• Τι δουλειά είχε ο Πύρρος Δήμας στην περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αγία Παρασκευή;

    Μέσα στο βαρύ πρόγραμμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκλέβει όποτε μπορεί και λίγη ώρα για μια βόλτα ανάμεσα στον απλό λαό. Ετσι έγινε την Τετάρτη στην Αγία Παρασκευή, όπου μάλιστα συνάντησε και έναν κύριο που του είπε πώς γλίτωσε το σπίτι του χάρη στον εξωδικαστικό μηχανισμό, προσφέροντας έτσι μια καλή και «λαϊκή» είδηση για το κυβερνητικό έργο που έπαιξε στην τηλεόραση.

     

    Το ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν ήταν ο καλός κυριούλης, ούτε οι φωτογραφίες από τη βόλτα του Πρωθυπουργού στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, αλλά ένα πλάνο από τις συζητήσεις του κ. Μητσοτάκη, το οποίο συνέλαβε μια πολύ γνωστή φυσιογνωμία: ήταν ο Πύρρος Δήμας, θρύλος των Ολυμπιακών Αγώνων και του ελληνικού αθλητισμού και βουλευτής, κάποτε, του ΠΑΣΟΚ.

     

    Αυτή η παρουσία του κ. Δήμα, στην περιοδεία του κ. Μητσοτάκη στην Αγία Παρασκευή, προκάλεσε απορία μόνο σε όσους δεν ήξεραν. Οι υπόλοιποι το κατάλαβαν: ο κ. Δήμας θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις προσεχείς ευρωεκλογές.

     

    Χαρακτηριστικό το σημείωμα με τίτλο «“Κλείδωσε” ο Πύρρος» που δημοσιεύτηκε στη στήλη «Θεωρείο» στην έκδοση της «Καθημερινής»:

     

    «Η στήλη σας είχε ενημερώσει πρώτη πως ο Πύρρος Δήμας είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις ευρωεκλογές. Η χθεσινή παρουσία του στο πλευρό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αγία Παρασκευή επιβεβαιώνει πως ο παλαίμαχος αρσιβαρίστας είναι πολύ κοντά πλέον στη Νέα Δημοκρατία. Και η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου θα το επιβεβαιώσει».

     

    Ο κ. Δήμας δεν είναι, βέβαια, μόνο ένας «παλαίμαχος αρσιβαρίστας», όπως τον περιέγραψε κάπως άστοχα η στήλη του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου. Είναι ένας πολίτης του κόσμου –διάσημος παντού στον κόσμο– αλλά και ένας από τους λίγους βουλευτές που είχαν την τόλμη και το σθένος να ορθώσουν το ανάστημά τους στους χρυσαυγίτες, όταν ο εσμός της συμμορίας του Μιχαλολιάκου είχε μπει στη Βουλή. Επίσης, εφόσον η υποψηφιότητα του κ. Δήμα επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για έναν ακόμα «πασόκο» (με την ευρεία έννοια) που υιοθετείται πολιτικά από τον κ. Μητσοτάκη.

  • Ο Κασσελάκης πανηγύρισε την πρόκριση του Παναθηναϊκού σε καφέ στην Τρίπολη

    Μένουμε με έναν τρόπο σε αθλητικό περιβάλλον για να πούμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης εκδήλωσε τα φιλοπαναθηναϊκά του αισθήματα –και μάλιστα μετά από ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

     

    Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος την Τετάρτη περιόδευσε στην Πελοπόννησο, παρακολούθησε τον δραματικό αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Κύπελλο σε ένα καφέ-μπαρ στην Τρίπολη και φαίνεται ότι ξενύχτησε, αφού το ματς κρίθηκε στα πέναλτι και τελείωσε τα μεσάνυχτα.

     

    Με ένα story στο Instagram, ο κ. Κασσελάκης αποκαλύφθηκε ως Παναθηναϊκός, πανηγυρίζοντας την επικράτηση της ομάδας του: «Κλείνει η μέρα με μια πρόκριση», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανάρτηση, προσθέτοντας μάλιστα και τρία τριφύλλια.

     

    Φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ τηρούν τις παραδόσεις, καθώς οι ηγέτες του, ακόμα και από την εποχή του πάλαι ποτέ Συνασπισμού, ήταν στην πλειονότητά τους περήφανοι Παναθηναϊκοί. Ο Αλέξης Τσίπρας, πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα τον δεις, ενώ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είχε διατελέσει ακόμα και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

     

    Ο δε κ. Κασσελάκης ύστερα από εκείνη την αμφιβόλου αξιοπιστίας δήλωση που του είχε αποδοθεί προεκλογικά –«είμαι Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ», δήλωση που μάλλον ήθελε να καταδείξει πως είχε την τάση να λέει οτιδήποτε μπορεί να καλύψει περισσότερους ψηφοφόρους–  επιβεβαίωσε και με ανάρτηση στα social media ότι είναι «Παναθηναϊκός και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ».




text
  • Πάμε για ντέρμπι της δεύτερης θέσης με τον δήμαρχο να είναι τέταρτος στην Αττική! Είδες αν έχεις κάνει έργο;


    6 Οκτωβρίου 2024, 22:08