• Ο Κουρέτας συνάντησε τελικά τον Αυγενάκη - και τον έβαλε να κάνει τεστ για τα αντιοξειδωτικά στον οργανισμό του

    Θυμάστε τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές έβγαινε πλάι στον απερχόμενο «γαλάζιο» περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και προειδοποιούσε (αν δεν απειλούσε) τους ψηφοφόρους ότι αν ψήφιζαν τον κεντροαριστερό Δημήτρη Κουρέτα θα διακινδύνευαν την ταχύτητα υλοποίησης των έργων για την αποκατάσταση των καταστροφών από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τον Κάμπο;

     

    «Το αποτέλεσμα της κάλπης, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που εξαγγείλαμε», είχε πει ο κ. Αυγενάκης προκαλώντας την οργή του κ. Κουρέτα, την αποδοκιμασία κάθε νοήμονος ψηφοφόρου που δεν θέλει την κυβέρνηση να παρεμβαίνει εκβιαστικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τελικά τη διακριτική απόσυρση του υπουργού: όταν τον περασμένο Οκτώβριο και μετά τη θριαμβευτική νίκη του, ο νεοεκλεγείς περιεφερειάρχης Θεσσαλίας πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις της κομματικοποίησης του κράτους, το ραντεβού του με τον κ. Αυγενάκη είχε διακριτικά αναβληθεί.

     

    Τελικά οι δυο τους συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο καθηγητής κ. Κουρέτας έκανε δεκτό τον κ. Αυγενάκη στο γραφείο του στο κτίριο του τμήματος Βιοχημείας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός και ο εκλεγμένος περιεφειάρχης συζήτησαν σε κλίμα φιλικό και δημιουργικό για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της Θεσσαλίας υπό το πρίσμα και των προτάσεων που παρουσίασε πρόσφατα ο κ. Κουρέτας.

     

    Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης είχε την ευκαιρία να κάνει και το τεστ της Food-oxys για τη διατροφή, τεστ που έχει αναπτύξει η ομάδα του κ. Κουρέτα, ο οποίος έχει ιδρύσει από το 2019 τη εταιρεία τεχνοβλαστό (spin-off) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το εν λόγω τεστ απαντά σχετικά με τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ο ανθρώπινος οργανισμός.

    Ο κ. Κουρέτας ανέπτυξε επίσης στον υπουργό το σχέδιο που ετοίμασε η ομάδα επιστημόνων με την οποία συνεργάζεται και το οποίο μπορεί να δώσει απαντήσεις μέσω του Πηνειού και της πιο διευρυμένης Κάρλας και στις αρδευόμενες καλλιέργειες και να διατηρήσει αν όχι να αυξήσει τη βαμβακοκαλλιέργεια.

  • Οταν ο Νίκος Δένδιας συνάντησε τον Πίτερ Οφορίκουε και τον Κόφι Αμπονσά

    O Νίκος Δένδιας είναι μεν υπουργός Αμυνας, αλλά δεν ξέχασε τις δεξιότητες που είχε απ’ όταν ήταν επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ως υπουργός Εξωτερικών.

     

    Βρέθηκε λοιπόν στην Γκάνα, όπου συμμετείχε στην Υπουργική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις και σημείωσε πως «η χώρα μας επιδιώκει έναν σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο του ΟΗΕ».

     

    «“Τρέχουμε”», προσέθεσε ο κ. Δένδιας, «τις τρεις εκστρατείες μας, την εκστρατεία για το Συμβούλιο Ασφαλείας, την εκστρατεία για την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης και την εκστρατεία για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε διμερές επίπεδο είχα την ευκαιρία να προωθήσω το ζήτημα της υπογραφής ενός μνημονίου στρατιωτικής εκπαίδευσης μεταξύ των δύο χωρών μας. Η Γκάνα είναι μία χώρα που έχει σημασία για την Ελλάδα. Είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχει υπογράψει την UNCLOS, τη Σύμβαση για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και είναι επίσης ένα από τα σημαντικά μέλη του Συλλόγου Φίλων της UNCLOS», είπε.

     

    Αλλά αυτά είναι τα διαδικαστικά, δεν έχουν κάποια ψυχαγωγική διάσταση. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο εορτάζων κ. Δένδιας συνάντησε στην Γκάνα δύο παλαιές καραβάνες των ελληνικών γηπέδων: Τον Πίτερ Οφορίκουε που είχε παίξει πιτσιρικάς στον Ολυμπιακό –σήμερα είναι 43 ετών– και τον Κόφι Αμπονσά, που τη δεκαετία του 2000 είχε περάσει από τις μισές ελληνικές ομάδες, από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ως τον Πανελευσινιακό, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, το Αιγάλεω και τον Ολυμπιακό

  • Ο Νίκος Μαραντζίδης γράφει: «SYRIZA c’est fini!»

    Ηταν μια εποχή που ο Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ήταν πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ –είχε αναλάβει μάλιστα και σύμβουλος προεκλογικής καμπάνιας του Αλέξη Τσίπρα εν όψει των εκλογών του Ιουνίου (δεν πήγε και πολύ καλά αυτό).

     

    Τώρα ο καθηγητής και μέχρι πρότινος εξ απορρήτων του πρώην αρχηγού, απεφάνθη πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε» –σε βαθμό που είναι να απορείς τι πήγε και έκανε ο κ. Τσίπρας στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

     

    Ο κ. Μαραντζίδης έγραψε άρθρο στο paralaximag.gr, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «SYRIZA c’est fini!». Και μεταξύ άλλων σημείωσε:

     

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε. Όχι βέβαια επειδή το είπα εγώ, αλλά για άλλους λόγους. Είτε επειδή, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, “εξαγοράστηκε” με επιθετικό τρόπο, είτε επειδή το κόμμα “απήχθη” από αλλότριες ιδεολογικές δυνάμεις, είτε τέλος γιατί στην απόγνωση τους ή με διάθεση χαβαλέ και “φάσης” μερικές δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι (το 1% του εκλογικού σώματος) αποφάσισαν να οδηγήσουν χωρίς να το καταλάβουν έναν συλλογικό φορέα στην πολιτική του αυτοκτονία.

     

    »Πάντως, η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το σουρεαλιστικό κράμα αλαζονείας, λαϊκισμού, ιδεολογικής ρηχότητας και πολιτικής ανεπάρκειας για την οποία “δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει που σταματά η παρωδία και που ξεκινά η πραγματικότητα” (Στάθης Καλύβας, “Μετά το Τέλος”, Καθημερινή της Κυριακής 3/12/2023), είναι προφανές πως είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι απίθανο, να μετεξελιχθεί σε μια σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική ηγεσία. Οπότε ναι, τελείωσε. C’est fini SYRIZA!»




text
  • Το ΠΑΣΟΚ είναι μπροστά σε κενή εστία με τη μπάλα στα πόδια. Απλώς είναι ικανοί να τη στείλουν πάνω από τα δοκάρια


    9 Σεπτεμβρίου 2024, 21:16