• Ο Αβραμόπουλος επιμένει: Ποια Ηλεία; Θέλω να κατεβώ στην Α' Αθήνας

     

    Το νέο επεισόδιο του σίριαλ «Πού θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος» παίχτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με τίτλο «Θέλω να είμαι στην Α’ Αθήνας».

     

    Ο κ. Αβραμόπουλος, πρώην δήμαρχος Αθηναίων, πρώην υπουργός και πρώην Επίτροπος της ΕΕ, βγήκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες (βλέπε προηγούμενη Βαβέλ εδώ) περί καθόδου του στον νομό Ηλείας, όπου προέκυψε πολιτικό κενό μετά την αποχώρηση του Κώστα Τζαβάρα. Όμως τι θέλει ο ίδιος;

     

    «Τα πράγματα δεν είναι τόσο παράδοξα όσο ακούγονται», είπε στη συνέντευξή του, για να συμπληρώσει:

     

    «Από τον καιρό που μπήκα στην πολιτική εγώ είμαι στην Α’ Αθηνών. Εδώ εξελέγην βουλευτής, στη συνέχεια δήμαρχος της πόλεως για δύο θητείες… και πάντοτε εδώ. Κάποια στιγμή μού προτάθηκε να πάω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πήγα, γύρισα και θυμόσαστε τότε είχα πει για επιστροφή στην πολιτική μου κοιτίδα και στην παράταξή μου με το τέλος της θητείας μου. Εληξε η θητεία μου, επιστρέφω πίσω. To λογικό λοιπόν αυτό είναι.

     

    »Τώρα είναι αλήθεια, ότι τον τελευταίο καιρό διαβάζω και εγώ παντού ότι έχει αναπτυχθεί μια δυναμική γύρω από το όνομα στον νομό Ηλείας, γιατί έλκω την καταγωγή κατά το ήμισυ από εκεί -η μητέρα μου από την Αρκαδία, ο πατέρας μου από την Ηλεία. Όλα αυτά τα βλέπω να γράφονται . Τι θα γίνει τελικά; Εγώ είμαι ένας στρατιώτης της παράταξης. Βρίσκομαι εδώ σε μια κρίσιμη περίοδο, σε πολύ δύσκολες εκλογές και είμαι πάντα στη διάθεση της παράταξης και του Πρωθυπουργού».

     

    Στο ερώτημα πότε θα μάθει και ο ίδιος πού θα είναι υποψήφιος βουλευτής, παρέπεμψε στον Κυριάκο Μητσοτάκη – «αυτό θα το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός», είπε.

     

    Οταν πάλι ρωτήθηκε για τη δική του επιθυμία, είπε μια ομορφιά, από αυτές που τον έκαναν διάσημο: «να υπηρετήσω την παράταξή μου». Αλλά όταν ρωτήθηκε πού θέλει να γίνει αυτό, στην Αθήνα ή στην Ηλεία, εκείνος απάντησε:

     

    «Μα δεν ετίθετο ποτέ θέμα, ούτε Ηλείας, ή Αρκαδίας. Τιμούμε τη σχέση μας με τη γενέτειρα των γονιών μας, αλλά από εκεί και πέρα επιλογή ήταν πάντοτε να συνεχίσω εκεί που με γνωρίζει η κοινωνία, που έχουμε αφήσει το αποτύπωμά μας.

     

    Ο ίδιος μάλιστα παρέπεμψε σε συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα τέλη της επόμενης εβδομάδας οπότε και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις και μάλλον το τέλος του σίριαλ.

     

    Για όσους έχουν όρεξη, η συνέντευξη του κ. Αβραμόπουλου στον ΣΚΑΪ 100,3 ήταν η ακόλουθη:

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Τελικά μάθαμε γιατί αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Αγγελική Αδαμοπούλου

    Τη θυμάστε την Αγγελική Αδαμοπούλου, έτσι δεν είναι; Τη βουλευτή που το 2019 εξελέγη με το ΜέΡΑ25 αλλά μετά, τον Μάρτιο του 2022, ανεξαρτητοποιήθηκε καταγγέλλοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη και έπειτα, τον Δεκέμβριο του 2022, βρέθηκε στην αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα, για να τον εγκαταλείψει λίγες εβδομάδες αργότερα;

     

    Λοιπόν, μάθαμε γιατί συνέβη όλο αυτό το αριστερό δράμα. Διότι πρώτο και απόλυτο μέλημα ενός πολιτικού είναι το εξής: η επανεκλογή του. Και η κυρία Αδαμοπούλου η οποία εξελέγη με το ΜέΡΑ25 στην Α’ Αθηνών, ήξερε ότι δεν έχει τέτοιες ελπίδες με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια έχει το βαρύ πυροβολικό (Νίκος Φίλης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Βούτσης κλπ). Ήθελε να δοκιμάσει την τύχη της στον τόπο καταγωγής της, το Λασίθι. Όμως οι εκεί του ΣΥΡΙΖΑ δεν την ήθελαν, τους χαλούσε τη σούπα.

     

    Έγραψε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης στο ρεπορτάζ του στα «Νέα»:

     

    «Για το Λασίθι, η οργάνωση της περιοχής έθεσε αντιρρήσεις για την υποψηφιότητα της βουλευτού Αγγελικής Αδαμοπούλου που μεταγράφηκε από το ΜέΡΑ25 και η όλη ένσταση την εξώθησε να ανεξαρτητοποιηθεί και απ’ το κόμμα αφού αν κατέβαινε στην Α’ Αθήνας δεν θα είχε πολλές ελπίδες».

     

    Στο Λασίθι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε το 2019 έναν βουλευτή, τον Μανώλη Θραψανιώτη, ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος.




text
  • Το πεπρωμένο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να τον κατασπαράξουν τα τρολ του


    26 Αυγούστου 2024, 09:11