• H Βαγενά λέει ότι ήθελε για γαμπρό τον Τσίπρα

    Εχουν περάσει 208 ημέρες, κοντά επτά μήνες, από εκείνο το πρωινό που ο Αλέξης Τσίπρας, πρώην Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη κάποιοι να το χωνέψουν. Η Αννα Βαγενά, διακεκριμένη ηθοποιός και πρώην βουλεύτρια (κατά τη συριζαϊκή ιδιόλεκτο) Λάρισας, είναι μία από αυτές. Και μία από αυτές που δεν έχουν πρόβλημα να ομολογήσουν και να αναδείξουν την προσωπολατρεία την οποία απολάμβανε ο κ. Τσίπρας στο οικοσύστημα της Κουμουνδούρου.

     

    Η κυρία Βαγενά μίλησε στην εκπομπή «Mega καλημέρα» της Ελεωνόρας Μελέτη –τη συνέντευξη την έδωσε στον Θανάση Πάτρα. Και αφού ως νεοπροεδρική εξύμνησε τον νέο αρχηγό –ο Στέφανος Κασσελάκης «έσπασε τον ξύλινο λόγο, έσπασε τα κομματικά στεγανά», «μου έδωσε τη δυνατότητα να πω ότι υπάρχει ελπίδα»– μίλησε για τον προκάτοχό του:

     

    «Ο Τσίπρας δεν έσπασε τον κομματικό μηχανισμό. Γιατί ήταν μέρος του. Ο Τσίπρας ήταν παιδί του κόμματος»…

     

    Τότε ο κ. Πάτρας έκανε μια προβοκατόρικη παρατήρηση: «Τον ήθελες όμως για γαμπρό…»

     

    Και η κυρία Βαγενά απάντησε: «Μα είναι πολύ ωραίο αγόρι και είναι και έξυπνος και καλός. Και λέω “κοίτα ρε παιδάκι μου αυτός θα ήταν καλός για τη Μαρία μου”, γιατί η και Μαρία (Κηλαηδόνη) ήταν τότε ανύπαντρη, η Γιασεμί (Κηλαηδόνη) είχε ήδη δεσμό. Δεν ήξερα ότι ήταν ο άνθρωπος με την Μπέτυ, να έχουν παιδιά μαζί. Και είναι και υπέροχο ζευγάρι. Και η Μπέτυ είναι πανέμορφη και επίσης την εκτιμώ βαθύτατα γιατί στέκεται δίπλα στον Αλέξη».

     

    Αυτά τα όμορφα για το πώς η Αριστερά, η πολιτική και τα μικροαστικά κλισέ για τα σκαλιά της εκκλησίας παντρεύονται γλυκά και όμορφα.

     

     

  • Το παράπονο του Κώστα Αρβανίτη που δεν τον κάλεσαν στις Σπέτσες

    Μένουμε στο σύμπαν του ΣΥΡΙΖΑ, του ύστερου ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, για να σταθούμε σε μια μικρή γκρίνια που προέκυψε μετά το τριήμερο –όλα πληρωμένα από τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη– στις Σπέτσες.

     

    Ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του κόμματος –από τους δύο που απέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση των Στέλιου Κούλογλου, Δημήτρη Παπαδημούλη, Πέτρου Κόκκαλη και τη διαγραφή του Αλέξη Γεωργούλη– βγήκε στο κανάλι One και επεσήμανε, μια μια δόση πικρίας, το γεγονός ότι ούτε αυτός ούτε η ευρωβουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Ελενα Κουντουρά προσεκλήθησαν στο τριήμερο, μολονότι συμμετέχουν κανονικά στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

     

    «Δεν μας κάλεσε, γι’ αυτό και δεν πήγαμε», είπε ο κ. Αρβανίτης στην παρέμβασή του στην εκπομπή «Evening Report». Και προσέθεσε: «Εμείς συμμετέχουμε σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες κανονικά και ισότιμα και όταν ήμασταν έξι και όταν είμαστε δύο, εγώ και η Ελενα (Κουντουρά). Σε αυτή τη δουλειά δεν κληθήκαμε. Φαντάζομαι ότι κάτι άλλο είχαν στο μυαλό τους, ουσιαστικά -όπως το διαβάζω εγώ- να συντονιστεί καλύτερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα στο κοινοβουλευτικό έργο. Εμείς ντοκουμέντα και θέσεις έχουμε δώσει σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά και ελληνικά θέματα. Δεν νιώθω ούτε προσβεβλημένος ούτε βαλλόμενος, ούτε εγώ ούτε η Κουντουρά, στο θέμα αυτό. Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συμβάλουμε…», προσέθεσε με νόημα.

     

    Ο ίδιος πάντως, εξέφρασε και την ενόχλησή του για τη συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το τρόπο που αντιμετώπισαν την πρόσκληση από τον κ. Κασσελάκη: «Πήγαν οι 37 και ο πρόεδρος, 38 συνολικά άτομα. Όμως υπάρχουν κι άλλες ανάγκες. Ένα πράγμα που με ενόχλησε ήταν ότι άκουσα απόψεις στην αρχή “πάω ή δεν πάω”. Είναι μια δουλειά πολιτική που πρέπει να πας, είτε γινόταν στο Έβερεστ ή στη Λάρισα ή στις Σπέτσες. Θα πας και θα κάνεις τη δουλειά σου, τελεία».

     

    Τώρα για ποιους το είπε αυτό; Για την Ελενα Ακρίτα που όντως μας ζάλισε με τα «πάω – δεν πάω», αλλά τελικά πήγε και έκανε και δουλίτσα, όπως μας είπε η ίδια; Μάλλον. Γιατί αλλιώς ο κ. Αρβανίτης θα εννοούσε την Ολγα Γεροβασίλη και τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι δυνατόν;

  • Ο Λιβάνιος έβαλε τον Βελόπουλο στη θέση του: «Εδώ δεν πουλάμε βυζαντινά»....

    Περνάμε στη συζήτηση στη Βουλή για την επιστολική ψήφο, η οποία από εκεί που ήταν ένας περίπατος συναίνεσης έγινε πεδίο αντιπαράθεσης, μετά την πρωτοβουλία της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως να καταθέσει μια τροπολογία που επεκτείνει το μέτρο και στις εθνικές εκλογές.

     

    Ηταν μια ας πούμε αμφιλεγόμενη –ήταν και εκπρόθεσμη– πρωτοβουλία που έκανε την αντιπολίτευση γενικά καχύποπτη αλλά έδωσε σε έναν τύπο σαν τον Κυριάκο Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης την ευκαιρία να αρχίσει τα δικά του –σε βαθμό που να πυροδοτήσει την οξύτατη αντίδραση του αν. υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, ο οποίος κανονικά είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός, αλλά αυτή τη φορά δεν άντεξε.

     

    Ο κ. Βελόπουλος έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τη ΝΔ για επιχείρηση καλπονοθείας μέσα από τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στην ψήφο των αποδήμων. Ο κ. Λιβάνιος σήκωσε το γάντι και παρατήρησε πως ενώ η Ελληνική Λύση ήταν υπέρ της ρύθμισης τόσο το 2019 όσο και το 2021 πλέον δεν τη θέλει επειδή στις τελευταίες εκλογές κατέγραψε ποσοστό που δεν φτάνει το 1% στους κατοίκους του εξωτερικού.

     

    «Το 2019 συμφωνήσατε, το 2021 ξανά, το 2023 διαφωνήσατε γιατί; Τρία νούμερα: 0,94%. Αυτοί είστε, αυτό σας νοιάζει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβάνιος απευθυνόμενος στον κ. Βελόπουλο.

     

    «Τo ποιοι είμαστε αποδεικνύεται από ένα πράγμα, από το ότι εσείς συμφωνείτε να ψηφίζουν οι νεκροί και οι βρυκόλακες και εμείς μόνο οι Έλληνες», απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

     

    Με τον κ. Λιβάνιο να ανταπαντά: «Επειδή εδώ δεν πουλάμε βυζαντινά, αν έχετε μια καταγγελία ότι έχει ψηφίσει νεκρός να τη κάνετε». Ηταν μια εύστοχη παραπομπή του υπουργού στην περιβόητη αλοιφή «Βυζαντινόν» που εμπορευόταν ως τηλεπωλητής ο κ. Βελόπουλος το 2020, υποσχόμενος προστασία και από τον κορονοϊό –προκαλώντας τότε εισαγγελική παρέμβαση.

     




text
  • Δουλεύει κανείς σήμερα;


    27 Δεκεμβρίου 2024, 05:38