• Ο Σπηλιωτόπουλος χώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για «να πάρει κάνα μισθό», λέει ο Λούλης

    Για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο τα έχουμε πει. Κάποτε εκπρόσωπος της ΝΔ του νεοκαραμανλισμού, βουλευτής και υπουργός του Κώστα Αλ. Καραμανλή, έπειτα υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων με τη στήριξη της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και τελικά νεοφώτιστος Συριζαίος – σε βαθμό που να αγαπήσει τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον διάδοχό του, Στέφανο Κασσελάκη.

     

    Τώρα τα είπε και ο Γιάννης Λούλης, ο επικοινωνιολόγος που είχε στήσει εκείνο το αφήγημα περί Καραμανλή του «μεσαίου χώρου» και κάποια στιγμή ήρθε κοντά με το σύστημα Τσίπρα (δεν πήγε πολύ καλά αυτό).

     

    Ο κ. Λούλης έδωσε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» και στον Δημήτρη Δανίκα και είπε για τον κ. Κασσελάκη και για το δίδυμο που έχει φτιάξει με τον κ. Σπηλιωτόπουλο:

    «Δεν ακούει. Έχει πάρει δίπλα του τον Σπηλιωτόπουλο, που λέει ανοησίες. Είπε εκείνο το περιβόητο ότι “δεν χρειάζεται επικοινωνία ο Κασσελάκης γιατί είναι εξαιρετικός στην επικοινωνία από μόνος του”. Κάνανε κάτι focus groups και τέτοια – τα κάνει ο συνεταίρος μου, εγώ δεν έχω ανακατευτεί. Του ’πα “Γιάννη μου, κάνε ό,τι θέλεις…” Ο Γιάννης Δημάκης. Ήταν ο συνεταίρος μου όλα αυτά τα χρόνια στην Κύπρο. Του το ζήτησε ο Άρης, γιατί δεν έχει ιδέα απ’ αυτά. Και πήγε να τον βοηθήσει, αλλά τι να το κάνεις. Τις περισσότερες φορές δεν πήγαινε καν ο Κασσελάκης – και όταν πάει, απλά κάθεται και ακούει. Αφού πιστεύει ότι τα ξέρει όλα! Αυτό είναι το πρόβλημά του», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Για τον κ. Κασσελάκη, ο κ. Λούλης ανέφερε ότι του φάνηκε ενδιαφέρων τύπος και τον φώναξε στο γραφείο του. «Κατάλαβα ότι δεν θα με ακούει, ποτέ… Γιατί έχει πάρα πολύ ισχυρό Εγώ! Και το… Εγώ κάνω τη στρατηγική, Εγώ παίρνω τις αποφάσεις, Εγώ βγάζω τα μηνύματα. Εσείς κάνετε μια βοηθητική δουλειά. ΟΚ, θα μου κάνετε focus groups, καλά, καλά. Όταν όμως σου κάνει ο άλλος focus groups, θα σου πει “αυτό είναι το μήνυμα”. Έχει μήνυμα».

     

    Ανέφερε, επίσης, ότι ο κ. Κασσελάκης είναι «συμπαθής μεν, αλλά τίποτα παραπάνω» και πρόσθεσε: «Και το πιθανότερο είναι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει στίγμα. Δεν αισθάνονται ότι έχει στίγμα. Είναι ωραίος, είναι συμπαθής, είναι star, όλα καλά, αλλά…»

     

    Για τον κ. Σπηλιωτόπουλο είπε: «Ο Σπηλιωτόπουλος πήγε και είπε σε κάποιο κανάλι ότι είναι σύμβουλός του, κι εκείνος έγινε έξαλλος. Και βγήκε μετά ο Σπηλιωτόπουλος και είπε: “Εγώ δεν είμαι σύμβουλος, δεν έχει ανάγκη από σύμβουλο ο Κασσελάκης γιατί είναι εξαιρετικά επικοινωνιακός. Εγώ είμαι αναλυτής”. Τι θα πει αναλυτής, βρε;»

     

    Εξήγησε, εξάλλου, ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος «δεν έχει καμία εμπειρία πάνω σε αυτό» και πρόσθεσε: «Τώρα πήγε και χώθηκε εκεί μέσα να πάρει κάνα μισθό, να τα μοιραστούν με τον Δημάκη. Εντάξει, ο συνεταίρος μου είναι, του είπα «κάνε ό,τι νομίζεις».

  • Ο Αλέκος Παπαδόπουλος υπενθυμίζει στον Δούκα: Οσοι επιχείρησαν να γίνουν πρωθυπουργοί μέσα από τον Δήμο της Αθήνας απέτυχαν

    Εν μέσω γενικού χαμούλη στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει αξία μια κρίση του Αλέκου Παπαδόπουλου, ο οποίος υπήρξε υπουργός του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και άνθρωπος με μια αξιοπιστία.

     

    Ο κ. Παπαδόπουλος, λοιπόν, έδωσε συνέντευξη στο Action24 και στην εκπομπή «Evening Report» και κάποια στιγμή κλήθηκε να σχολιάσει την όλη συζήτηση που έχει προκύψει με το ενδεχόμενο ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων εδώ και λίγους μήνες, να θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός (το ΠΑΣΟΚ και όχι μόνον).

     

    «Θα πω κάτι ιστορικό, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητο, ότι όσοι στην Ελλάδα επιχείρησαν να γίνουν πρωθυπουργοί μέσα από τον Δήμο της Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, είναι αρκετοί, ή και αρχηγοί κομμάτων όλοι αποτύχανε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

     

    Η αλήθεια είναι ότι μόνο ο αείμνηστος Μιλτιάδης Εβερτ, δήμαρχος Αθηναίων το 1986, είχε καταφέρει να γίνει αρχηγός της ΝΔ και να διεκδικήσει την πρωθυπουργία το 1996 αλλά τότε είχε ηττηθεί από τον Κώστα Σημίτη. Έπειτα, ο μεν Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε το ΚΕΠ και προσπάθησε να γίνει αρχηγός της ΝΔ —για να ανοίξει απλώς την πόρτα στον Αντώνη Σαμαρά—, ο δε Γιώργος Καμίνης διεκδίκησε, ως δήμαρχος Αθηναίων, το 2017 την αρχηγία της τότε Κεντροαριστεράς και βγήκε τρίτος.




text
  • Λοιπόν, Λεπέν


    30 Ιουνίου 2024, 21:57