• Ο Κασσελάκης «είδε» τον Μπελογιάννη να κρατάει μια «Αυγή» μολονότι η εφημερίδα εκδόθηκε πέντε μήνες μετά τον θάνατό του

    Για τα όσα είπε στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών –και αφού είχε φύγει και απομονωθεί για δύο μέρες στις Σπέτσες, καθώς τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ούτε το 15% που η πορτ παρόλ του, η Βούλα Κεχαγιά, δεν το θεωρούσε «κακό» ποσοστό– θα τα διαβάσατε στο Protagon.

     

    Εδώ, όμως, θα σταθούμε σε μια λεπτομέρεια της συνέντευξης –στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή– που δείχνει πως τελικά δεν πρέπει να παίρνουμε και τόσο σοβαρά όσα λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι πολύ απλά είτε δεν ξέρει τι λέει, είτε λέει πράγματα που τα βγάζει εντελώς από το κεφάλι του.

     

    Σε ένα σημείο, λοιπόν, ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε από τον κ. Τάκη τι θα γίνει με τα κομματικά μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ως γνωστόν αντιμετωπίζουν πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης, ιδίως δε για την ιστορική εφημερίδα «Αυγή».

     

    Και ο πρόεδρος απάντησε το εξής:

     

    «Επεξεργαζόμαστε όλες τις επιλογές και είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για να μπορέσουν να συνεχίσουν. Όπως καταλαβαίνετε, όταν πήγα στο σπίτι του Μπελογιάννη στην Πελοπόννησο, είχα πραγματικά συγκινηθεί όταν είδα να κρατάει την “Αυγή” σε μια φωτογραφία του. Και συνειδητοποιώ ότι ναι, μπορεί να είμαι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος δεν έχει ζήσει στην Ελλάδα εικοσιένα χρόνια, αλλά συγχρόνως έχω στο χέρι μου αυτή τη στιγμή ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία που έχει μια εφημερίδα που έχει εμπνεύσει κόσμο εν μέσω μεγάλων αγώνων. Άρα θέλω απλά να ξέρετε ότι έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης μου».

     

    Μπράβο του του κ. Κασσελάκη που έχει πλήρη συνείδηση της ευθύνης του, αλλά το πρόβλημα έχει να κάνει με μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια της γλαφυρής αφήγησής του, που μάλλον θα πρέπει να ανησυχήσει τους ανθρώπους της «Αυγής», αν όχι όλους όσοι τον συναντούν.

     

     

    Ως γνωστόν, ο Νίκος Μπελογιάννης εκτελέστηκε διά τυφεκισμού, μαζί με τους Νίκο Καλούμενο, Δημήτρη Μπάτση και Ηλία Αργυριάδη, στις 30 Μαρτίου 1952, ημέρα Κυριακή και ώρα 04:10 τα χαράματα, στο στρατόπεδο του Γουδή.

     

    Η δε «Αυγή», ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς, πρωτοεκδόθηκε στην Αθήνα στις 24 Αυγούστου του 1952, σχεδόν πέντε μήνες μετά την εκτέλεση του Μπελογιάννη.

     

    Πώς είδε ο κ. Κασσελάκης τον Μπελογιάννη να κρατά την «Αυγή»;

     

    Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

     

    α) είτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε μία ακόμα μπαρούφα για να συγκινήσει –διότι, ως γνωστόν, δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάει μια ωραία ιστορία– ακόμα και χρησιμοποιώντας και ευτελίζοντας ένα ιερό πρόσωπο για την Αριστερά,

     

    β) είτε είχε γίνει ένα ακόμη μεταφυσικό θαύμα και ο Μπελογιάννης ή αναστήθηκε και πήρε την «Αυγή» να μάθει τα νέα, ή πριν εκτελεστεί είχε ταξιδέψει στον χρόνο και είχε πιάσει στα χέρια του την εφημερίδα που θα εκδιδόταν μήνες μετά τον μαρτυρικό του θάνατο.

     

    Και δεδομένου ότι ο κ. Κασσελάκης είναι ένας τύπος που πιστεύει ότι όταν τον βάφτισαν σχηματίστηκε σταυρός στην κολυμπήθρα, η δεύτερη εκδοχή είναι πιο πιθανή.

  • Βράζει η ΝΔ: Ο Γιάννης Λοβέρδος μιλάει για «τενεκέδες» και «Γαλάτω» μεταξύ των 158 βουλευτών

    Για να καταλάβουμε πόσο «ωραία ατμόσφαιρα» –με τη δαλιανιδική έννοια (βλ. Ντίνος Ηλιόπουλος στον «Ατσίδα»)– είναι στη Νέα Δημοκρατία μετά το 28,3% των ευρωεκλογών, αρκεί να δούμε τι βγήκε και είπε ο Γιάννης Λοβέρδος, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του κυβερνώντος κόμματος.

     

    Ο κ. Λοβέρδος, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινή επισκόπηση» στο κανάλι της Βουλής, και κατηγόρησε πολλούς ομόσταυλούς του στην ΚΟ της ΝΔ ότι καβάλησαν το καλάμι και ότι είναι… «τενεκέδες»!

     

    «Δυστυχώς το 41% όχι στον ίδιο τον Μητσοτάκη, αλλά σε πάρα πολλούς στην ΝΔ δημιούργησε αλαζονεία. Αυτοί οι άνθρωποι καβάλησαν το κανάλι. Αυτοί εύκολα ή δύσκολα θα ξεκαβαληκέψουν», παρατήρησε αρχικά ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς έκανε λόγο για «τενεκέδες» ανάμεσα στους 158 βουλευτές της ΝΔ αλλά και για «Γαλάτω» –μια παραπομπή στην πολυσυζητημένη Γαλάτω Αλεξανδράκη, η οποία εξελέγη στην Ευρωβουλή με την Ελληνική Λύση επειδή το όνομά της ήταν πάνω πάνω στο ψηφοδέλτιο.

     

    «Υπάρχουν και τενεκέδες μεταξύ των 158 όπως σε όλα έτσι, υπάρχουν και “Γαλάτω” μεταξύ των 158, αλλά στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι βουλευτές της ΝΔ είναι αξιολογότατοι», είπε ο κ. Λοβέρδος.

     

    Με κάτι τέτοια θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ που έχουν ζητήσει διάφοροι σαμαρικοί βουλευτές.

     

    ΥΓ. Ο κ. Λοβέρδος, πάντως, το μετάνιωσε. Σε μια κάπως βιαστική, αν κρίνουμε από τις ανορθογραφίες, ανάρτησή του, έκανε λόγο για «λάθος» και «παρερμηνεία» –άλλο και τούτο: πώς παρερμηνεύεις το «τενεκέδες»;– και ζήτησε συγγνώμη.

    Μετά από όλα αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αποδοκίμασε τον κυβερνητικό βουλευτή.

     

    «Ο κ. Λοβέρδος έκανε μία δήλωση η οποία θεωρώ ότι είχε κάποια σημεία τα οποία ήταν απαράδεκτα και κάποιους χαρακτηρισμούς και το αντιλήφθηκε και ζήτησε συγγνώμη σε ανάρτησή του. Είναι καλό να προσέχουμε στον τρόπο που διατυπώνουμε κάποια πράγματα. Το νόημα ήταν ότι έχουμε μία καλή ΚΟ και θα πρέπει να αξιοποιείται και αξιοποιείται. Η κομματική ιδιότητα δεν είναι ασυμβίβαστη με την ικανότητα κάποιων ανθρώπων, τις παραστάσεις που έχουν στη ζωή τους ή το βιογραφικό τους», είπε ο κ. Μαρινάκης στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών.




text
  • Kαμπούλ, Βαγδάτη, Μύκονος


    3 Ιουλίου 2024, 22:30