• Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο Τσίπρας τελείωσε από την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας

    Αφού, την περασμένη εβδομάδα, πέρασε από τα περιφερειακά κανάλια της Αττικής (Attica, Action24, One), ύστερα μίλησε, στο Open, για το πώς μόνο αυτός εμπνέει τον κόσμο, έπειτα πήγε στο σουπερμάρκετ να ψάξει φτηνή φέτα και έπειτα πήγε για πόζα και συμπαράσταση στα παλαιστινιακά εδάφη, ο Στέφανος Κασσελάκης επέστρεψε στην τηλεοπτική αγκαλιά του αγαπημένου του, Γιώργου Λιάγκα, ο οποίος από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1, θαρρεί κανείς πως έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες τη συστηματική προβολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ο κ. Κασσελάκης φιλοξένησε τον κ. Λιάγκα στις Σπέτσες –λογικό: αφού έδειξε το πανάκριβο διαμέρισμα που αγόρασε στο Κολωνάκι στο Mega και το πολυτελές σπίτι που διατηρεί στη Νέα Υόρκη στο περιοδικό «Down Town», είπε να δείξει και το αρχοντικό του στη φιλική τηλεοπτική συχνότητα του ANT1. H συνέντευξη πάντως δόθηκε σε ταβέρνα, μπροστά σε δυο άδεια πιάτα και μια πιατέλα σαλάτα.

     

    Δεν ήταν δύσκολη συνέντευξη βέβαια –μάλλον αγαπησιάρικη θα την έλεγε κανείς: ο κ. Κασσελάκης «αγαπά» τον ΣΥΡΙΖΑ, «αγαπά» την πατρίδα, «αγαπά» τον κόσμο της, «αγαπά» την Ικαρία, «αγαπά» και τον Τάιλερ. Και αφού μας αγαπά όλους, θα ήθελε να τον κάνουμε «πολύ χαρούμενο», δηλαδή να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 20% και η ΝΔ κάτω από 30% στις ευρωεκλογές –αυτός είναι ο στόχος του, αλλά αν δεν τον πετύχει δεν θα παραιτηθεί, «δεν πρόκειται να μπω σε αυτό το παιχνίδι», είπε.

     

    Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που δηλώνει, στον κ. Λιάγκα, ότι «δεν λέω ψέματα, απλά δε λέω όλη την αλήθεια γιατί μπορεί κάποιος να την εργαλειοποιήσει και να τη διαστρεβλώσει. Αν δεν θέλω να πω κάποιο πράγμα μπορεί να το υπονοήσω. Να πω ψέματα, δεν έχω πει».

     

    Ο ίδιος άνθρωπος διαβεβαιώνει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία στις εκλογές του 2027 και ότι δεν θέλει συνεργασίες με άλλα κόμματα: «Θα είμαι πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές και θα έχουμε αυτοδυναμία», είπε στον κ. Λιάγκα, για να προσθέσει: «Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχει πρόθεση να συστρατευεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει μίσος. Εγώ αγαπώ τον ΣΥΡΙΖΑ» (να’ το πάλι).

     

    Λογικά, βέβαια, δεν θα συνεργαστεί ούτε και με τον Αλέξη Τσίπρα, τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργό, την αποχώρηση του οποίου από την κεντρική πολιτική σκηνή ανακοίνωσε σε αυτή τη συνέντευξη (άραγε τι να λέει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας;). «Εχουμε επικοινωνία, μιλάμε δύο φορές την εβδομάδα. Μου έχει πει πως δεν θα διεκδικήσει κάτι στην Κεντροαριστερά. Επιθυμεί να συνεισφέρει στην ανάκαμψη όλου το κεντροαριαστερού χώρου της Ευρώπης. Ο ίδιος μου έχει πει ότι το (ελληνικό) κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει». Επίσης είπε ότι αφού θα γίνει αυτός Πρωθυπουργός δεν θα έχει τον κ. Τσίπρα στην κυβέρνησή του.

     

    Στο μόνο σημείο που κάπως δυσκολεύτηκε ο κ. Κασσελάκης ήταν να πει πόσο κάνει μια φρατζόλα ψωμί –είπε ότι «γενικά ξέρω, ξέρω πόσο κάνει στην Αμερική…»

     

    Για την Ελλάδα, όμως, έδωσε μια απάντηση στο περίπου: «Ξέρω ‘γω; Ενα ευρώ; Ενάμισι;», απάντησε.

     

    Εντάξει, μπορεί να μην αγοράζει συχνά ψωμί γιατί οι υδατάνθρακες παχαίνουν και έτσι να έχει χάσει την επαφή με την φρατζόλα.

  • Ο Κόκκαλης λέει ότι με τον Κασσελάκη «δεν ταίριαζαν καθόλου τα χνώτα μας»

    Μένουμε λίγο στα πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη, για να πούμε ότι ο Πέτρος Κόκκαλης, απερχόμενος ευρωβουλευτής ο οποίος είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, αλλά τώρα είναι υποψήφιος ως ηγέτης του οικολογικού σχήματος Κόσμος –μια αξιόλογη προσπάθεια και με αξιόλογο ψηφοδέλτιο όντως– έδωσε μια συνέντευξη και εξήγησε πώς αποφάσισε να φύγει από το πολιτικό οικοσύστημα της Κουμουνδούρου.

     

    Ο κ. Κόκκαλης έδωσε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» και στον Δημήτρη Δανίκα, στο γνωστό στέκι του στην Ξενοκράτους στο Κολωνάκι, και περιέγραψε τον βαθμό εμπλοκής του με τον ΣΥΡΙΖΑ –και απεμπλοκής του ύστερα.

     

    «Είχα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με προσέγγισε λέγοντάς μου ότι θέλει να κάνει μια διεύρυνση προς την Κεντροαριστερά – η οποία δυστυχώς δεν έγινε. Εγώ από τότε είχα συμφωνήσει αν εκλεγώ να πάω στους Πράσινους. Γιατί εμένα αυτή είναι η πολιτική μου βάση», είπε.

     

    «Οταν άλλαξε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκα με τον καινούριο πρόεδρο, είδα ότι δεν ταίριαζαν καθόλου τα χνώτα μας και έπαψα τη συνεργασία μου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είχα τη μεγάλη τιμή να γίνω αποδεκτός με ομόφωνη απόφαση της Ευρωομάδας των Πρασίνων. Και σήμερα πια, με τον Κόσμο, να έχουμε την επίσημη στήριξη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος», πρόσθεσε.

  • Ο Ανδρουλάκης περιγράφει με όρους μπασκετικούς την αποτυχία της κυβέρνησης στο θέμα της ακρίβειας

    Το ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, είναι λάτρης του μπάσκετμπολ ήταν λίγο πολύ γνωστό: είχε τραυματιστεί κιόλας πριν λίγο καιρό σε έναν αυτοσχέδιο αγώνα και ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Αλλά μετά και την επιτυχία του Παναθηναϊκού στον τελικό της Ευρωλίγκας, είχε μια καλή ευκαιρία να εντάξει το άθλημα στη ρητορική του.

     

    Ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Νίκη Λυμπεράκη, στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα», στο Mega. Βέβαια είναι ένα ερώτημα ποιος την είδε τέτοια ώρα, αργά τα μεσάνυχτα που προβλήθηκε, αλλά ας είναι.

     

    Ο κ. Ανδρουλάκης είπε κάποια πράγματα που έχουν ξεχωριστό πολιτικό ενδιαφέρον, όπως όταν ρωτήθηκε για το τι θα συμβεί αν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βγει τρίτο και απάντησε πως δεν είναι κολλημένος «με την καρέκλα».

     

    Αλλά ας μείνουμε στο μπάσκετμπολ, χάρη στο οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έδωσε μια καλή ατάκα: «Τρίποντο στην ακρίβεια από την κυβέρνηση, αλλά airball στις λύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

     

     




text
  • Χρόνια πολλά στη φίλη Γαλλία και πάντα καλά μυαλά


    14 Ιουλίου 2024, 12:10