• Ο Μιχελογιαννάκης είπε «αντίο» και στον ΣΥΡΙΖΑ

    Τον θυμάστε τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη; Οχι; Δεν σας αδικούμε. Τέλος πάντων, ο κ. Μιχελογιαννάκης είχε υπάρξει μια αρχετυπική μορφή του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ: είχε ξεκινήσει ως βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, είχε μεταπηδήσει στη ΔΗΜΑΡ και έπειτα πέρασε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ το 2013, αφού πρώτα είχε καταγγείλει τους πρώην συντρόφους του ως μνημονιακούς και είχε φτάσει να υποστηρίξει ακόμα ότι από τα μνημόνια «θα αυξηθεί (sic) η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα» —φυσικά ψήφισε μια χαρά το 3ο και σκληρότερο μνημόνιο που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το 2015.

     

    Στο μεταξύ και παρά τα διάφορα αμετροεπή που είχε εκστομίσει από το βήμα της Βουλής είχε καταφέρει να γίνει περισσότερο γνωστός για μια δράση του εκτός κοινοβουλίου: όπως υπενθύμισε ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο κ. Μιχελογιαννάκης είχε στήσει τέντα και σλίπινγκ μπαγκ το 2014 έξω από τη Βουλή και έκανε απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης στους σύρους πρόσφυγες, ώσπου συνελήφθη να τρώει και να πίνει καφέ σε κοντινό καφενείο.

     

    Αυτός λοιπόν ο τύπος, έστειλε επιστολή στην Κουμουνδούρου, με την οποία ζήτησε να διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως ανέφερε, «το κόμμα είναι σε κώμα».

     

    Να φταίει άραγε «το κόμμα που είναι σε κώμα» ή μήπως ότι έγινε πολύ φιλικό προς τους ΛΟΑΤΚΙ; Σε κάθε περίπτωση είναι το τρίτο κόμμα που αποχαιρετά ο 61χρονος πια πολιτικός που με έναν τρόπο υπήρξε ένα μικρό σύμβολο μιας εποχής που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

  • Η Ακρίτα έριξε ένα πουλόβερ στο σακ βουαγιάζ της και πήγε και αυτή στις Σπέτσες

    Τελικά τσάμπα οι γκρίνιες για το ύφος της πρόσκλησης και οι καβγάδες με τον Νίκο Καρανίκα: η Έλενα Ακρίτα, βουλεύτρια (κατά τη συριζαϊκή ιδιόλεκτο) Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να πάει και αυτή στις Σπέτσες για το τριήμερο σύσφιξης σχέσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του οικοδεσπότη αρχηγού Στέφανου Κασσελάκη.

     

    Η κυρία Ακρίτα που εδώ και δύο εβδομάδες σχεδόν μονοπώλησε τη συριζαϊκή επικαιρότητα με την άρνησή της να συμμετάσχει στην κομματική εκδρομή στο νησί του Αργοσαρωνικού, όπου ο κ. Κασσελάκης διατηρεί το αρχοντικό του, τελικά άλλαξε γνώμη.

     

    Το βράδυ της Παρασκευής, με μια ανάρτησή της στο Facebook, μας ενημέρωσε ότι θα μεταβεί Σαββατιάτικα στις Σπέτσες για να μην έχουν να λένε οι αντίπαλοι.

    «Θα ρίξω στο σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο του κόμματος που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Σε μια εποχή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλεται άγρια από εχθρούς και πρώην φίλους, αποφάσισα να βάλω την κομματική μας συσπείρωση πάνω από όλα. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε», είπε.

    Έτσι οι απουσίες από το τριήμερο πολιτικού bonding που οργάνωσε ο κ. Κασσελάκης ήταν οι εξής: ο Αλέξης Τσίπρας, που ως πρώην πρόεδρος τι να πάει να κάνει στη βίλα του διαδόχου του, η Ολγα Γεροβασίλη, βουλεύτρια™ Αρτας και αντιπρόεδρος της Βουλής, καθώς και η Μαρίνα Κοντόλη, βουλεύτρια™ Τρικάλων —και οι τρεις δικαιολογημένοι, σύμφωνα με τους απουσιολόγους της Κουμουνδούρου.




text
  • Αυτό δεν είναι ανάφλεξη. Είναι μπουρλότο


    6 Οκτωβρίου 2024, 08:25