• Ο Νίκος Καρανίκας ειρωνεύεται τις πωλήσεις και το κλείσιμο της «Αυγής»

    Ο Νίκος Καρανίκας, άλλοτε σύμβουλος στρατηγικής του Πρωθυπουργού, όταν το αξίωμα το κατείχε ο Αλέξης Τσίπρας και τώρα φανατικός οπαδός του Στέφανου Κασσελάκη, σχολίασε την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει η ιστορική εφημερίδα «Αυγή».

     

    Δεν υπήρξαν δάκρυα, αλλά στυγνός κυνισμός, αν όχι και ειρωνείες, από τον κ. Καρανίκα, που χλεύασε τις χαμηλές πωλήσεις της εφημερίδας, σημειώνοντας πως «αν δεν έβγαινε δημόσια ανακοίνωση ότι κλείνει το καθημερινό φύλο της Αυγής, το πιο πιθανό είναι να το καταλάβαιναν μόνο τα 480 άτομα που την έπαιρναν καθημερινά».

    Βέβαια δεν πρέπει να μας προκαλεί αίσθηση ο κυνισμός του κ. Καρανίκα μπροστά στην απόφαση του κ. Κασσελάκη που αφήνει ξεκρέμαστους δεκάδες εργαζόμενους στο ιστορικό αυτό φύλλο. Μιλάμε για τον άνθρωπο που όταν η Eldorado Gold είχε αναγκαστεί να ανακοινώσει την αποχώρησή της από τη μεγάλη επένδυση στη Χαλκιδική είχε αποφανθεί –με την ιδιότητα μάλιστα του πρωθυπουργικού συμβούλου– το γνωστό «στα τσακίδια».

  • Αιχμές Ζαχαριάδη για το κλείσιμο της «Αυγής»: Πολλά ζητήματα θα είχαν πάει στο κόμμα μας διαφορετικά αν συνεδρίαζαν τα συλλογικά μας όργανα»

    Δεν είναι όλοι Καρανίκες στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως. Ο Κώστας Ζαχαριάδης, πρώην βουλευτής και υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας, μίλησε για την ιστορία της «Αυγής» και άσκησε κριτική στην ηγεσία για το πώς λειτουργεί το κόμμα και λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις.

     

    Ο κ. Ζαχαριάδης έδωσε, το πρωί της Τετάρτης, συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» και χαρακτήρισε «τρομερά δυσάρεστη εξέλιξη» το κλείσιμο της «Αυγής».

     

    «Προφανώς γνωρίζω ότι τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ δύσκολα από την ώρα που χάθηκε ένα σημαντικό ποσοστό στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, άρα υπάρχει οικονομική πίεση. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν δικαιολογεί την απόφαση να κλείσει με αυτό τον τρόπο το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας», είπε, για να συμπληρώσει:

     

    «Η “Αυγή” είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της χώρας, από το 1952, πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι από την περίοδο της ΕΔΑ και έχει δυνατότητα και ορίζοντα να είναι και μετά. Πολλά ζητήματα θα είχαν πάει στο κόμμα μας διαφορετικά αν συνεδρίαζαν τα συλλογικά μας όργανα», τόνισε, καταγγέλλοντας, μάλιστα, ότι τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν να συνεδριάσουν έξι μήνες.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • Παντιέρα του Χρυσομάλλη της ΝΔ κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου: Να μην επιβραβεύσουμε αυτούς που πανηγύριζαν για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

    Τα δικά του 15 λεπτά δημοσιότητας διεκδίκησε την Τετάρτη στη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, ο οποίος έως τώρα έχει γίνει κυρίως γνωστός: α) για την υπακοή του στις διάφορες αντικυβερνητικές γραμμές που θέτει ο συντοπίτης του, Αντώνης Σαμαράς, και β) για την ανυπακοή του στο lockdown της πανδημίας (του είχε επιβληθεί και πρόστιμο).

     

    Ο κ. Χρυσομάλλης, λοιπόν, πήρε τον λόγο και άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό και στον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση. Είπε ότι οι βουλευτές της ΝΔ είναι «σάκος του μπoξ», και απαίτησε οι βουλευτές της περιφέρειας να συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν τους νομούς τους.

     

    Το πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, ήταν αυτό που είπε  για τον γάμο των ομοφύλων, τον οποίο φυσικά και δεν είχε ψηφίσει.

     

    Είπε ότι «δεν πρέπει να επιβραβεύσουμε αυτούς που πανηγύριζαν για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών», μια θέση που ερμηνεύεται ως αίτημα να μην ανανεωθεί η θητεία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία ως γνωστόν, το βράδυ της ψήφισης του ιστορικού αλλά και επίμαχου νόμου, το είχε γλεντήσει με βεγκέρες σε γνωστό μπιστρό του Κέντρου.

     

    Το ότι ο κ. Σαμαράς θα ήθελε να του προταθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας προφανώς είναι σύμπτωση.

     

    Αλλά αυτή του η αναφορά έδωσε το σήμα και σε άλλους της ΚΟ να αρχίσουν τις φωνές εν όψει της ψηφοφορίας σε λίγους μήνες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

     

    Ο Γιώργος Βλάχος, βουλευτής Ανατ. Αττικής της ΝΔ, είπε: «Μην με θεωρείτε δεδομένο στην ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

     

    Και ο Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, υποστήριξε πως ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει «να προέρχεται από την παράταξή μας».




text
  • Εδώ που τα λέμε, ένας αμερικανός πρόεδρος εκτός τόπου και χρόνου μπορεί να είναι εξαιρετικός. Με τον Τζο!


    29 Ιουνίου 2024, 12:50