• Πώς θα πάει Ευάγγελος Αποστολάκης στις Σπέτσες - έκπληξη με τις απουσίες στο τριήμερο «ασμπέτε» του ΣΥΡΙΖΑ

    Για το πώς θα κοιμηθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Στέφανου Κασσελάκη και θα μεταβούν στις Σπέτσες για ΠΣΚ και πολιτικό «to know us better» –«ασμπέτε» κατά τη δαλιανιδική φιλμογραφία που μεταξύ μας πρέπει να εμπνέει τον πρόεδρο– τα διαβάσατε στη χθεσινή «Βαβέλ». Σήμερα θα μιλήσουμε για το πρόγραμμα του τριημέρου, για τις απουσίες, καθώς και για τον τρόπο που επέλεξε ένας εκ των βουλευτών –ο πιο έμπιστος του κ. Κασσελάκη– να ταξιδέψει στο νησί του Αργοσαρωνικού την Παρασκευή.

     

    Κατ’ αρχάς το πρόγραμμα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μια πρώτη μάζωξη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στη βίλα του κ. Κασσελάκη στις 16:30 της Παρασκευής –θα τα πουν και θα ακολουθήσει δείπνο που θα παραθέσει ο αμφιτρύων κ. Κασσελάκης (άγνωστο τι θα μαγειρέψει).

     

    Το πρωί του Σαββάτου θα ακολουθήσει νέα συνάντηση εργασίας, με διάλειμμα το μεσημέρι για φαγητό. Η σύσκεψη θα επαναληφθεί το απόγευμα του Σαββάτου, για να ακολουθήσει δείπνο το βράδυ σε εστιατόριο του νησιού. Το τριήμερο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, οπότε και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αναχωρήσουν για την Αθήνα.

     

    Μέχρι στιγμής τρεις θα είναι οι απόντες:

     

    α) ο Αλέξης Τσίπρας, βουλευτής Α’ Πειραιώς και πρώην Πρωθυπουργός, που θεωρεί το όλο event, αν όχι γελοίο, τουλάχιστον όχι για το επίπεδό του –δεν είναι της τάξης του.

     

    β) η Ελενα Ακρίτα, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Επικρατείας, που επικαλέστηκε μια ομιλία της την Παρασκευή για το Δημογραφικό και έτσι δεν θα πάει –ασχέτως αν θα μπορούσε κάλλιστα να πάει το Σάββατο.

     

    γ) Η Ολγα Γεροβασίλη, βουλεύτρια™ Αρτας, αντιπρόεδρος της Βουλής και εκ των ανθρώπων του κ. Τσίπρα, η οποία σύμφωνα με κομματικές πηγές είναι «δικαιολογημένη».

     

    Αντιθέτως η Κυριακή Μάλαμα, βουλεύτρια™ Χαλκιδικής και τομεάρχισσα (κρατάμε την ιδιόλεκτο) Πολιτισμού, η οποία όταν προ ημερών τη είχαν ρωτήσει αν θα πάει στις Σπέτσες απάντησε «Με πειράζει το καράβι, δεν νομίζω», τελικά πείστηκε να πάει –ή πείστηκε ότι δεν την πειράζει το καράβι.

     

    Παραμένει βέβαια ασαφές ποιοι θα ταξιδέψουν με το δελφίνι από Πειραιά και ποιοι θα επιλέξουν να πάνε οδικώς μέχρι την Κόστα και να περάσουν απέναντι με το πλοιάριο. Ωστόσο ένας θα ταξιδέψει αγέρωχος: ο βουλευτής Επικρατείας και ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης θα μεταβεί στις Σπέτσες με το σκάφος του –το ίδιο με το οποίο είχε μεταφέρει πριν από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Κασσελάκη στη Μακρόνησο για τις ανάγκες εκείνου του πολιτικά φαιδρού βίντεο.

     

    ΥΓ. Τελικά άλλαξαν τα σχέδια και ο κ. Αποστολάκης θα ταξιδέψει στις Σπέτσες με το πλοίο της γραμμής.

  • Και ένα «μαλλιοτράβηγμα» Κασσελάκη - Κούλογλου για τις αφίσες του Τσίπρα στην Κουμουνδούρου

    Η ευφορία της εκδρομής στις Σπέτσες όμως δεν αρκεί για να τα καλύψει όλα. Οπως τη ροπή του Στέφανου Κασσελάκη στον καβγά ή τα αντανακλαστικά που ακόμα ενεργοποιεί η κληρονομιά και η εικονολατρία του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ολα ξεκίνησαν από ένα ρεπορτάζ του tvxs.gr, σύμφωνα με το οποίο η νέα ηγεσία έδωσε εντολή να κατέβουν από τα γραφεία της Κουμουνδούρου οι αφίσες του πρώην προέδρου. Ολα βέβαια είχαν ξεκινήσει από τη στιγμή που ο ευρωβουλευτής και δημιουργός του tvxs.gr, Στέλιος Κούλογλου, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αφορμή για τον καβγά ήρθε με το ρεπορτάζ που έγραφε μεταξύ άλλων τα εξής:

     

    «Εντολή να κατέβουν από το κτίριο της Κουμουνδούρου όλες οι αφίσες με τον Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε ισχυρότατες αντιδράσεις, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs. Την εντολή έδωσε ο Βαγγέλης Σκούφας, που θεωρείται από τους στενούς συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. Ο κ. Σκούφας είναι συντονιστής της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ, μέλος της Νομαρχιακής Α’ Αθηνών και της γραμματείας του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι ο αδελφός της Μπέττυς Σκούφα, πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ από τον Νομό Πιερίας. Ο κ. Σκούφας είχε έλθει στο προσκήνιο όταν εμφανίστηκε πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη την Κυριακή (24/09), την ώρα που έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος του κόμματος. Βρισκόταν συνεχώς πίσω από τον κ. Κασσελάκη και έκτοτε λειτουργεί ως άτυπος προσωπάρχης, στον 7ο όροφο των γραφείων στην Κουμουνδούρου».

     

    Αυτό το ρεπορτάζ έκανε έξαλλο τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον κ. Κούλογλου και στον ιστότοπό του ότι είναι όργανα του Μεγάρου Μαξίμου.

     

    Παράλληλα υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας «είναι τόσο σεμνός που μόνο μία αφίσα έχουμε στο κτίριο» και με αυτήν την αφορμή θα δώσει –ο κ. Κασσελάκης– «οδηγία» να αναρτηθούν κι άλλες αφίσες του κ. Τσίπρα.

    Στον κ. Κασσελάκη έσπευσε να απαντήσει ο κ. Κούλογλου, επισημαίνοντάς του πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν χρειάζεται το tvxs.gr για να καταστρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι το κόμμα «αυτοκαταστρέφεται με τον Κασσελάκη. Κάθε μέρα. Αν δεν υπήρχε Κασσελάκης, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον ανακαλύψει».

     

  • Αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ για τις ανεκδιήγητες δηλώσεις Παρασκευαΐδη περί ομοφυλοφιλίας

    Αν στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θέλουν να κερδίσουν τη μάχη του Κέντρου μάλλον θα πρέπει να το επανεξετάσουν με ποιους θα το κάνουν. Διότι στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν βρεθεί στην αμήχανη θέση να πρέπει να απολογηθούν για τις ανεκδιήγητες δηλώσεις (παραδόξως όχι και για τις γραβάτες) του εικονιζόμενου βουλευτή Λέσβου, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, για τα ομόφυλα ζευγάρια – σε βαθμό δηλαδή που να τους έχουν πάρει στο ψιλό από τη Νέα Δημοκρατία και καλά τους κάνουν εδώ που τα λέμε.

     

    Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους του προβλήματος, ο συγκεκριμένος βουλευτής, εκφράζοντας, σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ, την αντίθεσή του στον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, έφτασε στο σημείο να πει το εξής απίστευτο: «Δεν μπορούμε να δίνουμε τα παιδιά στα ομόφυλα ζευγάρια, θα τα οδηγήσουμε στην ομοφυλοφιλία».

     

    Αυτές οι εντελώς αντιεπιστημονικές θέσεις του κ. Παρασκευαΐδη έδωσαν την ευκαιρία ακόμα και στον Αδωνι Γεωργιάδη, υπουργό Υγείας και αντιπρόεδρο της ΝΔ, να ψέξει τη Χαριλάου Τρικούπη για την επαμφοτερίζουσα, είναι αλήθεια, στάση της απέναντι στο επικείμενο νομοσχέδιο (επισήμως λένε ναι, αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει ότι δεν θα δέσει «τα κορδόνια» του Κυριάκου Μητσοτάκη και καμιά δεκαριά βουλευτές αφήνονται να διαλαλούν πως δεν θα ψηφίσουν μη και χάσουν καμιά ψήφο).

     

    «Είναι απαράδεκτη δήλωση, περίμενα από το ΠΑΣΟΚ να την καταδικάσει. Αυτές οι απόψεις είναι αντιεπιστημονικές. Θέλω να πω στον κ. Ανδρουλάκη να καταδικάσει δημοσίως αυτή τη δήλωση βουλευτή του», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

     

    Μετά από αυτά, «πηγές» της Χαριλάου Τρικούπη –αλλά όχι ο κ. Ανδρουλάκης που κάνει πως δεν άκουσε– αναγκάστηκαν να αποδοκιμάσουν τον βουλευτή Λέσβου: «Οι απόψεις του κ. Παρασκευαΐδη, όπως εκφράστηκαν σε συνέντευξή του, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις θέσεις του κόμματος», ανέφεραν.

     

    Ωστόσο, από το ΠΑΣΟΚ δεν συγκρατήθηκαν και άρχισαν την επίθεση στον κ. Γεωργιάδη:  «Ας μην σπεύδει, όμως, να κάνει τον τιμητή ο μέχρι πρότινος αρνητής του Ολοκαυτώματος, Αδωνις Γεωργιάδης. Ας δουν στην κυβέρνηση τα του οίκου τους και τις αντιρρήσεις που εκφράζουν δεκάδες βουλευτές και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς».

  • Η συγκινητική εξομολόγηση του Κώστα Μπάρκα για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

    Δεν εμπίπτουν όλα στην κατηγορία της πολιτικής ελαφρότητας –μολονότι τα περισσότερα που έχουν ακουστεί τελευταία για το επικείμενο νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία είναι ως και φαιδρά. Υπάρχουν, όμως, κάποιες στιγμές σε αυτές τις αμέτρητες ώρες τηλεοπτικών και όχι μόνο συζητήσεων γεμάτων με απόψεις πολιτικών επί του θέματος, οι οποίες ξεχωρίζουν για την ευαισθησία τους. Μια από αυτή ανήκει στον Κώστα Μπάρκα, βουλευτή Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ο κ. Μπάρκας βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης σε ένα πάνελ στο Kontra Channel στην πολύ καλή εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη. Στη διάρκεια της συζήτησης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια παρέμβαση: «Οταν μιλάμε για γάμο μιλάμε και για τεκνοθεσία», είπε αρχικά και έπειτα πρόσθεσε πως η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή αφορά και τα ετερόφυλα ζευγάρια.

     

    Σε εκείνο το σημείο έκανε μια προσωπική αναφορά: «Εμένα η κόρη μου γεννήθηκε με ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, γιατί εγώ είχα το πρόβλημα και δεν μπορούσαμε με φυσιολογικό κατά τ’ άλλα τρόπο να αποκτήσουμε παιδί. Άρα απευθυνθήκαμε σε έναν γιατρό και μας βοήθησε ιατρικώς να κάνουμε παιδί με τη σύζυγό μου».

     

    Και προσέθεσε: «Αυτά τα ζητήματα, επειδή είναι πάρα πολύ λεπτά και αφορούν πραγματικά παιδιά και ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν αγάπη στα παιδιά, θα πρέπει να σταματήσει αυτή η συζήτηση και όλο αυτό το πράγμα, το οποίο δυστυχώς εκλεγμένοι βουλευτές βάζουν στη συζήτηση».

     

    Επειτα, αναφέρθηκε στη δήλωση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστα Κυρανάκη που λέει ότι τάσσεται υπέρ του γάμου αλλά εναντίον της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Ο κ. Κυρανάκης έχει τελειώσει κατά τ’ άλλα τη Νομική. Θα έπρεπε να γνωρίζει λοιπόν ότι ο αστικός κώδικας της χώρας μας (άρθρο 1456) από το (έτος) 1946 λέει ότι γάμος ίσον τεκνοθεσία».

     




text
  • Ξέρετε πόσους βουλευτές βγάζει η Ψίμυθος; Καμιά πενηνταριά, τουλάχιστον


    31 Αυγούστου 2024, 21:09