• Η Ακρίτα εξηγεί γιατί τελικά δεν θα πάει στις Σπέτσες - ποιοι άλλοι δεν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα Κασσελάκη

    Ενώ απομένουν κάτι λιγότερο από 120 ώρες μέχρι την εκδρομή του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες και στο αρχοντικό του αρχηγού —ή μήπως άρχοντα— Στέφανου Κασσελάκη, η ηγεσία μετράει κάποιες απουσίες.

     

    Θα είναι σαν εκείνους τους συμμαθητές που τελικά δεν πήγαιναν με τους υπόλοιπους πενταήμερη; Ή θα είναι μια κυρίαρχη τάση; Θα φανεί την Παρασκευή όταν αναχωρήσει το tour Kasselakis για το νησί του Αργοσαρωνικού, όπου θα λάβει χώρα το τριήμερο bonding της κοινοβουλευτικής ομάδας.

     

    Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ήδη τρεις.

     

    Πρώτος και καλύτερος ο Αλέξης Τσίπρας που καταλαβαίνει το γελοίο του πράγματος, ένας πρώην πρόεδρος να τρέχει στις Σπέτσες για να παρουσιάζει σε power point τις προτάσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ 2.0.

     

    Δεύτερη η Κυριακή Μάλαμα, βουλευτής Χαλκιδικής και τομεάρχισσα (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Πολιτισμού, η οποία όταν τη ρώτησαν αν θα πάει στις Σπέτσες απάντησε: «Με πειράζει το καράβι, δεν νομίζω».

     

    Και τρίτη η Έλενα Ακρίτα, βουλεύτρια™ Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βγήκε στο Action24 το βράδυ της Παρασκευής και εξήγησε τι έχει συμβεί, γιατί αντέδρασε στην πρόσκληση του κ. Κασσελάκη και γιατί τελικά δεν θα πάει στο νησί με τους άλλους.

     

    Μιλώντας στην εκπομπή «Η επόμενη ημέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, η κυρία Ακρίτα είπε ότι το email με την πρόσκληση του κ. Κασσελάκη εστάλη σε βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιος διέρρευσε την απάντησή της στο συγκεκριμένο μήνυμα. «Δεν το διέρρευσα εγώ, κάποιος άλλος διέρρευσε την απάντησή μου», είπε.

     

    Η ίδια εξήγησε ότι τελικά είναι καλεσμένη του Independent και έχει μια ομιλία στις 19 του μήνα για το Δημογραφικό και δεν θα μπορεί να είναι στις Σπέτσες, αν και αρχικά είχε εκφράσει τις ενστάσεις της για τον τόπο της συγκέντρωσης — «Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο. Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τί έχει (ή ΔΕΝ) έχει κάνει η κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό», είχε γράψει σε ανάρτησή της.

     

    Η ίδια πάντως επέμεινε πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στις αντίθετες απόψεις.

     

    «Οποιος έχει καταλάβει ότι (εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ) είμαστε στη Σιβηρία και σπάμε πέτρες υπό σταλινικό καθεστώς κάνει μεγάλο λάθος»,Δεν τον ξέρουν τον Κασσελάκη είπε ακόμη στο Action 24 η Έλενα Ακρίτα και πρόσθεσε ότι «ο Κασσελάκης έχει ανοιχτά αυτιά, είναι ανοιχτός στον διάλογο, στην αντίθετη άποψη, όλοι μας έχουμε αντίθετες απόψεις. δεν υπάρχει “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” για κανέναν από εμάς».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο Αποστολάκης εξηγεί γιατί ο Κασσελάκης θα υπηρετήσει 20 ημέρες στα τεθωρακισμένα

    Μένουμε στο σύμπαν του κασσελάκειου ΣΥΡΙΖΑ για να ενημερώσουμε ότι ο αρχηγός θα πάει στρατό τελικά, τον Μάρτιο.

     

    Ως γνωστόν ο Στέφανος Κασσελάκης, 35 ετών και για χρόνια κάτοικος ΗΠΑ, δεν έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία και όλο αυτό είναι μια εκκρεμότητα. Έτσι, την Παρασκευή βγήκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ναύαρχος ε.α. και κάτι σαν ορντινάτσα του αρχηγού και ξεκαθάρισε πως ο κ. Κασσελάκης θα καταταγεί τις πρώτες δυο εβδομάδες του Μαρτίου:

     

    «Επειδή μπαίνουν τα θέματα του συνεδρίου, μπορεί να χρειαστεί μια δυο ημέρες μια διαφοροποίηση», είπε ο κ. Αποστολάκης και ξεκαθάρισε πως ο κ. Κασσελάκης θα υπηρετήσει στον Στρατό Ξηράς. «Είναι κάτι που προβλέπεται, οι εξ αναβολής υπηρετούν στον Στρατό Ξηράς και υπηρετούν στον Αυλώνα, στα τεθωρακισμένα», εξήγησε.

     

    «Είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει 20 ημέρες και το υπόλοιπο της θητείας του το εξαγοράζει. Είναι υποχρεωμένος. Ή 20 ημέρες ή όλη τη θητεία», είπε ο κ. Αποστολάκης.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν θέλει «μασάζ» από τον Σκέρτσο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

    Σε άλλα νέα, τα προβλήματα για τη ΝΔ και την κυβέρνηση όσον αφορά την επίμαχη νομοθετική ρύθμιση για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών συνεχίζονται.

     

    Το πρωί του Σαββάτου, ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Α’ Αθηνών και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, βγήκε στον ΑΝΤ1 και χαρακτήρισε «προσβλητικό» το να ενημερωθεί από υπουργό, δηλαδή τον Επικρατείας Ακη Σκέρτσο, για το επικείμενο νομοσχέδιο.

     

    «Είμαι στην Βουλή από το 1990, με εξαίρεση μια πενταετία που ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν δέχομαι να με ενημερώσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα όσο η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια ένας υπουργός, που είναι ικανός, αλλά τον γνώρισα μόλις το 2019. Εγώ είμαι στην παράταξη 60 χρόνια και δεν πρόκειται να πάω τη Δευτέρα στην συνάντηση για το “μασάζ”. Πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να συνεδριάσει όσες ώρες χρειαστεί για να συζητηθεί το ζήτημα», είπε μεταξύ άλλων.

     

    Παράλληλα ο κ. Κακλαμάνης, εξέφρασε την διαφωνία του με την έμμεση προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσους κυβερνητικούς βουλευτές διαφωνούν να απέχουν από την ψηφοφορία αντί να καταψηφίσουν. «Δεν μου άρεσε η δήλωση του Πρωθυπουργού, δεν συμφωνώ με την αποχή όταν είσαι ελεύθερος να ψηφίσεις ό,τι θες, πρέπει να ψηφίσεις».

     

    Είπε ότι ουδέποτε απείχε από ψηφοφορία σε όλα τα χρόνια του κοινοβουλευτικού βίου του και πως δεν έχει υπάρξει μία φορά που να μην υπερψήφισε ή καταψήφισε διατάξεις σύμφωνα με τα πιστεύω του. Υπενθύμισε μάλιστα ότι καθώς δεν είχε ψηφίσει μνημονιακές διατάξεις, είχε διαγραφεί με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

     

    Αναφερόμενος στους υπουργούς που έχουν εκφράσει δημόσια την διαφωνία τους, σχολίασε αιχμηρά ότι «όταν ένας υπουργός διαφωνεί, να αφήσει την καρέκλα του και να φύγει. Όποιος δεν θέλει να ψηφίσει, φεύγει από την θέση του».

     

    Ο ίδιος δε δήλωσε ότι εφόσον «δει στο χαρτί» το νομοσχέδιο, θα είναι υπέρ του νομοσχεδίου. Οπότε προς τι η όλη φασαρία; Ότι δεν θέλει «μασάζ» από τον κ. Σκέρτσο, αλλά από τον κ. Μητσοτάκη με σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ;

     




text
  • Ζήτηση για ταχυδρομικά περιστέρια στο Λίβανο


    18 Σεπτεμβρίου 2024, 15:00