• O Κασσελάκης τηλεφώνησε στη Ζωρζέτα Λάλη και τη ρώτησε αν θα παραιτηθεί για να γίνει εκείνος βουλευτής - του είπε όχι

    Πολλά έχουν γραφεί για την πρόθεση του Στέφανου Κασσελάκη, αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, να μπει με κάποιον τρόπο στη Βουλή, αφού πρώτα ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις (παρουσιάζεται στις 15 Μαρτίου στην Σπάρτη).

     

    Το cut a long story short, που λένε και οι Αγγλοσάξονες, ο κ. Κασσελάκης ήταν ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και τον Ιούνιο εξελέγησαν τρεις, οι Οθων Ηλιόπουλος, Ελενα Ακρίτα και Ευάγγελος Αποστολάκης. Θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Ηλιόπουλος –που το συζητάει– αλλά και άλλοι πέντε: οι επιλαχόντες Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Ευγενία Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσάκρης και Γεωργία (Ζωρζέτα) Λάλη.

     

    Επισήμως βέβαια, διαψεύδεται ότι κάτι τέτοιο είναι στο μυαλό του αρχηγού. «Ο κ. Κασσελάκης δεν αναζητεί τρόπο για να μπει στη Βουλή. Δεν κάνει καμία κίνηση, δεν συζητεί με κανέναν βουλευτή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας», διαβεβαίωσε την Πέμπτη η Βούλα Κεχαγιά, νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

     

    Ομως, φαίνεται πως άλλα λέει η κυρία Κεχαγιά και άλλα συμβαίνουν στην πραγματικότητα –άλλα κάνει ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης.

     

    Το ethnos.gr, σε ρεπορτάζ του Νίκου Σβέρκου, επικοινώνησε με την κυρία Λάλη –όγδοη στη λίστα και τελευταία που θα χρειαστεί να παραιτηθεί για να γίνει βουλευτής ο κ. Κασσελάκης– η οποία αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ της τηλεφώνησε σχετικά. «Είχαμε μια πολύ φιλική κουβέντα… Είχαμε να μιλήσουμε από τις εκλογές και συζητήσαμε για ευρωπαϊκά θέματα, για την διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, την επιτυχία της να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια και για την επιτυχία της δημιουργίας του “μαξιλαριού”», είπε η κυρία Λάλη.

     

    Κάπου, όμως, ανάμεσα στις θεωρητικού επιπέδου κουβέντες, ο κ. Κασσελάκης ρώτησε την κυρία Λάλη αυτό που ήθελε: αν προτίθεται να παραιτηθεί από την έδρα της, στην περίπτωση που και οι υπόλοιποι επιλαχόντες που βρίσκονταν σε θέσεις πάνω από εκείνην στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, παραιτούνταν.

     

    Τι του απάντησε η κυρία Λάλη; «Ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε τοποθετώντας με στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εάν έρθει η σειρά μου, θα τιμήσω την απόφασή του από τη θέση του μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου»…

     

    Η πλάκα είναι ότι η κυρία Λάλη έχει ουσιαστικά αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, κοιτάζοντας και αυτή προς Νέα Αριστερά. Οσο για τον προηγούμενο στη σειρά, τον κ. Τσάκρη, αυτός έχει συμπαραταχθεί με τον Κόσμο του Πέτρου Κόκκαλη…

  • Στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε μάχη κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων αλλά ο Κασσελάκης ήταν στην Τρίπολη και έτρωγε σουβλάκια για την Τσικνοπέμπτη

    Βέβαια, είναι ένα θέμα το πώς προσεγγίζει τον κοινοβουλευτισμό ο Στέφανος Κασσελάκης. Πέρα από το γεγονός ότι πρεσβεύοντας την περίφημη «αδιαμεσολάβητη» σχέση του ηγέτη με τον λαό, δεν δείχνει να πολυεμπιστεύεται την αντιπροσωπευτική δημοκρατία, ο ίδιος δεν δείχνει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσα γίνονται στη Βουλή.

     

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στην Ολομέλεια διεξαγόταν η μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια –ένα ζήτημα ταυτοτικού χαρακτήρα για την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ– ο κ. Κασσελάκης ήταν στην Τρίπολη με τον Τάιλερ Μακμπέθ και έτρωγε σουβλάκια και κοψίδια με αφορμή την Τσικνοπέμπτη.

    H ειρωνεία είναι ότι λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, δήλωνε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Δεν μπορούμε να χαρούμε την Τσικνοπέμπτη, γιατί έχουμε μεγάλη στεναχώρια με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων»…

     

    Τις γαστριμαργικές περιπέτειες του κ. Κασσελάκη, μακριά από τη Βουλή –όπου θα μπορούσε κάλλιστα να έχει σπεύσει για να παρακολουθήσει τη συζήτηση, αλλά προτίμησε τις πρωτεΐνες και τον καθαρό αέρα της Αρκαδίας– ανέδειξε ο τοπικός ιστότοπος arcadiaportal.gr, που περιέγραψε το οδοιπορικό του ζευγαριού στην αρκαδική γη: ξεκίνησαν από τα Μαγούλιανα, όπου διαμένουν στο πεντάστερο «Μάννα», πήγαν στη Στεμνίτσα και το μεσημέρι βρέθηκαν στην Τρίπολη όπου άρχισε και το γλέντι.

     

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • Τον Κούλογλου θέλει για υποψήφιο ευρωβουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου

    Υπάρχουν αυτοί που έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ –και δεν ξέρουν αν πρέπει να στεναχωρηθούν ή να ντερλικώσουν την Τσικνοπέμπτη–, υπάρχουν και αυτοί που έφυγαν –και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

     

    Μια περίπτωση είναι ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Οκτώβριο, στην σκιά της εκλογής Κασσελάκη, ο οποίος βγήκε το πρωί της Παρασκευής στο Open και αποκάλυψε ότι δέχεται προτάσεις για να κατέβει εκ νέου υποψήφιος στην Ευρωβουλή.

     

    Ο κ. Κούλογλου περιέγραψε ως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά, λέγοντας ότι μολονότι δεν έχει κλείσει οριστικά συμφωνία, έχει τηλεφωνικές επαφές με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέξη Χαρίτση.

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Κούλογλου δέχτηκε και τηλεφώνημα από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία του ζήτησε να είναι υποψήφιος με το κόμμα της.

     

    «Της είπα πως αν φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσακαλώτος και κάνουν κάτι, θα κοιτάξω με αυτούς, γιατί αισθάνομαι πιο φιλικά» είπε ο κ. Κούλογλου.

     

    Μέχρι το 2015, πάντως, όλοι αυτοί ήταν στο ίδιο κόμμα.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Δηλαδή ο Όθωνας Ηλιόπουλος τώρα θυμήθηκε πως έχει εξαιρετικά σπουδαίο και απαιτητικό επιστημονικό έργο να επιτελέσει; Όταν εκλεγόταν βουλευτής δεν το ήξερε;


    10 Αυγούστου 2024, 23:16