• Ο Καρτερός αποδομεί από την «Αυγή» το μετεκλογικό αφήγημα του Κασσελάκηα

    Ενα ξεχωριστό επεισόδιο μέσα στον γενικευμένο καβγά που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τον ΣΥΡΙΖΑ –στη σκιά της υποαπόδοσης στις ευρωεκλογές και θυμίζοντας τον τσακωμό στο χωριό του Αστερίξ, που ξεκινά από ένα χαλασμένο ψάρι για να γίνει το έλα να δεις– ήταν το άρθρο του Θανάση Καρτερού στην «Αυγή της Κυριακής».

     

    Μιλάμε για την εφημερίδα που αποτελεί κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη και έναν αρθρογράφο που έχει ταυτιστεί με την εποχή του Αλέξη Τσίπρα –ήταν εξάλλου και υπεύθυνος επικοινωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

     

    Στο άρθρο του, λοιπόν, ο κ. Καρτερός άσκησε οξύτατη κριτική στην στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Κασσελάκης μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στη βολική θεωρία που εξύφανε η ηγεσία του κόμματος ότι στις κάλπες της 9η Ιουνίου «άντεξε» ο ΣΥΡΙΖΑ –ο τίτλος του κειμένου χαρακτηριστικός: «Ο ΣΥΡΙΖΑ “άντεξε”; Μπράβο, συνεχίστε τα ίδια…»

     

    «Προφανώς ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, αλλά δεν είναι και όλοι ικανοποιημένοι, πολύ περισσότερο χαρούμενοι, με το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιατί η εκτίμηση του Στέφανου Κασσελάκη, που έγινε και εκτίμηση του Εκτελεστικού Γραφείου, ότι “αντέξαμε”, δεν λέει σχεδόν τίποτε. Απλώς φωνάζει την πεισματική διάθεση της ηγεσίας του κόμματος να μην αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Και επειδή η πραγματικότητα είναι, όπως ξέρουμε, πεισματάρα, δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο όταν τη συγκαλύπτουν οι αρμόδιοι που πρέπει να την αποκαλύψουν», έγραψε σε ένα σημείο ο κ. Καρτερός.

     

    «Τα σοβαρά κόμματα και οι σοβαρές ηγεσίες κρίνονται με βάση τους στόχους που θέτουν. Και στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν να αντέξει. Ήταν η μεγάλη ανατροπή, που θεωρήθηκε σχεδόν σίγουρη. Ήταν να μπει μπροστά από το ποσοστό το 2. Να προσεγγίσει το κόμμα τουλάχιστον το ποσοστό και τις ψήφους του 2023. Τίποτε από αυτά ούτε καν άγγιξε. Κι έτσι μας προέκυψε το “αντέξαμε”», σημείωσε επίσης.

     

    «Αντέξατε; Μπράβο. Αλλά, πρώτον, η Αριστερά αντέχει πάνω από εκατό χρόνια. Την αντιμετώπισαν πολλές φορές με ανείπωτους διωγμούς και απάνθρωπα μέσα. Διασπάσεις, δυσφήμηση, φυλακές, δολοφονίες χαρακτήρα, δολοφονίες σκέτες. Δεν κατάφεραν να την εξαφανίσουν. Από πού κι ως πού συνεπώς το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δικαιολογεί να δηλώνει κανείς ότι ευτυχώς δεν χρειάζεται να απολογηθεί στη βάση του κόμματος; Χρειάζεται και παραχρειάζεται. Με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους παραπάνω πέρυσι ο Τσίπρας παραιτήθηκε. Τώρα όλα καλά και πάμε ταξίδι στο Σικάγο;» τόνισε εξάλλου στο άρθρο του ο κ. Καρτερός.

  • Ο Γεωργιάδης προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Πολάκη

    Και μια που πιάσαμε τους καβγάδες να αναφερθούμε σε έναν που κρατάει χρόνια: Αδωνις Γεωργιάδης εναντίον Παύλου Πολάκη.

     

    Σε ένα νέο επεισόδιο της αντιπαράθεσης, ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από διαδικτυακό σχόλιο του τελευταίου για «χρήματα σε φακέλους», στην υπόθεση της Novartis.

     

    Αφορμή για την επίθεση του Πολάκη στον κ. Γεωργιάδη στάθηκε σχόλιο του τελευταίου για την πολυσυζητημένη ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με τις πηγές χρηματοδότησης των κομμάτων.

     

    Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης υπαινίσσεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί ημερών του Αλέξη Τσίπρα έπαιρνε «μαύρα χρήματα», με αποτέλεσμα να δεχθεί τη νέα επίθεση του κ. Πολάκη.

     

  • Ο Χάρης Δούκας ποζάρει ως οδοκαθαριστής

    Τι κι αν υπάρχει γκρίνια ότι η Αθήνα είναι, τελευταία, πιο βρώμικη από ποτέ; Την πολιτική επικοινωνία δεν τη νοιάζει πάντα η πραγματικότητα: ο Χάρης Δούκας, λοιπόν, δήμαρχος Αθηναίων, αλλά κυρίως θεωρούμενος από κάποιους ως η μεγάλη λευκή ελπίδα της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, καβάλησε ένα απορριματοφόρο και πόζαρε χαμογελαστός από το παράθυρο, φιλοτεχνώντας την εικόνα του πολιτικού της δράσης.

     

    Ο κ. Δούκας ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του, ότι έδωσε «το “παρών” στη μεγάλη δράση καθαριότητας στην 6η Δημοτική Κοινότητα, στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αγίου Νικολάου Αχαρνών και Αγίου Παντελεήμονα», εξηγώντας ότι «επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στους “δύσκολους” δρόμους, με στόχο να απολαμβάνουμε μια πόλη για την οποία θα είμαστε περήφανοι».

     

     

    Βέβαια, το κέντρο της Αθήνας έχει τα χάλια του, λόγω και του υπερτουρισμού και της έκρηξης της εστίασης, αλλά εκεί είναι πραγματικά «δύσκολοι» δρόμοι, διότι δεν χρειάζονται μόνο καθάρισμα και πόζες, αλλά σύγκρουση με συμφέροντα…




text
  • Εθνική γιορτή στις ΗΠΑ. Και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν θα τη γιορτάσουν και του χρόνου


    4 Ιουλίου 2024, 09:32