• Ο Κώστας Αλ. Καραμανλής πήγε μαζί με τα παιδιά του στο γήπεδο - στη σουίτα των VIP μαζί με τον Μελισσανίδη

    Μπορεί η πολιτική οικογένεια Καραμανλή να μην περνάει τις καλύτερές της μέρες, όμως ο Κώστας Αλ. Καραμανλής, πρώην Πρωθυπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ, δεν έχει τέτοιες σκοτούρες –ή κι αν έχει, βρήκε τρόπο να ξεδώσει: πήγε στο γήπεδο.

     

    Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος, ως γνωστόν τερμάτισε την κοινοβουλευτική του διαδρομή, απέχοντας από τις εκλογές του Μαΐου 2023, έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση: ως γνωστός λάτρης της μπάλας (στο παρελθόν είχε τραυματιστεί παίζοντας), πήγε το βράδυ της Πέμπτης στο «ΟΠΑΠ Αrena», για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με το Καζακστάν για τα προκριματικά του Euro2024.

     

    O κ. Καραμανλής συνοδευόταν από τα παιδιά του, Αλίκη και Αλέξανδρο, και μαζί παρακολούθησαν τη νίκη της Ελλάδας, από τη σουίτα των VIP, στην οποία τους φιλοξένησε το αφεντικό της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

  • Ο Χριστοδουλάκης διαφωνεί με το φλερτ του Ανδρουλάκη με τον Ζαγοράκη για την ευρωβουλή

    Ακόμα δεν τον είδαν τον Θοδωρή Ζαγοράκη ως υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, και άρχισαν οι γκρίνιες. Προς το παρόν από τη Χαριλάου Τρικούπη έχουν ανακοινωθεί λίγοι, μόλις επτά (Κώστας Τσουκαλά, Μαρία Δαφέρμου και Ολγα Μαρκογιαννάκη, Ρόζα Βρεττού, Κώστας Χρυσόγονος, Ηλίας Κικίλιας και Παναγιώτης Δημόπουλος), αλλά το όνομα του κ. Ζαγοράκη, τώρα που κόπηκε και επίσημα από τη ΝΔ, συζητείται ευρέως –τα γράψαμε και εδώ.

     

    Για το ενδεχόμενο αυτό ρωτήθηκε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος δεν είναι και τόσο αγαπητός στην ηγεσία, ιδίως από τότε που πήγε να συζητήσει με την Εφη Αχτσιόγλου και τον Διονύση Τεμπονέρα για την Κεντροαριστερά.

     

    Ο κ. Χριστοδουλάκης ήταν καλεσμένος στο Αction24 και όταν του αναφέρθηκε η περίπτωση του κ. Ζαγοράκη, εξέφρασε σαφείς επιφυλάξεις, λέγοντας ότι «οι επιλογές μας πρέπει να έχουν πλαίσιο πολιτικής συνάφειας με τον χώρο».

     

    Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς κρίνει ο ίδιος την πιθανότητα να πολιτευθεί ο κ. Ζαγοράκης με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε: «Έχω άποψη, δεν θέλω να την εκφέρω δημόσια. Στα όργανα του κόμματος, όπου ζητηθεί και όπως χρειαστεί. Θεσμικά».

     

    Κληθείς, κατά τα άλλα, να σχολιάσει τη δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου ότι ο πήχης του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές δεν είναι απλά η δεύτερη θέση με μικρό ποσοστό, υπενθύμισε πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη ότι «ο πήχης του κόμματος αφορά τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε την επόμενη ημέρα να μπορέσουμε να κάνουμε ένα ευρύ κάλεσμα συστράτευσης των προοδευτικών δυνάμεων και να διαμορφώσουμε μια καθαρή αντιπρόταση διακυβέρνησης, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

  • Ο Σταμάτης ανασκευάζει: «Εκρηξη συναισθηματικής υπερβολής» το ότι θα αυτοκτονούσα στη θέση του Καραμανλή για τα Τέμπη

    Για να καταλάβουμε την τρικυμία που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία με το θέμα του Κώστα Αχ. Καραμανλή και το αν θα έπρεπε να έχει ξαναβάλει υποψηφιότητα για βουλευτής μετά την τραγωδία των Τεμπών ή το αν θα πρέπει να σπεύσει να ζητήσει προκαταβολικά την άρση της ασυλίας του για να δικαστεί (για ποιο πράγμα ακριβώς να δικαστεί, δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά ας το προσπεράσουμε), χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γιώργου Σταμάτη, βουλευτή Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος.

     

    Ο κ. Σταμάτης, βγήκε την Πέμπτη στην εκπομπή «Χωρίς μακιγιάζ» στο κανάλι Attica και ερωτηθείς αν ο ίδιος θα είχε παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας, απάντησε πως «εγώ θα σας πω ότι μπορεί να είχα αυτοκτονήσει»!

     

    Στη δημοσιογραφική παράκληση να το επαναλάβει, ο κ. Σταμάτης το επανέλαβε:

     

    «Σας το λέω και εγώ: μπορεί να είχα αυτοκτονήσει αν μου είχε συμβεί αυτό… Δεν θα άντεχα αν μου είχε συμβεί αυτό το πράγμα, είναι ξεκάθαρο. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που χρειάζεται ερμηνείας», διευκρίνισε στη συνέχεια. Και λίγο έπειτα πρόσθεσε: «Απλά νομίζω, στην απάντηση τι θα κάναμε εμείς, είναι σαν να αδειάζουμε αυτόν που δεν κάνει αυτό που είτε θέλουμε εμείς, είτε θέλει η κοινωνία».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

    Η πλάκα –αν μπορεί να υπάρξει πλάκα σε τέτοια πράγματα– είναι ότι το πρωί της Παρασκευής και μετά την αίσθηση που προκάλεσε η δήλωσή του στο Attica, o κ. Σταμάτης ξύπνησε νωρίς νωρίς και βγήκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και επιχείρησε να ανασκευάσει, λέγοντας πως αυτό που είπε το είπε σε μια «έκρηξη συναισθηματικής υπερβολής», την οποία απέδωσε και στο γεγονός ότι ο ίδιος ήταν πολύ κοντά στους συγγενείς καθώς μετά το πολύνεκρο δυστύχημα είχε αναλάβει για λογαριασμό της κυβέρνησης τις επαφές μαζί τους.

     

    «Μετά τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή που ακούστηκαν πράγματα τα οποία τα θεωρώ συνώνυμα του 2011-12, που τότε αποκαλούσαν προδότες όσους ήταν με τα μνημόνια, και όσους τώρα είναι στη ΝΔ συγκαλύπτουν κάτι… Δεν συγκαλύπτεται τίποτα. Και σε μια έκρηξη συναισθηματικής υπερβολής είπα αυτό που είπα. Γιατί ξέρετε, όταν σε ρωτάνε τι θα έκανες εσύ, είναι αυτόματα: το αν εσύ πεις κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που ήδη έχει συμβεί είναι σαν εκθέτεις τον άνθρωπο που δεν έχει πάρει αυτή την απόφαση», είπε, για να επαναλάβει ότι ο ίδιος βρίσκεται σε μια εντελώς συναισθηματική συνθήκη, λόγω και της επαφής που είχε και έχει με τις οικογένειες των θυμάτων.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     




text
  • – Τι θα κάνεις τον Δεκαπενταύγουστο;

    – Θα παρκάρω όπου θέλω


    14 Αυγούστου 2024, 23:44