• Η Γεροβασίλη ζήτησε τη διαγραφή του Κασσελάκη - ο Πολάκης της απάντησε: «Είπαμε, ρε Ολγα, αλλά εσύ το… παρατράβηξες»

    Λίγα πράγματα έχουν πια ενδιαφέρον στη σαπουνόπερα του ΣΥΡΙΖΑ, που λογικά βρίσκεται στον τελευταίο κύκλο, αν όχι στα τελευταία επεισόδια, αφού, όπως έδειξε και η δημοσκόπηση της Metron Analysis, ο κόσμος βαρέθηκε και δεν ασχολείται πια. Ενα από αυτά ήταν η πρωτοβουλία της Ολγας Γεροβασίλη, βουλεύτριας (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Αρτας να διαγραφεί από μέλος του κόμματος ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης.

     

    Σύμφωνοι, αυτά τα διαδρομίστικα παραείναι πια αριστερά και θυμίζουν ΚΚΕ της παρανομίας, αλλά ως τέτοια έχουν και ένα ιστορικό ενδιαφέρον.

     

    Σύμφωνα λοιπόν με όσα γράφονται, το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επιβεβαιώθηκε η έκπτωση του κ. Κασσελάκη από τη θέση του προέδρου, η κυρία Γεροβασίλη ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες για να διαγραφεί από το κόμμα ο πρώην αρχηγός.

     

    Η κυρία Γεροβασίλη εξήγησε μάλιστα στα μέλη του οργάνου ότι η διαγραφή πρέπει να γίνει επειδή ο κ. Κασσελάκης δεν αποδέχεται το καταστατικό και υπερθεμάτισε λέγοντας –δύο φορές μάλιστα– ότι δεν πρέπει να είναι υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.

     

    Στην πρόταση της κυρίας Γεροβασίλη αντέδρασε έντονα ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πoλάκης, ο οποίος της απάντησε ως εξής: «Είπαμε, ρε Ολγα, αλλά εσύ το… παρατράβηξες».

     

    Τελικά προτιμήθηκε να σταλεί το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με την εξής διατύπωση: «Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος, και ουδείς είναι ανώτερος αυτών».

     

  • Ο Βελόπουλος φλερτάρει με τις θεωρίες συνωμοσίας για τα σκουλαρίκια της Κάμαλα Χάρις στο debate

    Οχι ότι αποτελεί έκπληξη, αλλά ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και διαπρύσιος τραμπικός, έσπευσε να αναπαράγει, εμμέσως πλην σαφώς, τις θεωρίες συνωμοσίας που εξύφαναν οι αμερικανοί ομοϊδεάτες του, για να εξηγηθεί πώς ο Ντόναλντ Τραμπ κατατροπώθηκε από την Κάμαλα Χάρις στο πρόσφατο debate.

     

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των «επιχειρημάτων» των φανατικών του Τραμπ ήταν μια σπουδαία «ανακάλυψή» τους: ότι η Κάμαλα Χάρις φορούσε, λέει, ειδικά σκουλαρίκια-ακουστικά μέσω των οποίων στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος της υπαγόρευαν τις σωστές απαντήσεις και γι’ αυτό ήταν τόσο καλή.

     

    Αυτό το ωραίο φρόντισε να το υιοθετήσει –με έναν πονηρό τρόπο ώστε να αποφύγει και το επίσημο κράξιμο– ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης: στον επίσημο λογαριασμό που φέρει το όνομά του στην πλατφόρμα Χ, σημειώθηκε πόσο ωραία ήταν τα σκουλαρίκια της αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

     

    Ας προσπεράσουμε την κουταμάρα ότι είναι πιθανό η Χάρις να είναι τελικά η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ και οι διάφοροι Ελληναράδες να πέσουν στην ανάγκη της. Και ας σταθούμε στο ότι ο Τραμπ δεν φορούσε σκουλαρίκια –άρα, τα όσα τρελά, επικίνδυνα και κλινικής περίπτωσης είπε, τα είπε από μόνος του.

     

    Για τις ανάγκες της ιστορικής καταγραφής, η ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού του κ. Βελόπουλου στην πλατφόρμα Χ ήταν η ακόλουθη:

  • Και ο Δημήτρης Παπανώτας το σκέφτεται για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

    Μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται, φαίνεται ότι όντως εκεί πέρα υπάρχει δόξα για όλους –αμφίβολη δόξα, αλλά δόξα. Ετσι, μετά τον Απόστολο Γκλέτσο, ηθοποιό και πρώην δήμαρχο Στυλίδας, που δήλωσε παρών στη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου, μάθαμε πως και ο Δημήτρης Παπανώτας, τηλεπερσόνα με γνωστές πολιτικές φιλοδοξίες, το σκέφτεται.

     

    Ο κ. Παπανώτας παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη και την εκκίνηση της όλης διαδικασίας για νέο αρχηγό, «το σκέφτομαι, δεν βλέπω κάποιον υποψήφιο να το συμμαζέψει».

     

    Και πρόσθεσε: «Να σου απαντήσω σοβαρά: Θα δω ποιοι βάζουν υποψηφιότητα και αν κρίνω ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ο συνεκτικός κρίκος που χρειάζεται η κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ για ενωθούν οι υπόλοιποι από κάτω, τότε θα βάλω υποψηφιότητα».

     

    Για όσους ξεχνούν εύκολα να θυμίσουμε πως ο κ. Παπανώτας δεν είναι μια τυχαία περίπτωση στο φανταχτερό σύμπαν του ύστερου ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Την περασμένη άνοιξη, ο κ. Παπανώτας είχε συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές που είχαν διεξαχθεί προκειμένου να αναδειχθούν «αδιαμεσολάβητα», από τη βάση, νέα πρόσωπα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα είχε σαρώσει σε ψήφους και είχε παρουσιαστεί επίσημα ως υποψήφιος ευρωβουλευτής.

     

    Ομως μετά κόπηκε από το ψηφοδέλτιο με απόφαση του κ. Κασσελάκη, μετά τις αντιδράσεις στελεχών, με πρώτη τη Σοφία Μπεκατώρου, για παλαιότερες δηλώσεις του στις οποίες είχε αναφέρει ότι «εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

     




text
  • Το καλό με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πλέον απολαμβάνουμε Πολάκη στα «βοθροκάναλα της διαπλοκής»


    13 Σεπτεμβρίου 2024, 13:22