• Ο Νικήτας Κακλαμάνης λέει για τον τραυματισμένο αστυνομικό: «Αν ο Θεός τον αγαπάει, καλύτερα να τον πάρει»

    Το θέμα δεν είναι καθόλου ελαφρύ –ένας άνθρωπος χαροπαλεύει– αλλά εδώ, αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι η ελαφρότητα με την οποία λέγονται κάποια πράγματα δημοσίως και από πολιτικούς. Πρωταγωνιστής μας ο Νικήτας Κακλαμάνης, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «One Talk» του Τάκη Χατζή.

     

    Ο οποίος κ. Κακλαμάνης, εκτός από τα γνωστά δικά του –«δεν κυβερνάει η Δεξιά», «το Κέντρο δεν είναι ιδεολογία, είναι επάγγελμα» κλπ–, είπε και το εξής για τον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά στα αιματηρά επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη:

     

    «Δεν ξέρω τι να ευχηθεί κανείς γι’ αυτό το παιδί. Σαν γιατρός θα έλεγα ότι αν ο Θεός τον αγαπάει, καλύτερα να τον πάρει, όσο σκληρό κι αν ακούγεται αυτό από το στόμα ενός γιατρού. Ήδη έγινε ακρωτηριασμός αλλά φοβάμαι ότι, 15 λεπτά με την καρδιά σταματημένη, οι εγκεφαλικές βλάβες θα είναι τέτοιες που δεν ξέρω τι ζωή θα έχει, αν επιζήσει αυτό το παιδί. Δυστυχώς. Σας μιλάω σαν γιατρός. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά φοβάμαι… Οσο σκληρό κι αν είναι αυτό για τη μάνα του, για τον πατέρα του, για τη γυναίκα του»…

     

    Επίσης ο κ. Κακλαμάνης παρατήρησε: «Σκεφτείτε να μην ήταν ο αστυνομικός και να ήταν πολίτης στη θέση του, τι θα είχε συμβεί. Και να είχε φύγει μία φωτοβολίδα κρότου λάμψης από αστυνομικό. Να τα λέμε. Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί. Τώρα εντάξει εκφράζουμε ευχές, ο κόσμος, η πολιτεία (…) αλλά δεν είδα και καμιά διαδήλωση»…

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Στο Τέξας και στο Μισισίπι για τα Χριστούγεννα ο Κασσελάκης μαζί με τον Τάιλερ

    Στα ημερήσια νέα του Στέφανου Κασσελάκη να πούμε ότι οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμά του για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Που σημαίνει ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει φυσικά στην Ελλάδα, αλλά θα πάει στις ΗΠΑ.

     

    Οχι όμως στο σπίτι του Νέα Υόρκη, όπου –για να φανεί και ότι κάτι κάνει στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ– υποτίθεται ότι θα είχε επαφές με ομογενείς, αλλά στο Τέξας και στο Μισισίπι.

     

    Ο κ. Κασσελάκης θα αναχωρήσει στις 23 Δεκεμβρίου με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ. Kαι σύμφωνα με το protothema.gr, αναμένεται να μεταβεί στο Τέξας, όπου έχει εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια η φαμίλια Κασσελάκη, αλλά και στο Μισισίπι, όπου διαμένει η οικογένεια του Τάιλερ.

     

    Επειτα θα επιστρέψει στην Αθήνα επανεκκινώντας την πολιτική του δραστηριότητα, αλλά δεν θα κάτσει και πολύ: σχεδιάζει περιοδείες σε Αυστραλία και Νότια Αφρική, αποφεύγοντας και την πολλή κομματική λάντζα εν όψει συνεδρίου.

  • Η Δόμνα Μιχαηλίδου επανέρχεται: Δεν είπα ότι πρέπει να συγχωνεύσουμε τα σχολεία γιατί πρέπει να περπατάνε τα παιδιά παραπάνω

    Για τη φασαρία που έγινε με τα όσα είπε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου στη Βουλή σχετικά με τις συγχωνεύσεις των σχολείων και πόσο καλό κάνει το περπάτημα αν χρειαστεί οι μαθητές να κάνουν 1,5 χλμ. για να πάνε σε αυτά, τα είπαμε στη χθεσινή Βαβέλ. Η κυρία Μιχαηλίδου επανήλθε την Τετάρτη, με συνέντευξή της στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

     

    «Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί να είπα στη Βουλή ότι πρέπει να συγχωνεύσουμε τα σχολεία γιατί πρέπει να περπατάνε τα παιδιά παραπάνω καθότι αυτό λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας» σχολίασε αρχικά η υφυπουργός Παιδείας, για να συμπληρώσει:

     

    «Ακριβώς αυτή την αντίθεση ήθελα να δείξω, είναι πολύ εύκολο να δημιουργούμε εντυπώσεις, αλλά δεν είπα αυτό. Το θέμα είναι τι είναι καλύτερο για την παιδική προστασία και την εκπαιδευτική διαδικασία, μη χάνουμε τη λογική μας» τόνισε.

     

    «Συγχωνεύσεις σχολείων γίνονται και θα γίνουν για το καλό των παιδιών, για να έχουμε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, δασκάλους Γαλλικών, Γερμανικών, παιδιά που κοινωνικοποιούνται σωστα, για να έχουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να τους προσφέρουμε εκπαιδευτικές υπηρεσίες ενός ολοκληρωμένου σχολείου», εξήγησε επίσης η κυρία Μιχαηλίδου.

     

    Σχετικά με την δήλωσή της στη Βουλή ως απάντηση στις επίκαιρες ερωτήσεις της Κατερίνας Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Δελή του ΚΚΕ, η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε: «Το παράδειγμα της βουλής ήταν ένα παράδειγμα που στη χειρότερη των περιπτώσεων παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου θα πρέπει να περπατήσουν 1,5 χλμ για να πάνε στο σχολείο. Υπάρχουν συμπολίτες μας που θεωρούν ότι σε κάθε τετράγωνο πρέπει να υπάρχει ένα σχολείο, ένα πανεπιστήμιο, ένα νοσοκομείο, αυτό δεν γίνεται. Το κράτος πολύ σωστά προβλέπει ότι όταν οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες, δηλαδή 3 χλμ. για παιδιά Γυμνασίου και 5 χλμ. για παιδιά Λυκείου τότε βάζει μπροστά τον διαγωνισμό σε κάθε περιφέρεια έτσι ώστε να βάζει η περιφέρεια μέσα για να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο».

     

    «Οι συγχωνεύσεις γίνονται για το συμφέρον των παιδιών», διευκρίνισε η ίδια.

     

    Και η υφυπουργός Παιδείας τόνισε: «Το περισσότερο που έχει να περπατήσει ένας μαθητής Λυκείου είναι 1,5 χλμ. Κρίνουμε ότι είναι πολύ καλύτερο το να βρίσκεται ένα παιδί σε σχολείο που έχει συγχωνευθεί και θα έχει πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες, όλη την εξωστρέφεια, όλους τους ομίλους, από το 1,5 χλμ περπατήματος».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     




text
  • Κρατάμε την ανάσα μας με τη σύγκρουση Αντώναρου-Ζαχαριάδη στον πολύπαθο ΣΥΡΙΖΑ


    2 Οκτωβρίου 2024, 16:13