• Πώς ξεκίνησε το πλοίο της χαράς του ΣΥΡΙΖΑ για τις Σπέτσες - Στο νησί ήδη ο Κασσελάκης, παρών και ο Τάιλερ Μακμπέθ

    Για όσους είχαν αγωνία, να πούμε ότι νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στις 9 π.μ., αναχώρησε το πλοίο της χαράς με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις Σπέτσες και το τριήμερο που θα περάσουν εκεί με έξοδα του κουβαρντά αρχηγού Στέφανου Κασσελάκη.

     

    Βέβαια, δεν ήταν όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα στο καράβι –κάποιοι θα πάνε με τα αυτοκίνητά τους ως την Κόστα για να περάσουν απέναντι με πλοιάριο. Ηταν όμως για παράδειγμα η Κυριακή Μάλαμα, η βουλεύτρια (κατά τη συριζαϊκή ιδιόλεκτο) Χαλκιδικής που αρχικά είχε πει ότι δεν θα συμμετάσχει στην εκδρομή επειδή την «πειράζει το πλοίο», αλλά τελικά πείστηκε να ταξιδέψει –ίσως να είδε ότι έχει μπουνάτσα, ποιος ξέρει.

     

    Φυσικά τα τηλεοπτικά συνεργεία ήταν στον Πειραιά για να καταμετρήσουν τους βουλευτές και τις βουλεύτριες™ του ΣΥΡΙΖΑ και να τους κουνήσουν ένα μαντήλι –ενώ τουλάχιστον μία ρεπόρτερ καναλιού ανέβηκε και στο πλοίο έχοντας καλύτερο ρεπορτάζ.

     

    Από την εν πλω Δέσποινα Βλεπάκη του ΣΚΑΪ ενημερωθήκαμε πως στο πλοίο ήταν ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Μίλτος Ζαμπάρας, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Πέτρος Παππάς, ο Γιώργος Καραμέρος, ο Χάρης Μαμουλάκης, ο Γιάννης Σαρακιώτης, δηλαδή η αφρόκρεμμα των κασσελακικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

    Κατά την ίδια πηγή, ο κ. Κασσελάκης ήταν από την Πέμπτη το βράδυ στις Σπέτσες για να τα έχει όλα στην εντέλεια για τους καλεσμένους τους, ενώ μολονότι οι βουλευτές ταξίδεψαν στο νησί χωρίς συνοδεία, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μαζί του στο σπίτι τον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ.

     

    Το Open από την πλευρά του κατέγραψε τις δηλώσεις των ταξιδιωτών. Ο κ. Παππάς, για παράδειγμα, βουλευτής Κιλκίς και από τους aficionado της νέας ηγεσίας, έσπευσε να εξηγήσει πόσο χρήσιμη είναι αυτή η διαδικασία πολιτικού bonding με το τριήμερο στις Σπέτσες, λέγοντας ότι «χρησιμοποιούνται από εταιρείες».

    Να υπενθυμίσουμε πως στο κάλεσμα του κ. Κασσελάκη για ένα «ασμπέτε» στο αρχοντικό του στις Σπέτσες δεν θα ανταποκριθούν τουλάχιστον τρεις βουλευτές: ο Αλέξης Τσίπρας, βουλευτής Α’ Πειραιώς και πρώην Πρωθυπουργός, η Ελενα Ακρίτα, βουλεύτρια™ Επικρατείας και η Ολγα Γεροβασίλη, βουλεύτρια™ Αρτας και αντιπρόεδρος της Βουλής.

  • Το «μπιφ» της Ελενας Ακρίτα με τον Νίκο Καρανίκα για τις Σπέτσες και τα πόδια της Ελένης Μενεγάκη

    Μένουμε στην εκδρομή του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες για να περιγράψουμε έναν καβγά –ένα «μπιφ» που θα έλεγε και Αλέξης Τσίπρας όταν το έπαιζε νεανίας και έλεγε όλο «μπρο» και «γκριντζ»– ανάμεσα στην Ελενα Ακρίτα, βουλεύτρια™ Επικρατείας, και στον Νίκο Καρανίκα, τον πάλαι ποτέ πρωθυπουργικό σύμβουλο επί εποχής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

     

    Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Καρανίκας, ο οποίος έχει ανακάμψει στο συριζαϊκό σύμπαν ως υμνητής του νέου προέδρου, έκανε μια ανάρτηση για το πόσο χρήσιμη και σωστή ήταν η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να καλέσει την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες.

     

    «Οι συναντήσεις εργασίας στις Σπέτσες που πρότεινε ο σύντροφος πρόεδρος Κασσελακης γίνονται για την ουσία της πολιτικής κομματικής σχέσης της ΚΟ και όχι για τα μάτια του κόσμου και τα ΜΜΕ», έγραψε ο κ. Καρανίκας στο σημείωμά του στο Facebook, για να συμπληρώσει έπειτα: «Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι βιώσιμη η πρόταση εντυπωσιασμού των συντρόφων για ανάλογες συσκέψεις εργασιών σε χωριά κατεστραμμένα από τις θεομηνίες που είναι αδύνατον να προσφέρουν το περιβάλλον εργασίας που απαιτείται» –αυτό ήταν μια σαφής αιχμή κατά της κυρίας Ακρίτα, η οποία είχε απορρίψει το κάλεσμα στις Σπέτσες αντιπροτείνοντας την παρουσία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε μια περιοχή που επλήγη από τις πυρκαγιές ή τις πλυμμύρες του περασμένου καλοκαιριού.

     

    «Καλοί μου άνθρωποι, ο πρόεδρος καλεί για να γίνει αυτό που κάνει κάθε μεγάλος σοβαρός ζωντανός οργανισμός όταν θέλει να υπάρχει σύσφιξη και όσμωση σχέσεων και ιδεών και γι’ αυτό δεν σας καλεί για να περάσετε τούφα όπως έχετε συνηθίσει προφανώς για να αντιδράτε έτσι, αλλά για εργασία με ευθύνες και χρεώσεις σε ωραίο περιβάλλον. Γι αυτο και θέλει να είστε προετοιμασμένοι με κείμενα και Power point… όσο άγνωστο και αν είναι», προσέθεσε με βιτριολική διάθεση ο κ. Καρανίκας.

     

    Ολο αυτό έκανε την κυρία Ακρίτα έξαλλη καθώς είναι και άτομο που ασχολείται πολύ με τα social media – και έτσι του έγραψε μια απάντηση θυμίζοντας σε όλους ότι ο κ. Καρανίκας έκανε κάποτε σουξέ ως υμνητής της Ελένης Μενεγάκης και των καλλίγραμμων ποδιών της.

    Να θυμίσουμε ότι η κυρία Ακρίτα δεν θα συμμετάσχει στην εκδρομή, καθώς δίνει μια ομιλία για το Δημογραφικό, και ότι ο κ. Καρανίκας ήταν κάποτε στον στενό κύκλο του κ. Τσίπρα. Και βεβαίως ότι υπήρχε μια εποχή που τα πόδια της κυρίας Μενεγάκη δεν ήταν κάτι που μπορούσε κανείς να μην ασχοληθεί μαζί τους.

     

    YΓ. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –ένας από τους δύο που έχουν απομείνει στο κόμμα– Κώστας Αρβανίτης σχολίασε το εξής για την αντιπαράθεση της κυρίας Ακρίτα με τον κ. Καρανίκα:

     

    «Η κυρία Ακρίτα είναι εκλεγμένη βουλευτής ενώ ο κ. Καρανίκας πολίτης… Δεν χρειάζεται αυτά να βγαίνουν στη ρούγα», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

     

     

  • Ξαφνικό φλερτ Ζωής Κωνσταντοπούλου - Κυριάκου Πιερρακάκη

    Δεν είναι όμως όλα ένας καβγάς στην ελληνική πολιτική σκηνή. Υπάρχουν και οι καλοσύνες καθώς ένα ασυνήθιστο πολιτικό φλερτ ανάμεσα στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη έλαβε χώρα την Πέμπτη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης».

     

    Καταλύτης, βέβαια, για αυτό το φλερτ υπήρξε η ομιλία του καλού της κυρίας Κωνσταντοπούλου, του Διαμαντή Καραναστάση βουλευτή Α’ Αθηνών της Πλεύσης Ελευθερίας και συντρόφου της προέδρου. Η οποία ομιλία φέρεται να συγκίνησε τον κ. Πιερρακάκη.

    Είπε λοιπόν μετά την ομιλία του κ. Καραναστάση ο υπουργός Παιδείας:

     

    «Εάν είσαι μηχανικός μαθαίνεις στην κβαντική Φυσική τη “Γάτα του Σρέντινγκερ” η οποία είναι ζωντανή και νεκρή. Είναι κλασική κβαντική θέση. Κβαντική Φυσική υπάρχει, κβαντική πολιτική δεν υπάρχει. Οπότε, υπό αυτή την έννοια, εμείς ό,τι κρίνουμε ότι είναι σωστό και εγώ θέλω να αναφερθώ, μάλιστα, και στην ομιλία του κ. Καραναστάση (η οποία με συγκίνησε) και να πω στο τέλος ότι ακριβώς αυτή μέσα από το ιδεολογικό μας πρίσμα και μέσα από τις διαφωνίες μας πρέπει να είναι γενικά η κουλτούρα που πρέπει να έχουμε. Για την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση υπάρχει εκκρεμότητα. Θα γίνει επακριβώς αυτό το οποίο είπε ο Πρωθυπουργός “θα υπάρξει Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών”.

     

    »Εγώ θα σας καλέσω και θα σας καλέσουμε ως υπουργείο Παιδείας, όλοι μαζί να σφυρηλατήσουμε ακόμη και στα σημεία που διαφωνούμε, την τελική συνισταμένη υπέρ του εθνικού συμφέροντος, υπέρ της δουλειάς που θέλουμε να πετύχουμε σε αυτή τη αίθουσα. Οπότε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα σας καλέσουμε να ακούσουμε τη ματιά σας και να δούμε πώς θα μπορέσουμε να το κάνουμε καλύτερα. Σε τελική ανάλυση για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και μεγαλύτερη διάθεση υιοθέτησης από όλους μας».

     

    Ακολούθησε η φιλοφρόνηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου προς τον κ. Πιερρακάκη:

     

    «Εμείς, στην Πλεύση Ελευθερίας, εκτιμώντας το τεκμήριο της θέλησης του υπουργού για βελτιώσεις, με όλες τις παρατηρήσεις μας, δεν θα τσιγκουνευτούμε να πούμε ότι είναι μία νομοθετική πρωτοβουλία θετική, που δεν μπορεί να αποτελεί παρά μόνο την αρχή. Και κρατώ την δέσμευση της υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννας Λυτρίβη, ότι θα γίνει εμπεριστατωμένος διάλογος στην διαδικασία της εξειδίκευσης ορισμένων θεμάτων και θα βελτιωθούν περισσότερο οι προβλέψεις του νομοσχεδίου. Είναι μια θετική νομοθετική πρωτοβουλία γιατί αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα, ότι η πολιτεία έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει στους πολίτες, δημόσια δωρεάν παιδεία και εργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία παράλληλα έδωσε προσωπικά εύσημα στον κ. Πιερρακάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «μία νηφάλια πολιτική παρουσία που έσπασε τα πολιτικά στερεότυπα υιοθετώντας βουλευτικές τροπολογίες, μία κίνηση που γίνεται σπάνια, ενώ θα έπρεπε να κάνει συχνότερα», όπως είπε.

     

    Ακόμα, χαρακτήρισε «συγκινητική» την αναφορά του κ. Πιερρακάκη «ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν χαρά στην εργασία τους συνδέοντας την με τα δικαιώματα του εργαζομένου».

     

    Η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε επίσης «για μια ακόμα θετική παράμετρο του νομοσχεδίου, που είναι η έντονη διάθεση ενίσχυσης των δυνατοτήτων της επαγγελματικής κατάρτισης στην περιφέρεια» ενώ θετική χαρακτήρισε και «την ανταπόκρισή του για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, αναγνωρίζοντας την καλλιτεχνική εκπαίδευση τους», προτείνοντας του παράλληλα, «τη συγκρότηση κωδικού Κ.Ε. Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης».

     

    «Θα περιμένουμε τις επόμενες πρωτοβουλίες σας για να λυθεί το πρόβλημα των καλλιτεχνών», πρόσθεσε.

     

    «Είναι σημαντικό να βρούμε κοινό πεδίο για την αναβάθμιση της Παιδείας και να υπογραμμίσουμε κάθε θετικό που γίνεται. Για την Πλεύση Ελευθερίας, δεν είναι η ουσία αν το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο, αλλά αν με το ποτήρι μπορούμε να ξεδιψάσουμε», επεσήμανε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

    Μετά από αυτό, ο κ. Πιερρακάκης επανήλθε:

     

    «Η στάση σας τιμά το κοινοβούλιο. Όχι μόνο γιατί απαιτεί πολιτικό θάρρος, κυρίως επειδή νομίζω ότι μεταβολίζει ακριβώς το αίσθημα των καιρών. Αυτό το οποίο ζητάει ο κόσμος από όλους εμάς, είναι να λέμε πραγματικά αυτό που πιστεύουμε, να συμφωνούμε εκεί που πρέπει να συμφωνούμε, να διαφωνούμε εκεί που πρέπει να διαφωνούμε, αν χρειάζεται να συγκρουστούμε, αλλά στα καλά, όπως το είπατε και εσείς, στο ποτήρι το νερό, να το πιούμε για να πάμε παρακάτω. Αυτό απαιτείται από τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε:

     

    «Βέβαια αυτή η εποικοδομητική στάση οφείλω να πω, επειδή το ταγκό θέλει δύο, βαραίνει πρωτίστως εμάς ως κυβέρνηση γιατί πρέπει ταυτόχρονα να μπορούμε να υιοθετούμε, να παραδεχόμαστε, να αναγνωρίζουμε και να προχωράμε. Και εκεί που υπάρχει πεδίο συμφωνίας και ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει πεδίο συμφωνίας, αντλώντας όσο πιο καλές ιδέες μπορούμε. Διότι η καταγραφή σας κ. Κωνσταντοπούλου, ισχύει απολύτως. Η ιστορία της μεταπολίτευσης στο υπουργείο Παιδείας, είναι μια ιστορία διαρκών αλλαγών όχι μόνο σε κυβερνητικές αλλαγές αλλά ακόμα και σε ανασχηματισμούς. Αυτό θα πρέπει να το περιορίσουμε όσο μπορούμε και ο μόνος μηχανισμός να το περιορίσουμε, είναι να σφυρηλατήσουμε μικρές ή μεγαλύτερες συναινέσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα, ο χώρος το έχει ανάγκη, τα προβλήματα είναι μεγάλα, στην καταγραφή τους ντε φάκτο θα συμφωνήσουμε, θα έχουμε άλλες λύσεις ενδεχομένως, αλλά τα προβλήματα θα είναι εκεί».

     

    «Αυτό λοιπόν απαιτεί ένα πλήρες εποικοδομητικό πνεύμα. Και η στάση η δική σας αντανακλά την ευθύνη τη δική μας, να υιοθετήσουμε και πολλές από τις ιδέες και να συνεχίσουμε το διάλογο», κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

     




text
  • Ευτυχώς που δεν επένδυσε στο Ελληνικό ο Τραμπ. Θα ήθελε να μετονομαστεί ο Σαρωνικός


    23 Ιανουαρίου 2025, 18:02