-
Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ανακάλυψε «ακραίους» στη ΝΔ - ο Αδωνις Γεωργιάδης τον αποκάλεσε «αχάριστο»
Μια δεύτερη καριέρα κάνει το τελευταίο διάστημα ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, άλλοτε υπουργός της ΝΔ και εκπρόσωπος του νεο-καραμανλισμού και τώρα στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί που δεν τον θυμόταν κανείς, τώρα τον καλούν στα κανάλια καθώς έχει γίνει αυτό που οι Αγγλοσάξονες αποκαλούν media sensation.
Βγήκε λοιπόν ο κ. Σπηλιωτόπουλος στο Action24, στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές», και ως νεοφώτιστος Συριζαίος, κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τη ΝΔ ότι επί Αντώνη Σαμαρά άνοιξαν οι πόρτες του κόμματος σε «ακραία» στοιχεία. Προσπέρασε, βέβαια, το γεγονός ο κ. Σπηλιωτόπουλος ότι το 2014 ο κ. Σαμαράς τον είχε επιλέξει για υποψήφιο της παράταξης στον Δήμο Αθηναίων (όταν δεν είχε καταφέρει να πάει καν στη β’ Κυριακή) και επέμεινε σε αυτά περί «ακραίων» που άλλαξαν τον χαρακτήρα του κόμματος.
Μετά από αυτά, ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος το 2012 είχε ενταχθεί στη ΝΔ προερχόμενος από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρης, επιτέθηκε στον κ. Σπηλιωτόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον «αχάριστο» και θυμίζοντάς του πόσο επιζητούσε τη στήριξή του στην εκστρατεία του για τον Δήμο Αθηναίων.
Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου….οταν ο τότε Πρωθυπουργός @samaras_antonis πρότεινε για Δήμαρχο Αθηναίων τον @aris_spiliotop μου ζήτησε να τον υποστηρίξω διότι είχε πρόβλημα στα Δεξιά του. Πήγα σε πολλές προεκλογικές του ομιλίες, οργάνωσα αρκετές, έκανα… https://t.co/OSQ9HH1X41
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 17, 2024
-
Ο Καραμανλής καλωσόρισε στα άδυτα του Νο21 της Παναγή Κυριακού τον πρόεδρο της Japan Tobacco
Μένουμε στο παρελθόν της ΝΔ, για να πούμε ότι ο Κώστας Αλ. Καραμανλής, πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση την Πέμπτη, βγαίνοντας μάλιστα από το θρυλικό γραφείο του στο Νο21 της Παναγή Κυριακού.
Στη μυθολογία της ΝΔ το συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο του κ. Καραμανλή έχει μια ξεχωριστή θέση: ανάμεσα στην αμερικανική πρεσβεία και στην οικία του αμερικανού πρεσβευτή και στρατηγικά τοποθετημένο λίγα μέτρα από τον περίφημο «Μικέ», με τις ξακουστές του τυρόπιτες, το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού υπήρξε ένα meeting point της παράταξης.
Ομως, ως γνωστόν, ο κ. Καραμανλής έχει αποσυρθεί πια από την κεντρική πολιτική σκηνή. Και ως εκ τούτου μια συνάντησή του εκεί και μάλιστα η δημοσιοποίησή της αποκτά χαρακτήρα είδησης.
Ο πρώην Πρωθυπουργός, λοιπόν, με την ιδιότητα του προέδρου του ΔΣ της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ), καλωσόρισε στο γραφείο του τον πρόεδρο της Japan Tobacco, Ιγουάι Μιτσούο (Iwai Mitsuo), εταιρείας που εξαγόρασε προ ετών τη ΣΕΚΑΠ.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο κ. Καραμανλής και ο ιάπωνας καπνοβιομήχανος επιχείρησαν κατά τη συνάντησή τους μια αποτίμηση της στενής, μακροχρόνιας και καρποφόρας συνεργασία μεταξύ ΣΕΚΕ και Japan Tobacco, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσής της.
-
O Καμίνης στηρίζει ΠΑΣΟΚ μέσω... τρίτου
O Γιώργος Καμίνης, πρώην δήμαρχος Αθηναίων και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχει πάρει τις διακριτικές αποστάσεις του από το κόμμα τον τελευταίο καιρό. Ετσι, η δήλωση στήριξης ενός συγκεκριμένου υποψήφιου ευρωβουλευτή αναγνωρίστηκε και ως μια by proxy στήριξη του κ. Καμίνη προς το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες ευρωεκλογές.
Ο κ. Καμίνης φωτογραφήθηκε με τον Γιώργο Τσούμα, 32 ετών, εκφράζοντας τη στήριξή του στον προεκλογικό αγώνα του.
Αυτή η μεμονωμένη κίνηση του πρώην δημάρχου δεν πέρασε απαρατήρητη. Χαρακτηριστικό το σημείωμα του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου στο «Θεωρείο» της «Καθημερινής», με τίτλο «Καμίνης από σπόντα»:
«Τη στήριξή του, έστω και από σπόντα, στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης. Με ανάρτησή του, ο πρώην δήμαρχος κάλεσε ουσιαστικά τους πολίτες να ψηφίσουν τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Τσούμα, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του στον δήμο της Αθήνας επί σειράν ετών. Με αυτό τον τρόπο, έστω και διά της τεθλασμένης, ο Καμίνης πήρε θέση, παρά το γεγονός πως οι σχέσεις του με τον Νίκο Ανδρουλάκη παραμένουν ανύπαρκτες, με καμία από τις δύο πλευρές να μην έχει επιχειρήσει κάποια προσέγγιση».