασσελάκη, η κυρία Νοτοπούλου είπε:

     

    «Είναι δυνατόν ο κ. Κασσελάκης να μη σέβεται την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής; Υπάρχουν εξουσίες που δεν ελέγχονται σε δημοκρατικά κόμματα; Δεν πρέπει να μιλήσει επιτέλους η βάση;

     

    »Ο Κασσελάκης όταν εξελέγη είπε ότι θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης, είπε ότι εγγυάται την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι σέβεται το καταστατικό. Ένα χρόνο μετά απέδειξε ότι τίποτα από αυτά τα τρία είναι ικανός να φέρει εις πέρας».

     

    Η κυρία Νοτοπούλου αποκάλυψε μάλιστα πως είχε στοχοποιηθεί από τον κ. Κασσελάκη.

     

    «Υπήρχαν διαρροές από το γραφείο Τύπου του Κασσελάκη για στοχοποιήσεις, δική μου και άλλων στελεχών, του Χρήστου Σπίρτζη και της Όλγας Γεροβασίλη, που είχαμε διαφορετική προσέγγιση. Εχω στοχοποιηθεί, έχουμε δεχτεί bullying και απειλές, κι εγώ προσωπικά, αλλά όλα αυτά τα αφήναμε και πηγαίναμε παρακάτω.

     

    »Έχω υποστεί bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη. Όλα αυτά τα αφήσαμε στην άκρη προσπαθώντας να επιτελέσουμε τον ρόλο μας», επανέλαβε.

     

  • Ο Αλαβάνος ξεσπαθώνει: «Ο Κασσελάκης μου προκαλεί γέλια» - «ο Πολάκης όταν ήταν στην Ιατρική έμπαινε στις αίθουσες και έσπαγε όλα τα θρανία»

    Τον θυμάστε τον Αλέκο Αλαβάνο; Εκείνον που κάποτε, στα μέσα της δεκαετίας του 2000, νόμιζε ότι ως πρόεδρος του Συνασπισμου θα γίνει ο Οσκαρ Λαφοντέν των Βαλκανίων και τελικά είδε τον Αλέξη Τσίπρα να του παίρνει το κόμμα και κατέληξε να είναι πρόεδρος σε ένα μόρφωμα που το βάφτισε Σχέδιο Β, κολλώντας το πότε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πότε στη Λαϊκή Ενότητα;

     

    Αυτός, λοιπόν, ο πολιτικός νους –στα 75 του και πιστός στα όσα πάντα πρέσβευε, πάντως– επανεμφανίστηκε, με μια συνέντευξη στο Open στην εκπομπή «Τώρα μαζί», για να αναλύσει τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίος είναι διάδοχο σχήμα του δικού του Συνασπισμού.

     

    Βέβαια, ο κ. Αλαβάνος ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ανήκει στην Αριστερά».

     

    «Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα πια μία κίνηση μέσα στο χώρο της Αριστεράς, είναι εκτός Αριστεράς και Κέντρου, έχει πλησιάσει τη Δεξιά», επέμεινε.

     

    Επειτα η κουβέντα πήγε στον Στέφανο Κασσελάκη και στα όσα συμβαίνουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    «Ο Κασσελάκης συνήθως μου προκαλεί ένα είδος από γέλια, νομίζω παρακολουθούμε μία κωμωδία και μία διάλυση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος.

     

    «Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουνε αξιόλογοι άνθρωποι αλλά η κομματικότητα τούς έχει αιχμαλωτίσει, τούς έχει βάλει μέσα σε κλουβί», είπε και πρόσθεσε: «Με ενοχλεί και εμένα πάρα πολύ το γεγονός ότι αυτοί που αυτοαποκαλούνται αριστεροί ουσιαστικά φέρνουνε ένα πρόεδρο από την Αμερική».

     

    Για τον φερόμενο ως διεκδικητή της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε:

     

    «Είναι ιδιότυπος άνθρωπος, όταν ήταν στην Ιατρική έμπαινε στις αίθουσες και έσπαγε όλα τα θρανία».

     

    Και προσέθεσε: «Μιλάμε για κωμωδία. Δεν μιλάμε ούτε καν για δράμα παρότι είναι δράμα με τις παραχωρήσεις που κάνανε στην ΕΕ· είναι για γέλια είναι μία φάρσα».

     

    Ο ίδιος εξήγησε ότι αυτή η φαιδρή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τη Νέα Δημοκρατία. «Αυτό θέλει και η ηγεσία της ΝΔ, θέλει να αναδεικνύει την παθολογία ενός κόμματος το οποίο έχει ασκήσει δεξιά πολιτική να το παρουσιάσει ως αριστερό προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της και το βλέπετε αυτό πως γίνεται στις διάφορες δημοσκοπήσεις που γίνονται αυτό τον καιρό», είπε.

     

    Για το αν θα μπορούσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, να διορθώσει την κατάσταση στο κόμμα, ο κ. Αλαβάνος απάντησε με μια ειρωνεία: «Αν έχει πτυχίο ιατρικής πιθανά».

     

    «Δεν είναι μόνο η διάλυση ενός κόμματος είναι η καταπάτηση των αξιών του χώρου που προέρχεται αυτό. Η Αριστερά είναι άλλο πράγμα από αυτά τα κόμματα», συνέχισε, για να περιγράψει τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ένα πολιτικό μόρφωμα το οποίο δεν ξέρει τι είναι».

     

    «Απλώς ενδιαφέρεται για να έχει λίγη εξουσία στα χέρια του», σημείωσε. Οχι ότι δεν είχαμε καταλάβει κάτι κι εμείς, αλλά είναι άλλο να το ακούς.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     




text
  • Αραγε χωρίς Βάσω και εκείνο το περίφημο δείπνο, θα γινόταν ο Σημίτης πρωθυπουργός;


    17 Οκτωβρίου 2024, 22:40