• Κασσελάκης στη Θεσσαλία: Ο χαλβάς, η φασολάδα, η «ηχορύπανση» Τεμπονέρα και η scatologie περί Μπέου

    O Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ένα επικοινωνιακό ρεσιτάλ τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλία. Οχι μόνο καβάλησε και πάλι τρακτέρ για να δείξει πόσο κοντά είναι στον αγροτικό κόσμο –τους παρότρυνε δε να τορπιλίσουν τη διαπραγμάτευση με τον Πρωθυπουργό, απαιτώντας κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο– αλλά πήγε σε μια εκκλησία για να δείξει πόσο καλός χριστιανός είναι, συμμετείχε στη γιορτή της φασολάδας και έφαγε και χαλβά –με κίνδυνο να χάσει σε γράμμωση από τους πολλούς υδατάνθρακες.

     

    Ολα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή, οπότε αφού επισκέφθηκε μπλόκα αγροτών σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το χωριό Κεραμίδι.

     

    Εκεί παρακολούθησε τον εσπερινό στην εκκλησία του Αγίου Χαράλαμπου. Επειτα, κατά το ρεπορτάζ, ο κ. Κασσελάκης έφαγε παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων. Και στη συνέχεια πήγε στον χώρο που πραγματοποιείται η γιορτή της φασολάδας με τους κατοίκους να τον καλωσορίζουν και ο ίδιος να παίρνει την κουτάλα, να γυρίζει το φαΐ στο καζάνι και να μοιράζει μερίδες. Στο τέλος δοκίμασε και αυτός το τόσο ελληνικό αυτό φαγητό.

     

    Ολα αυτά βέβαια, μπροστά στις κάμερες. Διότι τίποτα δεν έχει αξία αν δεν το δείξουν οι κάμερες –το έδειξαν αυτές του trikalaola.gr:

    Επειτα απ’ όλα αυτά, επηρεασμένος ίσως από την τοπική γαστρονομία, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι η πολυσυζητημένη συνάντηση των Διονύση Τεμπονέρα, Εφης Αχτσιόγλου και Μανόλη Χριστοδουλάκη, αποτελεί«ηχορύπανση», ενώ σε μια ξαφνική και εντελώς αχρείαστη πολιτική scatologie –η οποία επίσης προβλήθηκε στα social media– διαβεβαίωσε ότι τον Αχιλλέα Μπέο τον έχει «χεσ..νο».

  • Ενα ποτήρι κρασί και μια τούρτα γενεθλίων για τον Νίκο Ανδρουλάκη

    Μένουμε στον χώρο της πολιτικής γαστρονομίας για να πούμε ότι, συνεχίζοντας την πολιτική χαμηλών τόνων και χαμηλών πτήσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισκέφτηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Τεχνόπολη στο Γκάζι την 5η Οινική Έκθεση «Μικροί Οινοποιοί 2024».

     

    «Το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο, κι αυτό το πρόβλημα επιδρά οριζόντια σε όλον τον πρωτογενή τομέα. Γι’ αυτό προτείνουμε την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται έγκαιρα οι παραγωγοί που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

     

    Προ ημερών μια άλλη ανάρτηση του κ. Ανδρουλάκη είχε κάτι το επίσης νόστιμο. Ηταν μια τούρτα που του έκαναν για τα 45α γενέθλιά του.

  • Ο Σαμαράς θα μιλήσει στη Βουλή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών - αλλά τι θα πει;

    O Αντώνης Σαμαράς, πρώην Πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος και νυν βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, θα έχει την δημοσιότητα που του αναλογεί αυτές τις ημέρες –θα μιλήσει, λένε, στη συζήτηση στη Βουλή για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προκαλώντας μια σχετική αναστάτωση τόσο στο κόμμα όσο και στην κυβέρνηση.

     

    Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος στα 73 του διεκδικεί έναν διακριτό ρόλο στην παράταξη, έχει δηλώσει εδώ και καιρό τη διαφωνία του με τον νόμο που φέρνει η κυβέρνηση και μάλιστα έχει διαμηνύσει ότι θα τον καταψηφίσει –δεν θα προτιμήσει δηλαδή την αποχή που έχει προτείνει ως στάση ο πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

     

    Τι θα πει όμως ο κ. Σαμαράς; Από έναν άνθρωπο που στο συνέδριο της ΝΔ το 2022 είχε πει πως «τον εγκαρδιώνει το γεγονός ότι εκατομμύρια Ελληνες παρακολουθούν στην τηλεόραση το σίριαλ με τη ζωή του Αγίου Παΐσιου», δεν πρέπει να περιμένουμε πολλές εκπλήξεις –πατρίς, θρησκεία, οικογένεια ίσως και λίγος γκέι Μέγα Αλέξανδρος αν επιμείνει να αντλεί επιχειρήματα από την τρέχουσα τηλοψία.

     

    Σε κάθε περίπτωση, αυτή η πρόθεση του κ. Σαμαρά να μιλήσει για το νομοσχέδιο του προσέφερε την ευκαιρία να επιστρέψει στην πολιτική επικαιρότητα και να φιλοξενηθεί στην καθημερινή στήλη «Στίγμα» που διατηρεί ο Γιώργος Παπαχρήστος στα «Νέα»:

     

    «Προφανώς, το “κλου” της συζήτησης θα είναι όχι, όπως πολλοί πιστεύουν, οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αλλά η ομιλία ενός πρώην πολιτικού αρχηγού: του προέδρου Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος Αντώνης της καρδιάς μας λοιπόν, θα μιλήσει επί του νομοσχεδίου στη βάση των ιδεωδών, των αρχών και των αξιών της λατρεμένης δεξιάς παράταξης όπως τη γνωρίζαμε τα παλιά τα χρόνια, που είχε το «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» κορόνα στο κεφάλι της, και τον χωροφύλακα με το όπλο παρά πόδα να τη φυλάει. Κι εκείνη και την κορόνα της.

     

    »Ο πρόεδρος Αντώνης, εγκύρως ενημερώθηκα χθες, δεν έχει επιλέξει ακόμη αν θα μιλήσει στην αρχή ή το τέλος της συζήτησης. Τώρα που μιλάμε έχει πέσει με τα μούτρα στη συγγραφή της ομιλίας του, την οποία θεωρεί – και σωστά πιστεύω – ορόσημο για την πορεία του κόμματος τα επόμενα χρόνια. Θα πρόκειται ας πούμε, για μια ομιλία η οποία θα καταγράψει με σαφήνεια το “εμείς” και το “αυτοί”, και δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες το ποιοι είναι “αυτοί” διότι θέλω να το ακούσω από το στόμα του πρώτα, και μετά εδώ είμαστε να το διεξέλθουμε πολιτικά ως θέμα.

     

    Η ομιλία Σαμαρά όμως, όσο να πεις, έχει δημιουργήσει μία ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου, διότι δεν έχουν εικόνα τι θέλει να πει, και κυρίως το “μέχρι πού θα το φτάσει”. Ητοι αν θα παραμείνει επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων παλικαριών ή θα το πάει και παραπέρα το γράμμα;»

  • Ο Νίκος Παππάς ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

    O Νίκος Παππάς είναι τέως καλαθοσφαιριστής και –για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την πολιτική ανεκδοτολογία του τόπου μας– υπήρξε εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα για να διεκδικήσει εις το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ τη δημαρχία της Αθήνας (δεν πήγε καλά αυτό, διότι μόλις ο κ. Παππάς είδε την εκλογική συντριβή του Μαΐου και του Ιουνίου, άλλαξε γνώμη, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον εκφράζει και τόσο πολύ).

     

    Τέλος πάντων, ο χρόνος πέρασε, ο κ. Τσίπρας έφυγε, ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε και ο κ. Παππάς το ξανασκέφτηκε για το πόσο τον εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «Καλύτερα Δε Γίνεται», ο πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ αποκάλυψε πως αποδέχτηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

     

    Μάλιστα εξύμνησε τον κ. Κασσελάκη λέγοντας στους παρουσιαστές και στο τηλεοπτικό κοινό: «Εχω ανάγκη να πιστέψω σε κάποιον άνθρωπο για να αλλάξουν τα πράγματα».

     

    Ως εδώ καλά. Ομως το θέμα είναι ότι ο κ. Παππάς εμφανίζεται να ανακοινώνει τη σίγουρη υποψηφιότητά του ως ευρωβουλευτής, λίγα 24ωρα αφότου ο κ. Κασσελάκης (ο άνθρωπος στον οποίο πιστεύει «για να αλλάξουν τα πράγματα») είχε ανακοινώσει μια άλλη «αδιαμεσολάβητη» και «χωρίς κονέ» και χρίσματα διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων.

     

    Είναι τόσο σίγουρος ότι θα τον επιλέξουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ; Ή αφού αυτός έχει τα «κονέ» με τον αρχηγό, δεν ισχύουν τέτοιες διαδικασίες και άρχισε ήδη την καμπάνια;




text
  • Εντάξει, μια φωτιά σε διυλιστήριο ήταν, όντως, αυτό που μας έλειπε


    17 Σεπτεμβρίου 2024, 22:28