• Από το «πρόεδρε έλα με φόρα» στον διάπλου του Ατλαντικού η Τσαπανίδου

    Τη θυμάστε την Πόπη Τσαπανίδου, έτσι δεν είναι; Εκείνη την ενθουσιώδη εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα «πρόεδρε, έλα, έλα με φόρα!» και τελικά η φόρα ήταν ως το 17,8%; Που ήλπιζε ότι, αφού είχε εγκαταλείψει την τηλεοπτική καριέρα για χάρη του προέδρου, τουλάχιστον θα εκλεγόταν βουλευτής (ή βουλεύτρια κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Επικρατείας, αλλά τελικά το ποσοστό –η φόρα που λέγαμε– αρκούσε μόνο για τρεις και έμεινε εκτός;

     

    Ε, λοιπόν αυτή η δημοσιογράφος-πολιτικός, αφού αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας αποτύχει στη βραχύβια σταδιοδρομία της στην κεντρική πολιτική σκηνή, και έπειτα από μια μικρή περίοδο περισυλλογής και ενδοσκόπησης, δεν πήρε τα βουνά, αλλά έκανε ένα μεγάλο ταξίδι στη θάλασσα, επιχειρώντας τον διάπλου του Ατλαντικού!

     

    Το αποκάλυψε στον λογαριασμό της στο Instagram, όπου εξάλλου, πριν από δύο εβδομάδες, είχε ανακοινώσει: «Let the fun begin».

     

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Popi Tsapanidou 💫 (@tsapanidou)

  • Ο Κασσελάκης κερνάει σφηνάκια στις Σπέτσες και συναντά τον Snik στην Κηφισιά: «Από ποιο κόμμα είσαι εσύ φίλε;»

    Είναι πάντως κρίμα που η Πόπη Τσαπανίδου, μια γυναίκα με τέτοιο επικοινωνιακό οίστρο, δεν είναι και τώρα πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ –τώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης προσφέρει θέαμα και γεμίζει κάθε είδους εκπομπή, από τα νυχτερινά πολιτικά τοκ σόου ως το πρωινάδικο του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1.

     

    Αυτός ο τελευταίος, έχει αναλάβει να ενημερώνει καθημερινά το τηλεοπτικό κοινό με το τι έκανε ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι μάθαμε ότι, το Σαββατοκύριακο και αφού προηγουμένως είχε χάσει άλλους εννέα βουλευτές και τα μισά στελέχη του κόμματος, πήγε στις Σπέτσες –χωρίς τον Τάιλερ Μακμπέθ αλλά με τη σκυλίτσα Φάρλι–  όπου μεταξύ άλλων κέρασε σφηνάκια.

    Αν υπήρχε κέφι στην εκπομπή του κ. Λιάγκα, ίσως θα έπρεπε να εικάσουν τι κέρασε ως μπάρμαν ο κ. Κασσελάκης –αφού ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόσο νοσταλγεί τα 80s, τα σωστά, τα «νοικοκυρεμένα» σφηνάκια, θα έπρεπε να είναι ή Β-52, ή καμικάζι.

     

    Αλλά δεν έμεινε μόνο στις βεγκέρες στις Σπέτσες ο κ. Κασσελάκης. Είχε συναντήσει, «τυχαία», τον τράπερ Snik στην Κηφισιά. Μπροστά στην κάμερα του ΑΝΤ1, που έχει αναλάβει σχεδόν εργολαβικά να παρακολουθεί τον κ. Κασσελάκη, ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το χέρι του στον τράπερ, παραδεχόμενος ότι δεν τον γνωρίζει.

     

    Οχι ότι ο «κ. Snik», όπως τον αποκάλεσε ο κ. Λιάγκας, ήξερε ποιος ακριβώς είναι ο κ. Κασσελάκης. «Από ποιο κόμμα είσαι εσύ φίλε;» τον ρώτησε.

     

    Τέλος πάντων, ώρες ώρες νομίζεις ότι η πολιτική ελαφρότητα είναι understatement –το όλο θέαμα, από την παρουσίασή του ως την εικόνα της συνάντησης και του διαλόγου, σαν να είχε κάτι από τη φαιδρότητα των στίχων του «κ. Snik».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • O Πάνος Ρήγας που μένει στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Κασσελάκη εξηγεί γιατί ο γιος του φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας τον Κασσελάκη

    Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να ασχολείται με το τι σφηνάκια θα κεράσει την παρέα του, αλλά τα προβλήματα στο κόμμα παραμένουν –το Σάββατο, ουσιαστικά διαλύθηκε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και το ενδιαφέρον ήταν ότι μεταξύ των νεολαίων που αποχώρησαν ήταν και παιδιά στελεχών που στηρίζουν ανοιχτά τον νέο αρχηγό.

     

    Ενας εξ αυτών, είναι ο Πάνος Ρήγας, o οποίος είχε διατελέσει γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει αναφανδόν τον κ. Κασσελάκη, αλλά είδε τον γιο του, Αγη, να αποχωρεί από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας τον νέο αρχηγό για όσα μπορεί κανείς να τον καταγγείλει.

     

    Την Κυριακή ο κ. Ρήγας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Δεκατιανοί» στον ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει και αυτή την ενδοοικογενειακή διαφωνία.

     

    «Εχει τεράστια πολιτική σκέψη και αυτονομία» είπε ο μπαμπάς Ρήγας για τον γιο Ρήγα και εξέφρασε τη σιγουριά ότι «η πορεία του (Αγη) θα είναι επιτυχημένη».

     

    «Να κάνει πάντα αυτό που πιστεύει, τις δικές του επιλογές», προσέθεσε ο κ. Ρήγας ο πρεσβύτερος.

     

    Αναφερόμενος και στους υπόλοιπους νεολαίους που αποχώρησαν απο τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ανιψιά του Αλέξη Τσίπρα, απεφάνθη: «Είναι νέα παιδιά, έχουν όλο τον χρόνο να δουν πώς θα συνεισφέρουν στην κοινωνία. Πρέπει να έχουν αυτονομία, αυτό είναι το πιο ορθό».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • Ο Παπαστεργίου, οι πολύ καλές επιδόσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ένα «αγκάθι»

    Δεν εμπίπτουν φυσικά όλα στον τομέα της πολιτικής ελαφρότητας, αλλά έχουν το μικροπολιτικό ενδιαφέρον τους. Αφορμή για αυτή τη σκέψη η τελευταία ανάρτηση στα social media του Δημήτρη Παπαστεργίου, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος συνεχίζει με τις ίδιες, αν όχι μεγαλύτερες, ταχύτητες το θαυμαστό έργο ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους που ξεκίνησε ο προκάτοχός του, Κυριάκος Πιερρακάκης.

     

    Ο κ. Παπαστεργίου, ο οποίος μετά το θαύμα του δήμου Τρικκαίων –μέσα σε μια δεκαετία τα Τρίκαλα έγιναν η πιο «έξυπνη» πόλη στην Ελλάδα–, επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως επικεφαλής του υπουργείου, διαφήμισε το έργο του χαρτοφυλακίου του τον τελευταίο μήνα:

     

    «Μόνο τον Οκτώβριο στο gov.gr, προστέθηκαν 30 νέες υπηρεσίες. Σχεδόν κάθε μέρα και μια νέα υπηρεσία», έγραψε στο Instagram –και μπράβο του, το καλό πρέπει να το λέμε.

    Και είναι καλό να λέγονται ορισμένα πράγματα γιατί το έργο του κ. Παπαστεργίου δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι βλέπετε, εξωκοινοβουλευτικός και οι κακές γλώσσες λένε ότι συναντά εξ αυτού δυσκολίες αποδοχής του από έναν συγκεκριμένο υφιστάμενό του…




text
  • Και για αυτοκράτορας να κατέβαινε ο Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, θα τον έβαζαν επάνω σε ασπίδα


    15 Ιουλίου 2024, 22:34