• Ο Κασσελάκης καρφώνει τον Τσίπρα και για το κλείσιμο της «Αυγής»: Η απόφαση είχε ληφθεί πριν εκλεγώ πρόεδρος

    Στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται χαμός, κλείνει η «Αυγή», λεφτά δεν υπάρχουν, αποχωρούν στελέχη, βουλευτές απαιτούν τη σύγκληση των κομματικών οργάνων που έχουν να συνεδριάσουν έξι μήνες. Αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ και χρησμοδοτεί από απόσταση.

     

    Την Πέμπτη βγήκαν από τη φιλόξενη για εκείνον τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1 δηλώσεις. Στις οποίες αφού επιχείρησε να ανασκευάσει τα περί «μαύρου χρήματος» στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα –υπαινιγμούς που, βέβαια, ο ίδιος είχε φροντίσει να κάνει, με τη γνωστή του ανάρτηση– κάρφωσε τον προκάτοχό του για το κλείσιμο της κομματικής εφημερίδας.

     

    Ερωτηθείς αν οι αναφορές στο «μαύρο χρήμα» των πολιτικών κομμάτων συνδέεται με τη θητεία του κ. Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Δεν νομίζω. Είναι ξεκάθαρη η ανάρτηση μου. Αναφέρθηκα στους τρόπους χρηματοδότησης που μου έχουν προσφερθεί για να μην μπορεί να υπάρξει αυτή η εντός εισαγωγικών εσωστρέφεια για τις αλλαγές που έχουμε στα κομματικά media και γενικά τον εξορθολογισμό στο κόμμα». Βέβαια είχε αναφερθεί στον «δικό του» ΣΥΡΙΖΑ –προφανώς σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιου άλλου– αλλά ας είναι. Ας πιστέψουμε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν εννοούσε τον κ. Τσίπρα.

     

    Οπως δεν κατάλαβε τι εννοούσε και η ορντινάτσα του, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, που ως γνωστόν ισχυρίστηκε ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχει μαύρο χρήμα. Εισαγγελέας δεν παρενέβη (ακόμα) να καλέσει τον κ. Αποστολάκη να εξηγήσει τι εννοεί, ενώ όταν ρωτήθηκε o κ. Κασσελάκης, σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης, απάντησε «δεν θυμάμαι ποια είναι η ακριβής δήλωση του κ. Αποστολάκη»….

     

    Αυτό όμως που όντως εννοούσε ο κ. Κασσελάκης είναι ότι την «Αυγή» δεν την έκλεισε αυτός –που την έκλεισε αυτός, αλλά τέλος πάντων– αλλά ο κ. Τσίπρας και όσοι έφυγαν για να πάνε στη Νέα Αριστερά: «Η απόφαση για το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου είχε παρθεί από την Πολιτική Γραμματεία πριν εκλεγώ πρόεδρος. Και μάλιστα από κόσμο ο οποίος αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στήριξε έναν τέτοιο εξορθολογισμό», είπε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

     

    Τον κ. Κασσελάκη, βέβαια, άδειασαν και οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» καθώς στις ίδιες δηλώσεις του στο μικρόφωνο του ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι τους προτάθηκε να αναλάβουν την ιδιοκτησία του φύλλου και να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από μέτοχος αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Σε ανάρτησή τους, είπαν ότι κάτι τέτοιο ουδέποτε τους προτάθηκε.

  • Η Νάντια Γιαννακοπούλου για Ανδρουλάκη: «Πάμε να κυβερνήσουμε όλη την Ελλάδα, δεν πάμε να γίνουμε κυβερνήτες της Κρήτης»

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο «Πρώτο Θέμα» –συνέντευξη στον Δημήτρη Δανίκα που ξέρει να εκμαιεύει πράγματα, έστω και δια μέσου ενός λανθάνοντος φλερτ: «Είναι αυτό που λένε στο Χόλιγουντ “looks and brains”. Ομορφιά και μυαλό» γράφει για την κυρία Γιαννακοπούλου.

     

    Η ίδια μίλησε για τον Νίκο Ανδρουλάκη και για την ανάγκη να αλλάξει η ηγεσία του κόμματος.

     

    «Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν άμεσες διαδικασίες και να τεθούν όλα στη βάση. Προφανώς -επειδή ακούστηκε και αυτό-, το να γίνουν τον Ιούλιο, αυτό θα απαξίωνε τη διαδικασία. Τον Ιούλιο δεν πάει να ψηφίσει κανείς. Εκτός άμα θέλει κάποιος να πάει μαζί με την παρέα του να ψηφίσει, προκειμένου να επανεκλεγεί. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε σαν να είμαστε φοιτητικοί σύλλογοι. Πότε θα γίνει αυτό; Οταν αποφασιστεί, και αν αποφασιστεί, στα όργανα. Αλλά εγώ θεωρώ ότι μέσα στο φθινόπωρο θα πρέπει να πάμε σε εκλογές για ανάδειξη ηγεσίας», τόνισε η κυρία Γιαννακοπούλου.

     

    Σε άλλο σημείο επέκρινε τη μετεκλογική ανάλυση του κ. Ανδρουλάκη και των συν αυτώ: «Κατηγορούμε τον Μητσοτάκη -και δικαίως- ότι αυτός δεν κάνει αυτοκριτική. Πολύ ωραία. Εμείς κάνουμε πραγματική αυτοκριτική; Ή θα λέμε: “Α, ήρθαμε πρώτοι σε αυτές τις περιφέρειες στην επαρχία, αν έλειπε όμως η Αττική, αν έλειπε η Θεσσαλονίκη, αν έλειπε ο Πειραιάς, θα ήμασταν δεύτεροι”. Μα, συγγνώμη, εδώ πέρα πάμε να κυβερνήσουμε όλη την Ελλάδα, δεν πάμε να γίνουμε κυβερνήτες της Κρήτης ή της Αχαΐας, αν είναι δυνατόν».

     

    Η ίδια άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για την αρχηγία: «Ολα αυτά και θα φανούν και θα γίνουν την ώρα που πρέπει, όταν πρέπει. Δεν θα βάλω αυτή την κουβέντα αυτή τη στιγμή. Θα το βάλω όταν έρθει η κατάλληλη ώρα», είπε.

     

    Και πρόσθεσε:

     

    «Εχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και γι’ αυτό άλλωστε έκανα το άλμα και από τη Μεσσηνία ήρθα στην Αθήνα. Η κάθε κίνησή μου είναι πάντα πολύ μελετημένη και πάντα στοχεύω, βαράω και πυροβολώ στο δόξα πατρί και μέχρι στιγμής πετυχαίνει. Οταν θα είναι να κάνω λοιπόν μια κίνηση, πίστεψέ με, θα την κάνω».




text
  • Φίλοι Γάλλοι, μην το κάνετε


    30 Ιουνίου 2024, 08:21