• Ανδρέας Δρυμιώτης: «Γκαφατζής» ο Κασσελάκης, «χειρότερος από τον Βαρουφάκη που πίστευε ότι είναι ανώτερος από τον Θεό»

    Μια προσπάθεια ανάλυσης του προβλήματος του ΣΥΡΙΖΑ και του (διαλυτικού) φαινομένου Κασσελάκη, έκανε το πρωί της Τετάρτης ο γκουρού των εκλογολόγων και αναλυτών, Ανδρέας Δρυμιώτης, ο οποίος εμφανίστηκε στο Action24 στην εκπομπή «Πρωινή ζώνη» και αφού προέβλεψε ότι κατά πάσα πιθανότητα το κόμμα θα είναι τρίτο στις επικείμενες ευρωεκλογές, εκτίμησε ότι σε περίπτωση που δεν τα παέι καλά στις κάλπες του Ιουνίου «θα καταποντιστεί στις εθνικές εκλογές».

     

    Ο ίδιος όμως στάθηκε και στον Στέφανο Κασσελάκη και τις κινήσεις του το τελευταίο διάστημα.

     

    «Τώρα καταλαβαίνουν ποιον αρχηγό έβγαλαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος είναι ένας νάρκισσος, συνεχώς θα έχουν τέτοιες τριβές. Είναι χειρότερος από τον Βαρουφάκη που πίστευε ότι είναι ανώτερος από τον Θεό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρυμιώτης και προσέθεσε: «Ο Κασσελάκης πιστεύει ότι είναι ανώτερος από την Αγία Τριάδα. Είναι στον χαρακτήρα του, το βλέπεις από τις κινήσεις του, είναι πρωτοφανής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του».

     

    «Στις ευρωεκλογές», συμπλήρωσε, «μπορεί να έχει και ένα άλλοθι γιατί ο κόσμος ψηφίζει χαλαρά και έτσι να μην δούμε τα πραγματικά ποσοστά των κομμάτων. Μπορεί να μην δούμε το καταστροφικό ποσοστό που φοβούνται. Αν είναι, όμως, τρίτο κόμμα που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι, ξεκινούν τα προβλήματα. Ο άνθρωπος (ο κ. Κασσελάκης) είναι γκαφατζής που δεν διορθώνεται», τόνισε.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Σπίρτζης: Με τον Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση

    Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη είναι ότι ο τελευταίος από λύση έγινε το πρόβλημα. Και το εξήγησε όλο αυτό και ο Χρήστος Σπίρτζης, πρώην βουλευτής, ο οποίος αναγνώρισε ότι το κόμμα δεν μπορεί πια να παίξει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

     

    Θα πει κανείς, με 17,8% που τον έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούνιο, τι σόι αξιωματική αντιπολίτευση να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Σωστό. Αλλά και πάλι, το θέμα είναι ότι με τον κ. Κασσελάκη στο τιμόνι, ο ΣΥΡΙΖΑ παράγει μόνο περιεχόμενο, αν όχι απλώς θόρυβο, για τα social media.

     

    Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Σπίρτζης επεσήμανε ότι ο κ. Κασσελάκης «προκαλεί συνεχώς εσωστρέφεια», παρατηρώντας ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

     

    Ο κ. Σπίρτζης παραδέχτηκε πως «δεν είναι ψέμα» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση και να αποτελέσει, μόνος του ή με συνεργασίες, εναλλακτική πολιτική προοδευτική πρόταση.

     

    «Νομίζω ότι έτσι όπως είμαστε σήμερα δεν μπορεί» αναγνώρισε, επισημαίνοντας πως η ατζέντα από πολιτική έχει γίνει «ατζέντα κοσμικών στηλών», ακυρώνοντας τις προσπάθειες πολλών στελεχών.

     

    Για να δώσει ένα παράδειγμα, ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στις προσυνεδριακές διεργασίες και στο λεγόμενο «περιφερειακό συνέδριο», παρατηρώντας ότι στον κόσμο «έμεινε μια περιοδεία που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον σκύλο του στη Μαγνησία και οι δηλώσεις του για τον Μπέο».

     

    «Νομίζω ότι έχει χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να επανακτήσει τη σοβαρότητά του», τόνισε. Την ποια;

     

  • Οι υπερβολικές αντιδράσεις για το «η μισή Κύπρος είναι τουρκική» του Χρήστου Στυλιανίδη

    Στην Κύπρο αυτά τα λένε και τα παραδέχονται δημόσια –είναι η πραγματικότητα που ζουν–, μόνο στην Ελλάδα στρουθοκαμιλίζουμε και κάνουμε σαν να μην υπάρχουν. Είναι μια εξήγηση για τις ασύμμετρες αντιδράσεις που προκάλεσε στη Βουλή μια αποστροφή της ομιλίας του Χρήστου Στυλιανίδη, του κυπριακής καταγωγής υπουργού Ναυτιλίας και βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ:

     

    «Γιατί ο Ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια στην Κύπρο. Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική» είπε σε ένα σημείο της ομιλίας του ο κ. Στυλιανίδης, προκαλώντας την άμεση αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης.

     

    Φυσικά έσπευσαν από την Ελληνική Λύση να διαμαρτυρηθούν: «Μείναμε με το στόμα ανοιχτό», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κωνσταντίνος Χήτας, υπενθυμίζοντας –λες και δεν το ξέραμε– ότι η Κύπρος είναι υπό κατοχή.

     

    Πιο χειρουργική η παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία σημείωσε ότι έχει τη βεβαιότητα πως αυτό ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου και ζήτησε από τον κ. Στυλιανίδη να ανασκευάσει και να διαγραφεί η φράση του από τα πρακτικά.

     

    Ο ίδιος ο κ. Στυλιανίδης έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις για τα όσα είπε. «Με ακριβώς τις ίδιες λέξεις έχει διατυπωθεί πολλές φορές στην κυπριακή Βουλή ακόμα και από προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θεωρήθηκε από ορισμένους συναδέλφους ότι εγώ παραχώρησα την μισή Κύπρο στην Τουρκία. Προς Θεού, είμαι ένας πολεμιστής της Κύπρου όσοι με ξέρουν, ξέρουν και τους αγώνες μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Έχω πει στην κα Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ότι ήταν στα εισαγωγικά η φράση μου» είπε.




text
  • Ποιος δεν εχει υπάρξει ΠΑΣΟΚ στη ζωή του;


    3 Σεπτεμβρίου 2024, 09:50