• Ο Μηταράκης μιλάει για την οικογένεια ως θεμέλιο της προαγωγής του Εθνους, προκειμένου να εξηγήσει γιατί δεν θα ψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

    Τον θυμάστε τον Νότη Μηταράκη έτσι; Τον βουλευτή Χίου της ΝΔ, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ιδέα να βάλει υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον είδε να προτείνει την ίδρυση έφιππης αστυνομίας και να κάνει διακοπές ενώ καιγόταν η μισή χώρα;

     

    Ε, αυτός ο κ. Μηταράκης, ο οποίος φυσικά βρίσκεται εδώ και μήνες εκτός κυβέρνησης ως αποτυχημένος, βγήκε στο Open το πρωί της Παρασκευής και είπε ότι διαφωνεί –και αυτός– με το νομοσχέδιο που θέλει να φέρει ο κ. Μητσοτάκης για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

     

    Ο κ. Μηταράκης έσπευσε να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των κυβερνητικών βουλευτών που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους και τους έχει ζητηθεί εμμέσως πλην σαφώς να απέχουν από τη σχετική ψηφοφορία όταν έρθει το θέμα στη Βουλή.

     

    Είπε ότι διαφωνεί «επί της αρχής», μολονότι δεν διαφωνεί και τόσο με την τεκνοθεσία. Και προσέθεσε ότι μπορεί να θελήσει να ψηφίσει επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου, το οποίο όμως δεν θα ψηφίσει «επί της αρχής».

     

    Για να επιχειρηματολογήσει μάλιστα επικαλέστηκε τα όσα ορίζει το Σύνταγμα περί οικογένειας και Εθνους – «Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους» (αρ. 21)–, φτάνοντας ένα βήμα προτού υπονοήσει ότι μια οικογένεια ομοφυλόφιλων δεν βοηθά και τόσο στην προαγωγή και στη συντήρηση του έθνους.

     

    «Η δική μου διαφωνία έχει να κάνει με τον θεσμό της οικογένειας, με την έννοια τι είναι οικογένεια και γάμος. Θεωρώ ότι η οικογένεια είναι το θεμέλιο για την προαγωγή και τη συντήρηση του έθνους», είπε, για να προσθέσει: «Διαφωνώ όταν ερχόμαστε και ορίζουμε ότι είναι το ίδιο ως άποψη γάμου είτε είσαι ετερόφυλος είτε είσαι ομόφυλος, η διαφορετικότητα έρχεται ως κανονικότητα. Εκεί διαφωνώ επί της αρχής».

     

    Πάντως αναγνώρισε ότι «ο Πρωθυπουργός πράγματι έκανε πολλές βελτιώσεις που συμφωνούν με την αρχή του νομοσχεδίου και πιστεύω ότι πολλοί συνάδελφοι που αρχικά είχαν αντιρρήσεις πιθανότατα θα το ψηφίσουν».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Στον ΣΥΡΙΖΑ γκρινιάζουν για την κομματική πειθαρχία που επέβαλε ο Κασσελάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

    Εχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα προβλήματά του με τους βουλευτές της ΝΔ που δεν θέλουν να ψηφίσουν τη νομοθετική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τα δικά του: μετά την ανακοίνωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ –ο οποίος, σημειωτέον, δεν είναι βουλευτής– ότι θα επιβάλει κομματική πειθαρχία και θα απαιτήσει από τους βουλευτές του κόμματος να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, άρχισαν οι γκρίνιες.

     

    Ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος θεωρείται από τους νεοπροεδρικούς στον ΣΥΡΙΖΑ –φυσικά ήταν και «προεδρικός» ως εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα– δεν δίστασε να εκφράσει δημοσίως την ενόχλησή του για τα όσα είπε στο Star περί κομματικής πειθαρχίας ο κ. Κασσελάκης.

     

    Μιλώντας στο Kontra,το βράδυ της Πέμπτης, o κ. Τσίπρας σχολίασε ότι το νομοσχέδιο «θα το ψηφίζαμε όλοι και όλες. Το θέμα της κομματικής πειθαρχίας το άκουσα από την τηλεόραση, οπότε δεν έχω να σας πω κάτι». Στη δημοσιογραφική ερώτηση αν τον ξενίζει η από τηλεοράσεως επιβολή κομματικής πειθαρχίας, απάντησε: «προφανώς». Για να διευκρινίσει έπειτα ότι «προφανώς δεν ήμουν ο μόνος που το άκουσα από την τηλεόραση».

     

    Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν είναι πια βουλευτής, είναι απλός διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, άρα λίγη σημασία έχει.

     

    Πιο ενδιαφέρουσα ήταν η στάση του Γιάννη Σαρακιώτη, ο οποίος είναι βουλευτής Φθιώτιδας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ –είναι δηλαδή στην ομάδα των κοινοβουλευτικών που έτρεξαν να πάρουν ένα πόστο στο πλευρό του νέου αρχηγού.

     

    Ο κ. Σαρακιώτης βγήκε το βράδυ της Πέμπτης στο Blue Sky, σε ένα ετερόκλητο πάνελ στην εκπομπή «Παρεμβάσεις», και είπε ξεκάθαρα ότι διαφωνεί με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα.

     

    [Απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • «Κάποια αισθητικά δεν μας άρεσαν πολύ» είπε ο Μητσοτάκης για την τελετή έναρξης. Τουλάχιστον στέγνωσε;


    27 Ιουλίου 2024, 18:12