• Ο Κασσελάκης έφυγε από συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Ρόδου επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις και το ύφος της δημοσιογράφου

    Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, περιόδευσε στη Ρόδο, όπου επανέλαβε το γνωστό: ότι στις ευρωεκλογές οι πολίτες πρέπει να δώσουν «ένα τέλος στην “αλαζονεία του 41%”» –αναφερόμενος στο ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του 2023. Ωστόσο, κάτι θα πρέπει να γίνει και με την αλαζονεία του κ. Κασσελάκη. Ο οποίος, όπως περιγράφηκε, έφυγε από συνέντευξη σε τοπικό ραδιόφωνο επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις και οι παρατηρήσεις που του έκανε η δημοσιογράφος. (Οχι, βέβαια, ότι κι αυτή δεν ήταν ερειστική σε κάποιες στιγμές…)

     

    Ο κ. Κασσελάκης, λοιπόν, ήταν το πρωί της Παρασκευής καλεσμένος στο στούντιο του ραδιοσταθμού της Ρόδου Real Voice FM, στην εκπομπή «Πρωινό Xpress» της Ρένας Παυλάκη.

     

    Και επειδή, όπως ακούγεται στα αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η δημοσιογράφος άρχισε να του υπενθυμίζει κάποια πράγματα από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ –όπως την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά– και τον διέψευσε όταν υποστήριξε ότι δεν υπήρξε επικοινωνιακή εκστρατεία για τον τουρισμό στο νησί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιριού, ο κ. Κασσελάκης απεφάνθη ότι «είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε», έκανε λόγο για «προπαγάνδα» και είπε ότι «εύχομαι όλη η Ρόδος να βλέπει την αντικειμενική δημοσιογραφία».

     

    Βέβαια και η κυρία Παυλάκη –η οποία δηλώνει και διευθύντρια γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου– δεν ήταν και αυτή ψύχραιμη. Του είπε ότι είναι επιθετικός μαζί της και τον ειρωνεύτηκε ότι στη συγκέντρωση που έκανε την Πέμπτη στη Ρόδο «είδα 30 ανθρώπους να έχετε». Τότε ο κ. Κασσελάκης της απάντησε ότι «ελάτε μαζί μου όποτε θέλετε, ελάτε και στο γήπεδο του Ολυμπιακού (εννοούσε της ΑΕΚ, όπου έπαιξε ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference League), όπου “κώλωσε” να έρθει ο Πρωθυπουργός» και η όμορφη αυτή κουβέντα τελείωσε με ένα κασσελάκειο «έχετε δίκιο φταίει για όλα ο ΣΥΡΙΖΑ»…

     

    ΥΓ. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο κ. Κασσελάκης διακόπτει συνέντευξη όταν οι ερωτήσεις τον δυσκολεύουν –το είχε κάνει και πριν τρεις εβδομάδες σε ένα live στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο Mega.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

    ΥΓ2. Μετά από όλα αυτά, η Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, όπως αναμενόταν επιτέθηκε στη δημοσιογράφο την οποία κατήγγειλε ότι ενεργούσε για λογαριασμό της ΝΔ.

     

    Μεταξύ άλλων ανέφεραν πως ο κ. Κασσελάκης «δέχτηκε καταιγισμό προσβολών σε πρωτόγνωρο τόνο και ύφος από δημοσιογράφο σε “διατεταγμένη υπηρεσία”, που πέρυσι το καλοκαίρι “διακρίθηκε” για τις ανταποκρίσεις της που ανέφεραν ότι όλα καλώς κυλούν στο πολύπαθο νησί που καιγόταν για 14 ημέρες. Ως εξ συμπτώσεως πρόκειται για πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και νυν διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Δωδεκανήσων και διευθύνουσα σύμβουλο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δωδεκανήσου “ΑΝΔΩ ΑΕ”. Δηλαδή τρία σε ένα…»

     

    Άραγε αυτά δεν τα ήξεραν νωρίτερα όταν έκλειναν στον κ. Κασσελάκη τη συνέντευξη;

  • Η Βούλα Κεχαγιά λέει τώρα πως για τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα ήταν κακό ένα αποτέλεσμα στο 15%»

    Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να προσπαθείς να εξηγήσεις, να δικαιολογήσεις ή έστω να βάλεις σε ένα στοιχειώδες πολιτικό πλαίσιο αυτά που λέει και κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Δείτε τι τραβάει η Βούλα Κεχαγιά, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδόν σε κάθε της εμφάνιση έρχεται να υποβαθμίσει (όταν καταφέρνει να είναι διακριτική) ή να διαψεύσει ουσιαστικά τα όσα έχει διακηρύξει την προηγουμένη ο αρχηγός της.

     

    Τις προάλλες, μέσα από την περίφημη πια συνέντευξη στις Σπέτσες και στον Γιώργο Λιάγκα, ο κ. Κασσελάκης ουσιαστικά «συνταξιοδότησε» τον Αλέξη Τσίπρα – μετά βγήκε η κυρία Κεχαγιά για να διευκρινίσει πως «είναι ενεργός πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ενεργός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ».

     

    Την Παρασκευή, η κυρία Κεχαγιά έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και είπε ότι μετά τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές αλλά «αυτό το αίτημα θα αποτυπωθεί στην κάλπη από την ψήφο του ελληνικού λαού». Μα μέχρι πρότινος ο κ. Κασσελάκης ήταν αυτός που ζητούσε με κάθε τρόπο –με βίντεο έξω από το στρατόπεδο ή με άρθρα στη φιλόξενη «Καθημερινή»– πρόωρες εκλογές. Τώρα δεν τα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μετατίθεται η ευθύνη στον… λαό;

     

    Αλλά το πιο ενδιαφέρον ήταν αυτό για τις πραγματικές επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου. Ως γνωστόν ο κ. Κασσελάκης μιλάει για στόχο να μπει το «2» μπροστά στο ποσοστό του κόμματος, δηλαδή να αγγίξει το 20% (από 17,83% τον Ιούνιο του 2023 και από 23,75% στις ευρωεκλογές του 2019). Αλλά η κυρία Κεχαγιά το προσγείωσε κάπως το πράγμα.

     

    Η πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στο Naftemporiki TV, στην εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, και ως προς τον πήχη της επιτυχίας ή της αποτυχίας του κόμματος στις εκλογές της 9ης Ιουνίου είπε:

     

    «Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα που, όπως λέει και ο κ. Κασσελάκης, θα είναι να δούμε και το “2” μπροστά, πιστεύουμε ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός» σημείωσε αρχικά ενώ χαρακτήρισε «καλό» ένα ποσοστό της τάξης του 17-20%.

     

    Ερωτηθείσα ωστόσο αν ένα ποσοστό κάτω από 17% θα είναι πρόβλημα, η κυρία Κεχαγιά προχώρησε σε μια πολιτική πιρουέτα: απάντησε ότι μια τέτοια εκλογική επίδοση δεν θα είναι πρόβλημα, αν και παραδέχτηκε πως δεν θα δημιουργήσει ενθουσιασμό. «Δεν θα είναι πρόβλημα κυρία Λειβαδάρη. Δεν θα είναι όμως το αποτέλεσμα το οποίο θα μας δημιουργήσει ενθουσιασμό», είπε συγκεκριμένα.

     

    Και έπειτα εξήγησε: «Δεν θα είναι πρόβλημα διότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε έναν χρόνο πέρασε από 40 κύματα. Είχαμε το διπλό εκλογικό σοκ του 2023, την αποχώρηση από την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, εσωκομματικές εκλογές, δύο διασπάσεις, ένα συνέδριο και παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή σε ποσοστά μεταξύ 15-16%, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Άρα, δεν θα ήταν κακό ένα αποτέλεσμα στο 15%», είπε.

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • «Η νίκη μας απλώς καθυστέρησε» λέει η Λεπέν. Δυστυχώς δεν μπορείς να πεις ότι έχει άδικο…


    7 Ιουλίου 2024, 23:58