• Ο Κασσελάκης έπαθε Σεφερλή και λέει να τον φωνάζουν «Στε και Βάρα» - καλό ε;

    Στον υπέροχο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο διαγωνισμός ατάκας, μια φράση που θα έχει ένα κάποιο διαδικτυακό σουξέ και θα προσφέρει στο κόμμα τη διατήρησή του στον αφρό της επικαιρότητας –με όποιο κόστος– συνεχίζεται. Μετά την αποστροφή της βουλεύτριας (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Πέλλας, Θεοδώρας Τζάκρη, «τον ήπιαμε», για να ακολουθήσει το «Ολα τα είχε η Μαριωρή» που η ίδια εκστόμισε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Στέφανου Κασσελάκη στην Agrotica, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ρελάνς.

     

    Στην Κοζάνη και στο περιθώριο του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης χαιρετούσε κάποιους φίλους του κόμματος όταν ένας τον τον πλησίασε και του είπε: «Τον Τσίπρα τον φώναζα “Τσε Γκεβάρα”, εσένα πώς θα σε πω τώρα;».

     

    Και τότε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμπνεύστηκε από τον Μάρκο Σεφερλή και τού απάντησε: «Στε και βάρα!». Το μόνο που δεν πρόσθεσε ήταν το σεφερλιδικό «καλό, έ;» –ίσως γιατί σεβάστηκε το copyright.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ωραία ατμόσφαιρα στη ΝΔ: Η Βόζεμπεργκ απειλεί με αγωγή τον πρώην βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου

    Στη Νέα Δημοκρατία έχουν, βέβαια, τα δικά τους. Καθώς το ψηφοδέλτιο του κόμματος εν όψει ευρωεκλογών βρίσκεται ακόμα στα σκαριά, βγαίνουν κάποια περίεργα μαχαίρια. Πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής της ΝΔ –είχε εκλεγεί στον Νότιο Τομέα Αθηνών το 2019, αλλά τον Μάιο, μολονότι το κόμμα πήρε στη συγκεκριμένη περιφέρεια 11 έδρες, κατετάγη 13ος και δεν εξελέγη– ο οποίος βγήκε στο Action24 και άφησε υπαινιγμούς κατά των ευρωβουλευτών του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη και Ελίζας Βόζεμπεργκ –με τη δεύτερη να απειλεί με αγωγές.

     

    Σε παρουσία του σε πάνελ της εκπομπής «Η Επόμενη Ημέρα» του Σεραφείμ Κοτρώτσου και καθώς η συζήτηση είχε πάει στις διεργασίες των κομμάτων εν όψει ευρωεκλογών, ο κ. Παπαδημητρίου έκρινε σκόπιμο να αναφερθεί σε ένα «θέμα της κυρίας Βόζενμπέργκ», το οποίο είναι «μεγάλο και βαρύ»…

     

    Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το θέμα της κυρίας Βόζεμπεργκ δεν ξέρω αν έχει λυθεί αυτή τη στιγμή αλλά είναι μεγάλο και βαρύ. Όταν θα λυθεί οριστικά… Υπάρχει ένα θέμα το οποίο δυστυχώς έχω δεσμευτεί να μην το χρησιμοποιήσω δημοσίως. Υπάρχει ένα θέμα το οποίο προέκυψε. Νομίζω πως είναι σε φάση επίλυσης. Και αν λυθεί, λύνεται αυτομάτως και του κ. Κεφαλογιάννη», είπε ο πρώην γαλάζιος βουλευτής.

     

    Η κυρία Βόζεμπεργκ, η οποία είναι ευρωβουλευτής της ΝΔ από το 2014, απάντησε στις αιχμές Παπαδημητρίου μέσω Twitter, απειλώντας τον μάλιστα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη αν δεν ανακαλέσει.

     

  • Οταν ο Μπιμπίλας ζήτησε στη Βουλή να μάθουμε «πόσοι είναι οι γκέι ιερείς;»

    Η μεγάλη εικόνα ήταν αυτή που μεταδόθηκε: υπάρχει ευρεία κομματική συναίνεση για τον νόμο που θα φέρει ισότητα στον πολιτικό γάμο –ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας στηρίζουν και αφήνουν στην άρνηση τους σκοταδιστές της Νίκης, τον Βελόπουλο τους Σπαρτιάτες και φυσικά το ΚΚΕ, που ζει στον δικό του κόσμο. Ωστόσο, η πρεμιέρα του νομοσχεδίου στις Επιτροπές της Βουλής δεν ήταν τόσο ειδυλιακή –υπήρξε ένταση.

     

    Συγκεκριμένα τα ντεσιμπέλ ανέβηκαν όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τους φορείς που θα κληθούν την Τετάρτη να εκφράσουν τις θέσεις τους, καθώς μορφώματα όπως η Νίκη αντέδρασαν στην απόφαση να μην κληθεί η Ιερά Σύνοδος –το γιατί την αφορά την Ιερά Σύνοδο το πλαίσιο του πολιτικού γάμου, δεν έχει εξηγηθεί, ή θα μπορούσε υπό αυτή την έννοια να πρέπει να κληθεί και η ΓΣΕΕ ή το συνδικάτο των ψυκτικών να καταθέσουν τη γνώμη τους.

     

    Εξηγώντας τους λόγους για τη μη κλήση της Ιεράς Συνόδου, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, είπε πως η Εκκλησία έχει τοποθετηθεί δημόσια και υπενθύμισε την επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές με τις θέσεις της στα τέλη της περασμένης εβδομάδας:

     

    «Γνωρίζουμε τις θέσεις της Εκκλησίας. Σεβόμαστε απόλυτα την Εκκλησία και το δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα, αλλά δεν έχει κάτι περισσότερο να προσθέσει».

     

    Ωστόσο αυτή η θέση προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της Νίκης και των Σπαρτιατών, προκαλώντας κομφούζιο στην αίθουσα.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Σπύρος Μπιμπίλας, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της Πλεύσης Ελευθερίας, ζήτησε (εκτός μικροφώνου): «Η Eκκλησία να πει την αλήθεια, πόσοι είναι οι γκέι ιερείς;».

     

    Προφανώς ο κ. Μπιμπίλας δεν είχε μάθει ότι στην Εκκλησία «δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία», όπως είχε πει ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος περιέγραψε το σώμα των ελλήνων ιερέων ως την πιο στρέιτ οργάνωση στον πλανήτη.




text
  • Με λίγα λόγια. Οπου έσβησαν γρήγορα οι φωτιές το κατάφερε η κυβέρνηση, όπου ξέφυγαν έφταιγαν οι πολίτες που δεν καθάρισαν τα οικόπεδα


    21 Αυγούστου 2024, 19:44