• Ο Βορίδης λέει ότι «δεν έχουμε πια “κακές ειδήσεις” στην Ελλάδα»

    Υπάρχει ο γνωστός αφορισμός του Ουμπέρτο Εκο ότι «δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο». Πλέον θα υπάρχει και ο αφορισμός του Μάκη Βορίδη ότι δεν υπάρχουν «κακές ειδήσεις στην Ελλάδα».

     

    Αυτό είπε ο υπουργός Επικρατείας το πρωί της Δευτέρας, κατά την παρουσία του στο πλατό του ΣΚΑΪ, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί ενδιαφέρει τόσο τους δημοσιογράφους τι στάση θα κρατήσει στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών: ο κ. Βορίδης απέδωσε το ενδιαφέρον στην απουσία άλλης πολιτικής επικαιρότητας, μια συνθήκη η οποία προκύπτει από το γεγονός ότι η κυβέρνηση τα κάνει όλα τόσο καλά που «δεν έχουμε πια “κακές ειδήσεις” στην Ελλάδα».

     

    Είπε ο κ. Βορίδης: «Σε μια κυβέρνηση η οποία είναι απολύτως συμπαγής, η οποία φέρνει αποτελέσματα, η οποία φέρνει αποτελέσματα στην οικονομία, φέρνει αποτελέσματα στη μεταρρύθμιση του κράτους, φέρνει αποτελέσματα στα εισοδήματα του πολίτη, φέρνει αποτελέσματα στην άμυνα, φέρνει αποτελέσματα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος… Το λέω γιατί… Καταλαβαίνω, ότι η έλλειψη “κακών ειδήσεων”, διότι δεν έχουμε πια “κακές ειδήσεις” στην Ελλάδα, η έλλειψη “κακών ειδήσεων” αφήνει περιθώριο… ή μάλλον δημιουργεί την ανάγκη αναζητήσεως διαιρέσεων».

     

    Ο ίδιος επανέλαβε ότι είναι αντίθετος με τη θέσπιση γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και επανέλαβε επίσης ότι είναι θέμα Πρωθυπουργού. Αλλά απέφυγε να πει τι θα πράξει όταν έρθει η νομοθετική ρύθμιση στο υπουργικό συμβούλιο καθώς δεν νοείται υπουργός να μην ψηφίζει νομοσχέδιο της κυβέρνησης στην οποία μετέχει. «Μην μπούμε σε αυτήν την τεχνική συζήτηση, έχει πολλές τεχνικές πτυχές», παρακάλεσε τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

    Μια ιδέα πάντως θα ήταν να εφαρμοστεί η λύση που επιστράτευσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με τον Βίκτορ Ορμπαν. Να του πουν να πάει για έναν καφέ την ώρα που θα συζητούν το επίμαχο νομοσχέδιο και μετά να πει ότι ο ίδιος δεν ενέκρινε και δεν ξέρει τίποτα.

  • Ο Μαρκόπουλος για τους γάμους των ομοφύλων: «Ο κ. Πατέλης μπορεί να εισηγείται ό,τι θέλει, εμείς ως βουλευτές όμως καλούμαστε να ψηφίσουμε»

    Βέβαια, ακόμα και αν δεν υπάρχουν «κακές ειδήσεις» στην Ελλάδα, όπως λέει και ο Μάκης Βορίδης, το πρόβλημα για τη ΝΔ με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών παραμένει. Χαρακτηριστικά τα όσα είπε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής Β’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος πρώτα ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σωστό να ζητηθεί κομματική πειθαρχία στην ψήφιση της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης και έπειτα έκανε λόγο για «εξωκοινοβουλευτικούς» που έχουν αναδείξει το όλο ζήτημα, μια ευθεία και κάπως πικρόχολη παραπομπή στον Αλέξη Πατέλη, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.

     

    Ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1» στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα. Ρωτήθηκε, λοιπόν, για το ζήτημα των ημερών –την προαναγγελθείσα ρύθμιση για την ισότητα στον γάμο– και είπε ότι ακόμα αναμένει να δει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, λέγοντας παράλληλα ότι ανήκει σε «αυτούς που δηλώνουν προβληματισμένοι αλλά όχι βιαστικοί».

     

    Αναφορικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ο ίδιος δήλωσε «ξεκάθαρα επιφυλακτικός». Από την άλλη όμως, είπε, «δεν είμαι βιαστικός θέλω να την δω ολοκληρωμένη, να δω τις δικλείδες ασφαλείας».

     

    Και συνέχισε: «Αν δω μια ολιστική προσέγγιση στο θέμα η οποία να με καλύπτει, προς ώρας δεν την έχω δει γιατί βλέπω μόνο να τίθεται το ζήτημα κυρίως από εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης και όχι στο ανώτατο επίπεδο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο Πρωθυπουργός βάζει την ατζέντα, την εξειδικεύει, την παρακολουθώ και εγώ και όλοι οι κοινοβουλευτικοί που είμαστε δια της ψήφου του ελληνικού λαού εκλεγμένοι, και από εκεί και πέρα ξεκινάει η ζύμωση σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση».

     

    Στη δημοσιογραφική ερώτηση σε ποιον αναφέρεται, όταν μιλά για «εξωκοινοβουλευτικά» στελέχη, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε τον κ. Πατέλη.

     

    «Ο κ. Πατέλης είναι ένας άνθρωπος που έχει βάλει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ σε ένα υψηλό επίπεδο και έχει και μια συμμετοχή και σε αρμόδια επιτροπή. Από την άλλη μεριά όμως εγώ ως κοινοβουλευτικός άρα ως αντιπρόσωπος του ελληνικού λαού δεν περιμένω να δω τις τοποθετήσεις ενός εξωκοινοβουλευτικού, σοβαρού και σημαντικού στελέχους αλλά εξωκοινοβουλευτικού, περιμένω να δω τις πρωτοβουλίες των αρμοδίων υπουργείων και φυσικά του ίδιου του Πρωθυπουργού. Εγώ δεν μπορώ να τοποθετούμαι στο τι λέει και πρεσβεύει το κάθε εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος το οποίο σέβομαι απόλυτα και στη θέση και στην άποψη του περιμένω να δω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες.

     

    »Ο κ. Πατέλης μπορεί να εισηγείται ό,τι θέλει, εμείς ως βουλευτές όμως καλούμαστε να ψηφίσουμε. Εγώ σέβομαι απόλυτα την προτεραιότητα του Πρωθυπουργού να δώσει το στίγμα για αυτό το νομοσχέδιο, σέβομαι απόλυτα τους αρμόδιους, συναρμόδιους υπουργούς που θα καταθέσουν τις νομοθετικές τους προτάσεις και επιφυλάσσομαι να τοποθετηθώ βλέποντας αυτές», σημείωσε.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • «Ψηφιακή δημοκρατία». Πώς το σκέφτηκες βρε θηρίο Στέφανε;


    23 Νοεμβρίου 2024, 17:21