• Ο Ανδρουλάκης πήγε στην Τσιμτσιλή και ο Κασσελάκης τον ειρωνεύτηκε

    Τη δική του απόπειρα να κάνει μια εισπήδηση στον κόσμο του ελληνικού lifestyle (ό,τι κι αν είναι αυτό το πράγμα τέλος πάντων), όπου, ως γνωστόν, κυριαρχεί ο Στέφανος Κασσελάκης του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος εμφανίστηκε την Πέμπτη στην εκπομπή «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμιτσιλή στον Alpha.

     

    Ηταν μια τίμια προσπάθεια του κ. Ανδρουλάκη, ενός επικοινωνιακά μονόχνωτου ανθρώπου, να βγει κάπως από το κοστούμι του ιδεολόγου σοσιαλδημοκράτη και να προσεγγίσει κάποια άλλα κοινά – βέβαια το αδιάφορο κοστούμι δεν το απέφυγε.

     

    Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε «εραστής της πολιτικής» και περιέγραψε τη σχέση του με τον γιο του, με τον οποίο το προηγούμενο βράδυ είχε πάει στο «OPAP Arena» για να δουν τον τελικό του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα για το Conference League.

     

    «Ο γιος έγινε Ολυμπιακός από τη μαμά. “Εκμεταλλεύτηκαν” τα χρόνια που ήμουν στις Βρυξέλλες και τον καθοδήγησε εκεί που ήθελε. Τώρα έχει πάει στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, έχει δεθεί με την ομάδα και την ακολουθεί. Πήγαμε, λοιπόν, χθες στο γήπεδο» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος είναι δηλωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού.

     

    Ο ίδιος περιέγραψε πόσο απολαμβάνουν πατέρας και γιος να παίζουν μαζί μπάσκετ, ώστε και εκείνος με τη σειρά του να τον «μυήσει» στη μεγάλη του αγάπη, το μπάσκετ.

     

    Σε πιο πολιτικό τόνο, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Για εμάς τους εραστές της πολιτικής οι εκλογές έχουν ένα μεγαλείο που είναι η επαφή με τον κόσμο. Ακούς το βράδυ τους αναλυτές και πας την άλλη μέρα σε ένα καφενείο και ακούς έναν άνθρωπο που λέει μια ατάκα η οποία ξεπερνάει ό,τι άκουγες το προηγούμενο βράδυ. Γιατί οι άνθρωποι έχουν μια δωρική προσέγγιση των πραγμάτων. Η κοινωνία βλέπει από ένα άλλο μετερίζι τις εξελίξεις. Μια συμβουλή σε ένα καφενείο ή σε έναν εργασιακό χώρο μπορεί να έχει πολλαπλάσια αξία από έναν επικοινωνιολόγο».

     

    Με αυτά και με τα άλλα, η κουβέντα του με την κυρία Τσιμτσιλή πέρασε στη σφαίρα του αδιάφορου και δεν έγινε viral.

     

    Ετσι, ο κ. Κασσελάκης έκρινε πρέπον να τον ειρωνευτεί: σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής στο Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, όταν του επισημάνθηκε ότι τον κατηγορούν ότι κάνει πολιτική του lifestyle, απάντησε:

     

    «Με κατηγορεί ο κ. Ανδρουλάκης για lifestyle πολιτική, ο οποίος χτες ήταν… στην κυρία Τσιμτσιλή νομίζω το πρωί, εκεί που προσπάθησε να κάνει ένα TikTok και δεν του βγήκε και τώρα το σταμάτησε»,

     

  • Ο Κασσελάκης λέει ότι η θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει και καταγγέλλει «προσωπικές φιλοδοξίες άλλων»

    Μια που αναφέραμε τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, να πούμε ότι για μία ακόμη φορά αρνήθηκε να συζητήσει την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών αν τα ποσοστά του κόμματός του δεν είναι τελικά και τόσο καλά. (Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους: ο ίδιος έχει πει ότι στόχος είναι ένα ποσοστό πάνω από 20%, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά έσπευσε να (τον) διορθώσει λέγοντας ότι «και ένα 15% δεν είναι κακό»).

     

    Ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε για το ποσοστό, αρνήθηκε να θέσει στόχο, είπε ότι θα μείνει αρχηγός ό,τι και αν γίνει και μάλιστα άφησε αιχμές για «προσωπικές φιλοδοξίες άλλων» (ποιους να εννοούσε άραγε;).

     

    Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

     

    Στέφανος Κασσελάκης: «Πρέπει και ο ελληνικός λαός να στείλει ένα μήνυμα για την αλαζονεία του 41%. Γιατί αυτό το οποίο βλέπουμε κάθε μέρα από την κυβέρνηση, η οποία είναι πραγματικά σκληρή και ανάλγητη…»

     

    Μάρα Ζαχαρέα: «Και αν δεν το στείλει, εσείς με ποιο ποσοστό -για το δικό σας κόμμα μιλώ- θα ήσασταν ευχαριστημένος;»

     

    Στ.Κ.: «Εγώ σας λέω την αλήθεια. Είμαι στη χώρα μου, στην πατρίδα μου, για να προσφέρω. Δεν είμαι εδώ για να κάνω καριέρα από την πολιτική, όπως άλλοι που, εάν τους βγάλεις από αυτό τον στίβο, δεν θα ξέρουν τι να κάνουν στη ζωή τους. Είμαι εδώ για να είμαι χρήσιμος, είμαι εδώ για να προσπαθήσουμε να μονιάσουμε την χώρα και να υπάρχει πραγματική ανάπτυξη για όλους, να μη μείνει κανείς πίσω».

     

    Μ.Ζ.: «Θα είστε εδώ και την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, αυτό μου λέτε».

     

    Στ.Κ.: «Προφανώς θα είμαι».

     

    Μ.Ζ.: «Με όποιο ποσοστό;»

    Στ.Κ.: «Η δική μου θέση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει».

     

    Μ.Ζ.: «Με όποιο ποσοστό θα μείνετε;»

     

    Στ.Κ.: «Δεν πρόκειται εγώ να λύσω τις προσωπικές φιλοδοξίες των άλλων. Εγώ θα συνεχίσω αυτό το οποίο οφείλω να κάνω, το οποίο είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές».

     

     




text
  • Εν τω μεταξύ, τρεις εβδομάδες τώρα περιμένουμε «από ώρα σε ώρα» το Ιράν να επιτεθεί


    19 Αυγούστου 2024, 07:52