• Ο Γιώργος Τσίπρας απαντά στην Κεχαγιά: Τα περί αργομισθίας όχι απλά τους τα επιστρέφω, αλλά τους φτύνω στα μούτρα

    Για να καταλάβουμε τι κατάσταση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω υπόγειας αλλά ανοιχτής πια σύγκρουσης του συστήματος Κασσελάκη με τους παλαιούς πιστούς στον Αλέξη Τσίπρα, είναι  χαρακτηριστική η περίπτωση του Γιώργου Τσίπρα, πρώην βουλευτή Δυτικής Αττικής και εξαδέλφου του πρώην προέδρου.

     

    Ως γνωστόν ο κ. Τσίπρας, ο εξάδελφος, αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και απόφαση Στέφανου Κασσελάκη από τη θέση ευθύνης που είχε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Στις αντιδράσεις για το άκομψο και με χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης της ενέργειας της ηγεσίας –είχε προηγηθεί εξάλλου και η απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου– άρχισε ένα παιχνίδι προεδρικών διαρροών, περί «έμμισθης» θέσης του Γ. Τσίπρα κλπ.

     

    Το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη Βούλα Κεχαγιά, την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου –ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει πάει ταξίδι στις ΗΠΑ, ενώ στο κόμμα (του) γίνεται ένας κακός χαμός.

     

    Εγραψε ο κ. Τσίπρας στο Facebook ότι η κυρία Κεχαγιά λέει ψέμματα που της λένε να πει –δηλαδή την περιέγραψε και ως φερέφωνο– ότι όλα αυτά είναι αθλιότητες και πως τα όσα ακούγονται, από την ίδια και άλλους του 7ου ορόφου της Κουμουνδούρου, προκαλούν «το λιγότερο αηδία». Παράλληλα άφησε σαφείς αιχμές για το πώς διοικεί το κόμμα ο κ. Κασσελάκης.

    Λίγο αργότερα, όμως, το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Τσίπρας βγήκε στο κανάλι Kontra και κλιμάκωσε τις επιθέσεις του, προφανώς προς την κυρία Κεχαγιά, η οποία πριν αναλάβει πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ είχε περάσει από διάφορα δημοσιογραφικά πόστα.

     

    Πρώτα, λοιπόν, περιέγραψε τι προηγήθηκε της απόλυσής του: «Mε παίρνει ο οικονομικός υπεύθυνος και μου λέει “λύεται η σύμβασή σου”. Εγώ είπα να λυθεί η σύμβαση αλλά γιατί ειδικά εγώ, υπάρχει κάποια απόφαση οργάνου; Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ότι δεν μπορώ να προσφέρω, γιατί ειδικά εγώ; Απάντηση δεν υπήρξε και έληξε εκεί το θέμα. Ούτε συμφωνία υπήρξε, ούτε αυτές οι αθλιότητες ότι ζήτησα παράταση για ασφαλιστική κάλυψη που δεν έχω τέτοια ζήτημα», είπε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει λίγο αργότερα:

     

    «Τα περί αργομισθίας από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά ή η μόνη τους σχέση είναι έμμισθη, σε μένα όχι απλά τους τα επιστρέφω αλλά τους φτύνω στα μούτρα για να τελειώνουμε. Όχι σε μένα αυτά τα πράγματα, όχι σε μένα».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • Εμφάνιση Στέφανου Κασσελάκη - Τάιλερ Μακμπέθ σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Σικάγο

    Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνεται χαμός –απότοκο, ας μη γελιόμαστε, του δυσμενούς αποτελέσματος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όπου το κόμμα συνέχισε την καθοδική του πορεία και οι στόχοι που είχαν τεθεί από την ηγεσία δεν επετεύχθησαν–, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τη ζωή του: που σημαίνει ότι κάνει ένα ακόμη ταξιδι στις ΗΠΑ, παρέα με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ, και συμμετέχει σε φιλανθρωπικές και άλλες εκδηλώσεις.

     

    Οπως έγινε γνωστό, λοιπόν, την Πέμπτη ο κ. Κασσελάκης παρευρέθη με τα του συζύγου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Σικάγο το Ίδρυμα Hippocratic Cancer Research Foundation (HCRF) με θέμα την πρόληψη του καρκίνου, κατόπιν πρόσκλησης από την πρόεδρο του Ιδρύματος, Ελένη Μπούση.

     

    Τη σχετική ανάρτηση έκανε ο γιατρός Λεωνίδας Πλατανιάς.

  • Ευθυμίου: Ο μιμητισμός του Ανδρέα από τον Τσίπρα έφτασε στο τραγικό επίπεδο της εγγαστριμυθίας

    Πολλή συζήτηση έγινε για τα όσα ειπώθηκαν στη θυελλώδη, όπως αποδείχτηκε, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την περασμένη Τετάρτη. Ενας εκ των πρωταγωνιστών υπήρξε ο Πέτρος Ευθυμίου, παλαιός υπουργός και εκ των εκπροσώπων του λεγόμενου «σημιτικού» ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στην κριτική του προς τον Νίκο Ανδρουλάκη είχε και την ιδέα να κάνει μια βουτιά στην πασοκική ιστορία και να αναφερθεί στην περιβόητη κρίση του «Πεντελικόν» το 1990.

     

    «Θα ήταν μεγάλο λάθος», είπε, αν θεωρούνταν θέμα προσώπου το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Και στη σημερινή συνθήκη – έτσι ξεκίνησα την ομιλία μου στο Πολιτικό Συμβούλιο – το ΠΑΣΟΚ, το τώρα ΠΑΣΟΚ, αφήνω την ιστορία του, το ΠΑΣΟΚ της τελευταίας δεκαετίας οφείλει σε δύο ανθρώπους: Στη Φώφη Γεννηματά που μας έβγαλε από το πηγάδι και μας έβγαλε στην πολιτική επιφάνεια και στον Νίκο Ανδρουλάκη που με τη ρωμαλέα θέση, ξανάδωσε στο ΠΑΣΟΚ την πολιτική του αυτονομία. Άρα δεν είναι θέμα προσώπου, με την έννοια να δείξεις την αιτία του κακού στο πρόσωπο, είναι θέμα όμως συνολικά πολιτικών που ασκήθηκαν και πολιτικών που πρέπει να μεταβληθούν.

     

    »Διότι αν μείνεις στατικός, πιστεύοντας ότι όλα πάνε καλά και δεν λάβεις υπόψη σου τις συνολικές συνθήκες, ότι στην κυριολεξία για το ΠΑΣΟΚ έβρεχε χρυσάφι, συρρικνωνόταν η Νέα Δημοκρατία, διαλυόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και εν πάση περιπτώσει δεν κάναμε, ας το πούμε έτσι, ουσιώδη παρέμβαση, ώστε να συσπειρώσουμε πάνω μας τόσες απογοητεύσεις και να τα μετατρέψουμε σε ελπίδα».

     

    Στην παρατήρηση του κ. Μαγγηριάδη, ότι ο κ. Ευθυμίου φέρεται να είχε απευθυνθεί στον κ. Ανδρουλάκη κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου λέγοντας ότι όποιος προσπαθεί να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου καταλήγει πολιτικός νάνος σαν τον Αλέξη Τσίπρα, δόθηκε η εξής διευκρίνιση:

     

    «Είπα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε διοικητισμούς στην πολιτική. Ότι τελευταία φορά στο ΠΑΣΟΚ διοικητισμός εκδηλώθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου πριν 34 χρόνια στο “Πεντελικόν”. Οταν είχε προτείνει τον Άκη Τσοχατζόπουλο για γραμματέα. (…) Μια σειρά στελεχών είχε αντιδράσει και προκειμένου να επιβάλει τον Άκη Τσοχατζόπουλο είχε απειλήσει με σκληρή γλώσσα ότι υπάρχουν τυχοδιώκτες κλπ και όχι απλώς διαγραφές, ότι θα διαλύσει το κόμμα για να φτιάξει καινούργιο. Με πολύ σκληρή γλώσσα. Αυτό δεν έχει επαναληφθεί στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που σημείωσα είναι ότι πρέπει πάντα να έχεις υπόψη σου τη διαφορά μεγεθών και τη διαφορά εποχών.

     

    »Και πρόσθεσα το εξής, ότι ο κ. Τσίπρας θέλησε να αντλήσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ένα μεγάλο ηγέτη δηλαδή. Και σας θυμίζω ότι ο μιμητισμός του έφτασε στο τραγικό επίπεδο της εγγαστριμυθίας, να μιμείται και τον τόνο της φωνής του Ανδρέα και τις χειρονομίες. Και είπα ότι όταν είσαι ένα παιδί όπως ο κ. Τσίπρας, απαίδευτο, ακαλλιέργητο και με κακή κοινωνική αγωγή, η σύγκριση με αυτό που διαλέγεις, δηλαδή έναν πολιτικό γίγαντα, σε οδηγεί να είσαι πολιτικός νάνος. Αρα δεν παίρνουμε τους ηγέτες και τους μιμούμαστε, διότι εκεί υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι. Κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες, τα δικά της χαρακτηριστικά και πιστεύω προσωπικά ότι ο καθένας πρέπει να εγγράφει το δικό του είδος ηγεσίας και δεν μπορούμε να ανασύρουμε μοντέλα που υπηρετήθηκαν σε άλλες εποχές και από άλλα μεγέθη. Αυτό είπα», εξήγησε ο κ. Ευθυμίου.




text
  • Λοιπόν, Λεπέν


    30 Ιουνίου 2024, 21:57