• Η Εξεταστική για τα Τέμπη έχει μετατραπεί σε τσίρκο

    Θα περίμενε κανείς ότι για μια εθνική τραγωδία όπως αυτή των Τεμπών οι κοινοβουλευτικοί που ερευνούν τα αίτιά της και τους υπευθύνους στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής θα μπορούσαν να επιδείξουν μια στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση, αν όχι νηφαλιότητα ή σοβαρότητα. Αλλά με τόσα μπουμπούκια που υπάρχουν πια στα κοινοβουλευτικά έδρανα, αυτό αποδείχτηκε αδύνατο δυστυχώς. Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλου και του Νίκου Βρεττού, βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών της «Νίκης».

     

    Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βρεττός επέμεινε να κάνει ερωτήσεις στον μάρτυρα και συγκεκριμένα στον πρώην πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστο Βίνη –τότε, τον διέκοψε ο κ. Μαρκόπουλος, υποδεικνύοντάς του ότι κάνει τις ίδιες ερωτήσεις συνέχεια και πως ο χρόνος του έχει λήξει και έτσι δεν βοηθάει την Επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της.

     

    Ο κ. Βρεττός δεν το δέχθηκε και ξεκίνησε ένα απίστευτο φραστικό επεισόδιο με τον βουλευτή της «Νίκης» να φτάνει στο σημείο να σηκώνεται και να κάνει ασκήσεις… γυμναστικής! Εκλεισαν τα μικρόφωνα, αλλά οι διάλογοι ακούγονταν στην τηλεοπτική μετάδοση.

     

    Ο κ. Βρεττός ισχυρίστηκε ότι σηκώθηκε για να κάνει κάποιες ασκήσεις γυμναστικής για να ξεπιαστεί! Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για απρέπεια και χρειάστηκε να διακοπεί για λίγη ώρα η συνεδρίαση.

     

    Εξω από την αίθουσα επικράτησε μεγάλη ένταση μεταξύ των βουλευτών. «Καταλαβαίνεις τι κάνουμε εδώ; Με τι σοβαρό ζήτημα ασχολούμαστε» είπε σε έντονο ύφος προς τον βουλευτή ο κ. Μαρκόπουλος. Ο κ. Βρεττός προσπάθησε να δικαιολογηθεί επικαλούμενος ένα πρόβλημα στη μέση του. «Είσαι αδιανόητος» είπε ο κ. Μαρκόπουλος ενώ χρειάστηκε να επέμβουν κι άλλοι βουλευτές για να εκτονωθεί η κατάσταση.

     

    Λίγη ώρα αργότερα οι βουλευτές επέστρεψαν στην αίθουσα για να συνεχιστεί η διαδικασία και η κατάθεση του μάρτυρα. Με βάση το άρθρο 76 και 77, ο κ. Μαρκόπουλος έκανε χρήση του Κανονισμού της Βουλής, απέβαλε τον κ. Βρεττό από την αίθουσα.

     

    «Δεν θα επαναληφθεί τέτοιο πράγμα, γιατί έτσι δεν σεβόμαστε τη μνήμη των νεκρών. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται και θέλουν να το κάνουν “παιδική χαρά”. Αυτό δεν θα ξαναγίνει», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος. Δυστυχώς όμως η Επιτροπή δεν είναι παιδική χαρά. Είναι τσίρκο…

     

     

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο Βελόπουλος προσφεύγει στο ΕΣΡ για τον Μέγα Αλέξανδρο του Netflix: Προωθεί τα συμφέροντα των LGTBQ+

     

    Ηταν να μη γίνει η αρχή. Πρώτα ο Δημήτρης Νατσιός της «Νίκης» κατέθεσε ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζητώντας της να κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση κατά των ιδιοκτητών του Netflix, επειδή το ντοκιμαντέρ «Alexander: The Making of a God» μάς προσβάλλει ως λαό και έθνος περιγράφοντας τον Αλέξανδρο τον Μέγα και ως μέγα γκέι.

     

    Μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν τα πρωτεία της εθνομπουρδολογίας, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου έκανε ρελάνς: κατέθεσε προσφυγή στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά της διαδικτυακής πλατφόρμας Netflix.

     

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος «με άρτια τεκμηριωμένη νομική επιχειρηματολογία, απαιτούμε τις άμεσες ενέργειες του ΕΣΡ, ώστε η εταιρεία να λογοδοτήσει για το ιστορικό ανοσιούργημα που διέπραξε στην τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο “Μέγας Αλέξανδρος: Η γέννηση ενός θεού”».

     

    Στη δε προσφυγή του κ. Βελόπουλου καταγγέλλεται το Netflix ότι μεταξύ άλλων στο πλαίσιο «εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και δη σε μια προσπάθεια που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει τη μορφή “εκστρατείας” προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της λεγόμενης “LGTBQ+ κοινότητας” η διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοελίδας “www.netflix.com/gr” προέβη στην παραγωγή και προβολή της εν λόγω τηλεοπτικής εκπομπής, παρουσιάζοντας τον Μέγα Αλέξανδρο (Αλέξανδρος Γ’ ο Μακεδών), την ιστορική, εμβληματική και παγκόσμιας εμβέλειας μορφή της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, ως ομοφυλόφιλο χωρίς να υφίστανται ιστορικά τεκμήρια που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο».

     

     

  • Η φωτεινή εξαίρεση του Κωνσταντίνου Τασούλα: Το μήνυμά του στη Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας

    Υπάρχουν βέβαια και σοβαροί τρόποι να υπερασπιστείς τον ελληνικό πολιτισμό και να σταθείς εμμέσως αλλά σαφώς και στην τεράστια παρακαταθήκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Προϋποθέτει βέβαια να είσαι και σοβαρός άνθρωπος. Οπως είναι ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

     

    Την Παρασκευή και λίγο προτού ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού», ο Πρόεδρος της Βουλής πήρε τον λόγο και έκανε μια σύντομη αλλά γεμάτη ουσία αναφορά  στην Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, που είναι η 9η Φεβρουαρίου.

     

    Ο κ. Τασούλας είπε τα εξής προς την Εθνική Αντιπροσωπεία:

     

    «Επωφελούμαι της ευκαιρίας να πω ότι σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα. Είναι η “Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας”. Εχει κηρυχθεί έτσι από Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η ελληνική γλώσσα είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη μας. Και με αυτή την αφορμή, επειδή κύριε Πρωθυπουργέ μου είπατε ότι θα πάτε σύντομα και στις Ινδίες, θα επικαλεστώ έναν στίχο, που περικλείει μέσα του όλο το μεγαλείο και την πολιτιστική επίδοση της ελληνικής γλώσσας, έναν στίχο, που λέει ότι: “και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ως τους Ινδούς”. Αυτή τη λαλιά πρέπει να προφυλάξουμε. Οχι μόνο να καμαρώνουμε για αυτήν, αλλά και να προσπαθούμε να την μαθαίνουμε και να την καλλιεργούμε».

  • Ο Κραουνάκης εξηγεί γιατί αγαπάει τον Παύλο Πολάκη

    Ο Σταμάτης Κραουνάκης, μουσικός σπουδαίων επιτυχιών αλλά και εμβληματικός βάρδος του «όχι» στα χρόνια της υστερίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επανήλθε στη δημόσια σφαίρα για να σχολιάσει όχι φυσικά το τι γίνεται στον χώρο του ελληνικού πενταγράμμου, αλλά για να μιλήσει πολιτικά.

     

    Καμία έκπληξη ως προς αυτό –ο κ. Κραουνάκης είναι ον πολιτικόν, συμμετείχε εξάλλου και στις περιβόητες «επιτροπές αλήθειας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το χρέος.

     

    Αλλά και τα όσα είπε στη συνέντευξή του στο Kontra 24 και στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη δεν πρέπει να μας προκαλούν έκπληξη. Δήλωσε ο κ. Κραουνάκης ότι «αγαπώ τον Παύλο Πολάκη» –προφανώς αυτή η αισθητική έκπτωση που χαρακτηρίζει πολιτικά τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει στον τραγουδοποιό κάτι το ζωώδες, το γνήσιο.

     

    Ο κ. Κραουνάκης άλλωστε δεν έμεινε μόνο στην εκδήλωση της αγάπης του προς τον κ. Πολάκη. Τον περιέγραψε ως ιδανικό πολιτικό.

     

    «Εχει κάτι από τους τρόπους μου. Άλλωστε ήταν ο μόνος που έκανε αντιπολίτευση τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια», σχολίασε. Και στην εύλογη ερώτηση αν είναι θεμιτός ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο Σφακιανός στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο κ. Κραουνάκης, δείχνοντας τον πολιτικό του πολιτισμό, απάντησε: «Εγώ θα έκανα και χειρότερα, θα έριχνα και δέκα φάσκελα, ήταν πολύ κύριος με μερικούς».

     

    Κατά τα άλλα, ο κ. Κραουνάκης μας αποκάλυψε πως ενώ δεν ψήφισε τον Στέφανο Κασσελάκη για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αναγνώρισε πως ο νέος πρόεδρος «βρήκε το μαγαζί ξεκλείδωτο» και το πήρε, θεωρεί ότι αν εκλεγεί δεν θα είναι ο χειρότερος Πρωθυπουργός που πέρασε από την χώρα.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Σήμερα τσακωνόμαστε για το αν είναι σωστό το «καλή Παναγιά» ή όχι


    15 Αυγούστου 2024, 10:54